'Şerefsizsem idam edin'

Birinci Ergenekon Davası'nın talep kısmında konuşan davanın tutuklu sanığı emekli tuğgeneral Veli Küçük, tutuklulukta 5. senesine girdiğini belirterek “2 yıl önce yaptığım savunmamda her şeyi açıkladım.Yüce Türk ordusunun benim üzerimden kündeye getirilme

'Şerefsizsem idam edin'

Birinci Ergenekon Davası'nın talep kısmında konuşan davanın tutuklu sanığı emekli tuğgeneral Veli Küçük, tutuklulukta 5. senesine girdiğini belirterek “2 yıl önce yaptığım savunmamda her şeyi açıkladım.

Yüce Türk ordusunun benim üzerimden kündeye getirilmek istendiğini söylemiştim. Kündeye getirildi" dedi.

Sanık Küçük, “Diyarbakır'da bin sene evvelki kemikleri ortaya çıkarıyorlar 'JİTEM yaptı' diyorlar. 'Faili meçhul' dediler. Görev yaptığım Kocaeli çevresinde hiçbir şey bulamadılar. 35 sene meslek hayatım boyunca benim görev yaptığım yerlerde faili meçhul cinayet kalmadı. Ben faili meçhul cinayet bırakmam" diye konuştu.

"TÜRK HUKUK TARİHİNDE BİR İLK OLDU"
Dava kapsamında dinlenen gizli tanık Poyraz'ın ifadelerine de değinen sanık Veli Küçük, “Yarı Gizli Tanık, Türk hukuk tarihinde bir ilk oldu. İddianamede benim Ergenekon terör örgütünde köprü eleman olduğum, üstten aldığım talimatları astlarıma iletiğim iddia ediliyor. Örgütün beyniymişim. Ben kimden emir alıp, kime talimat verdim? 'Beni yargılayın' diye yalvarıyorum" diye konuştu. Sanık Küçük'ün “ Şerefsizsem idam edin" sözleri üzerine Başkan Özese “Estağfurullah" dedi.

"GİZLİ TANIK POYRAZ İFTİRA ATTI"
Sanık Sedat Peker'in adamı olduğu iddia edilen Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof kokteyli dosyası tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan da gizli tanık Poyraz'ın kendisine iftira attığını söyledi. Gizli tanık Poyraz'ın “Peker'in otopark paralarını çalan Zeki Yalçın'ı Murathan vurdu" şeklindeki iddianını yalan olduğunu anlatan Murathan, ilgili soruşturma dosyasının Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'ndan istenmesini talep etti.

"BENİM AÇIMDAN İDDİALAR VE DAVA ÇÖKMÜŞTÜR"
Talep kısmında söz alan davanın tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, mahkemeye iki tane yeni hakim atandığını belirterek, "Dava dosyası 1 milyondan fazla sayfa ve klasörlerden oluşmaktadır. Bu klasörlerin incelenmesi insan gücücünün dışındadır. Zaten yargıçlar inceleyemesin diye dava düzenlenmiştir" dedi. Kendisiyle ilgili bütün iddiaların resmi belgelerle çürütüldüğünü iddia eden Perinçek, "Benim açımdan iddialar ve dava çökmüştür. Hakkımda doğru düzgün bir iddia yoktur. Biz davanın başından beri, Türkiye'ye yönelik bir tertip olduğunu söyledik" ifadelerini kullandı.

HAKİM, SANIK PERİNÇEK'İ UYARDI
Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Mahkememiz herhangi bir tertip içinde olamaz. Mahkemeyi zan altında bırakan sözler söylemeyin" diyerek Perinçek'i uyardı. "Sizinle tartışmayacağım" diyen sanık Perinçek "Ben söyleyeceğimi söyledim. İsteyen duymayabilir. Ben 'Siz tertipsiniz' demedim. Benim savunacak başka şeyim yok. Bunu söylemeden nasıl Türkiye'nin başına gelen bu felaketi göğüsleyeceğiz" dedi.

PERİNÇEK: YURTSEVERLİĞİNİZE SESLENİYORUM
"Ben sizin hakimliğinizden önce yurtseverliğinize sesleniyorum" diyerek sözlerine devam eden Perinçek, dün dinlenen gizli tanık Kıskaç"ın davayla ilgisi olmayan konulara değindiğini, sanıklara yönelik bir suç ve eylemden söz etmediğini anlattı. Perinçek sözlerini şöyle tamamladı: "Gizli tanık Kıskaç, burada 'TSK rezildir, savaşamaz, yapamaz' dedi. 2 saat psikolojik harekat metni dinledik. Tanık fiiler ve suçlar üzerinden konuşsun, 'Perinçek suçlu desin'. Adalet , vicdan, yurtseverlik varsa tahliyemi istiyorum." Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Mahkeme psikolojik harekat yapmaz. Vatanseverliğimizden kimsenin şüphesi olması" dedi.

"SAVCILARIN TANIK DİYE KARŞIMIZA ÇIKARDIKLARINA BAKIN"
Aydınlık Gazetesi köşe yazarı tutuklu sanık Hikmet Çiçek, MİT eski Müsteşarı Şenkal Atasagun ve Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un tanık olarak dinlenmesini talep etti. Sanık Çiçek, “Bizim tanıklarımıza bakın. Mesleklerinde en üst kademelere gelmiş, toplumun ve devletin nezdinde itibarı olan insanlar. Yargılananlara bakın bir siyasi parti lideri ve bilim adamı. Ömrü terörle mücadelede geçmiş bir general, güneydoğuda savaşmış subaylar, astsubaylar, eli ekmek tutan insanlar. Bir de savcıların tanık diye karşımıza çıkardıklarına bakın. 'Gayrımeşruyum' diye övünen gasp, tehdit, uyuşturucu ticaretine bulaşmış insanlar. Hazreti Muhammet'in biz sözü var, 'Kişi sevdiği ile beraberdir' diye. Savcıların sevdiği gizli tanıklara bakın, bir de bizim tanıklarımızaö ifadelerini kullandı. Duruşma taleplerin alınmasıyla devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor