Şentürk" Tüzük tadilatı yasalara aykırı

Trabzon Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk’ten Trabzonspor kongresi ile ilgili olarak çarpıcı açıklama bulundu. Bu gün kongrede yaşanan tüzük tartışmasını haber61net okurları için değerlendiren başkan Şentürk yapılan uygulamanının geçersiz olduğunu söyled

Şentürk" Tüzük tadilatı yasalara aykırı

Trabzon Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk’ten Trabzonspor kongresi ile ilgili olarak çarpıcı açıklama bulundu. Bu gün kongrede yaşanan tüzük tartışmasını haber61net okurları için değerlendiren başkan Şentürk yapılan uygulamanının geçersiz olduğunu söyledi

haber61net'e konuşan  Başkan Şentürk Trabzonspor kongresini kent dışında bulunduğu için katılamadığını ancak takip ettiğini belirterek” Bugün Tüzük değişikliği ile ilgili yapılan oylama bana göre geçmemiştir. Bakın 38.madde Hazırun cetvelinde ismi yazılanlar diyor. Bir kere Divan kurulunun yönetimi  bir kere hukuka uygun değil. Edindiğim izlenime göre ,salonda bulunan seyircilerin durumu, Oy kullanacak olanların kartları n ile ilgili durumu çekimser olanların durumu  göz önünde bulundurulmalıydı. Bunla beraber Divanın tutumu da hukuka uygun değil. Bir kere o divanda hukukçu birinin olmaması Trabzonspor’un halen kurumsallaşamadığının da bir göstergesidir.

İkincisi şu” Tüzük hazırda olanların diyor.Peki hazırda olanlar kim ?   Hazırda olanlar ismi hazerun cetvelinde yazılanlardır.  Ve Tüzük değişikliği için hazerunda olanların 2 bölü üçü kadar oy gerekli. Benim düşüncem şu. Yarın seçilecek yönetim Aralık ayına kadar gider Aralıkta tekrar  seçimli bir genel kurul yapılacağı yönündedir.

Tüzük değişikliği geçmemiştir. 588 evet oyuna karşılık 269 hayır oyu çıkmıştır.  Toplam 857 kişinin oyu değerlendirilmiştir. Peki hazırun cetvelinde kaç kişinin ismi var. 1500 civarında . Burada hazırunda kasıt salona girip oy kullananlar değildir,  Hazırun’ da kasıt  salona girip imza atanların sayısıdır. Dolayısıyla  salonda bulunanların hangisinin seyirci  hangisinin üye hangisinin oy kullanmaya haiz üye olduğunu  Hangisinin evet diyen üye Hangisinin hayır diyen yada çekimser kalan üye olduğu yönünde benim aldığım bilgiye göre divan kurulu böyle bir tasnife gitmemiş. Divan kurulu oylama yaptıktan sonra oylamaya katılanlarla ilgili değerlendirme yapmış.Peki çekimser kalanlar ne olacak ? 100 kişi salonda duruyor ve el kaldırmıyorsa bunları ne yapacaksınız ?

Adam salonda ve el kaldırmıyorsa onları da saymaları gerekirdi. Divan kurulu el kaldıranlarla kaldırmayanların oransal dağılımını yapmayacak. Hazıron cetveline göre dağılımı hesaplamalıydı. Salonda 1500 kişi varsa  tüzük değişikliğinin kabulü için 1000 e yakın  oy gerekiyordu.

Trabzonspor’un genel kurulunda oluşturulan kongre divan kurulunda bir hukukçunun olmamasını üzücü bir durum olarak görüyorum Kulübün bu kadar hukukçu üyesi var, özellikle hukukçu olmayan kişilerin kongrede hukukçu rolüne soyunması  beni üzlüştür. Bu da Trabzonspor’un bu tür organizasyonlar için çok daha ekmek yiyeceğini gösterir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor