Şenol Güneş’ten TFF’ye eleştiri

Şenol Güneş maçın günü ile ilgili olarak TFF'yi eleştirdi.

Şenol Güneş’ten TFF’ye eleştiri
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kardemir Karabükspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Maçı Cuma günü oynama şansımız vardı. Benfica, Dinamo Kiev dün akşam oynadı. Hadi bizi dinlemiyorsunuz, hiç olmazsa dünyada örneklerine bakın. Milli Takım önemli, Şampiyonlar Ligi önemli değil mi?” dedi.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında evinde Kardemir Karabükspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan siyah-beyazlıların teknik patronu Şenol Güneş, "Ligin üçüncü maçını oynadık. 2 puan kaybetmiştik bugün 3 puan kazandık. Oyun ve skor olarak memnunum. Oyunun hakimiydik. Oynadığımız oyunla kazandığımızı düşünüyorum. Hızlı çıkmayı düşünen ve bunu uygulama çalışan bir rakibe izin vermedik. 2-0’dan sonra biraz dağınık oynadık, bireysel oynadık, top kaybettik. Rakibimiz de pozisyon buldu. İkinci yarının başında o kadar kalabalığa rağmen golü yememiz... Eksiklerimiz dışında gayet iyiydik” dedi.

“TAKIM OLARAK SAHADAYDIK"

Güzel bir maç olduğuna dikkat çeken Güneş, “Rakipte top varken daha iyi baskı yapmamız lazım. Top kullanmasına izin verdik Traore’nin. Eksiklerimizi düzeltmemiz lazım. Pas ve hamle anlayışımız keyif veriyor. Güzel maç oldu. Seyirci çok güzel destek oldu. Oyuncularımız emeklerine sağlık takım olarak sahadaydık” diye konuştu.

“ORTA SAHAMIZ ÇALIŞTI"

Gökhan, Talisca ve Tolgay’ın performansını değerlendiren Güneş, “Orta sahamız çalıştı. Talisca beklediğimizin altında oynadı. Hücumda ve savunmada beklentinin altına oynadı. Rakibin oyununa göre oynaması ve takıma alışması kolay değil. Tolgay rakibi tanıyor daha rahat. Gökhan ise uyum sıkıntısı yaşamadı. Beklerimiz de iyiydi. Takımın tümü iyiydi. Ne eksik varsa gidermek zorundayız. En tecrübeli oyuncumuz bile gereksiz top kayıpları yaptı ancak tüm takım genel anlamda iyiydi” açıklamasında bulundu.

"TFF’YE İLETTİK AMA..."

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Salı günü Benfica ile oynayacak olan Beşiktaş’ta Şenol Güneş, “2 gün sonra Benfica ile oynayacaksınız. Federasyona maçın daha erken oynanmasını talep ettiniz mi?” sorusu üzerine, “Biz TFF’ye ilettik Cuma günü oynamak için ama Karabük istemiyor dendi. Ülkemizin sıkıntısı bu. Yarın sabah 11’de idman yapacağız. Bir gün sonra seyahat. Taktik maktik hiçbir şey yok. Hadi bakalım gideceğiz. Cuma günü oynama şansımız vardı. Benfica, Dinamo Kiev dün akşam oynadı. Hadi bizi dinlemiyorsunuz, hiç olmazsa dünyada örneklerine bakın. Biz bunu mazeret olarak söylemiyoruz. Alınmış bir karar var ama doğru değil. Milli takım öncelik, sonra Avrupa önemli olmalı, sonra lig gelmeli. Doğrusu bu. Milli takım önemli, Şampiyonlar Ligi önemli değil mi?” eleştirisinde bulundu.

“BÜTÜN OYUNCULAR İYİ ÇALIŞIYOR"

Beşiktaş’ın 11’nin değişkenlik gösterebileceğini söyleyen Güneş, “Bizim 11’miz belli, sizin ki belli değil. Herkes konuşabilir, bizi katmayın. Bu takımın 11’i olmaz. Başarı, başarısız değişkenlik gösterir. Tabii ki eldeki oyuncuların verimliliği ile sahaya çıkıyoruz. Şu an hazırlık dönemi yaşıyoruz. Biz hem hazırlık hem de lig ve Şampiyonlar Ligi oynayacağız. Bütün oyuncular iyi çalışıyor. Tercihlerde de inşallah hata yapmayız. Başarılı olmak için onların oyununa göre bir takım yapacağız” ifadelerini kullandı.

“HER OYUNCU KATKI YAPMAK İÇİN BURADA"

Bir basın mensubunun Olcay ısrarını sorması üzerine Şenol Güneş, “Her oyuncu önemli ve değerlidir, o da görevini yaptı. Her oyuncu katkı yapmak için burada. Haksızlık yapıyorsunuz Olcay’a. Bu şekilde bakmak doğru değil. Bizim görevimiz birinin istemediği oyuncuyu oynatmamak değil. Ben sevmediğim oyuncuyu oynatmamazlık yapmam. Sahada çıkmayan oyuncuya da hakaret ediliyor. Bu büyük takımlara yakışmaz” cevabını verdi.

Yedikleri golde dikkat dağınıklığı olduğunu vurgulayan Güneş, “Galatasaray maçında oldu, Konya maçında da oldu. Yakın markajda bir sıkıntımız var. Bu sıkıntıları bir süre yaşayacağız gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.

“MİLLİ TAKIM ARASINA KADAR BU ZORLU SÜRECİ AŞARSAK ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ YAKALARIZ"

Kadro genişliği ile ilgili gelen bir soru üzerine ise Güneş, “Kadronun genişliği her zaman iyidir. Bize göre bir takım yapıyoruz. Futbol kültürünü değiştirmemiz lazım. Sonuna kadar canını dişine takan bir insana ‘ben istemiyorum’ denmez. Beğenmeyebilirsiniz, bunlar normal ama yok saymak asla. Zorlu döneme hazırız. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler