Şenol Güneş'ten tepki!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor ile oynayacakları maçın Cuma günü oynanmasını doğru bulmadığını belirterek, Cuma günü olan maçın ne yayıncı kuruluşa, ne TFF ne de Türk futboluna yararı olduğunu söyledi.Spor Toto Süper Ligi'nin 29.

Şenol Güneş'ten tepki!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor ile oynayacakları maçın Cuma günü oynanmasını doğru bulmadığını belirterek, Cuma günü olan maçın ne yayıncı kuruluşa, ne TFF ne de Türk futboluna yararı olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Ligi'nin 29. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Bursaspor'u 1-0 mağlup eden Trabzonspor'da alınan 3 puanın keyfi yaşanırken, teknik direktör Şenol Güneş ise Eskişehirspor ile oynayacakları karşılaşmanın Cuma günü oynanacak olmasına ise tepki gösterdi.

Güneş, sahaya çıktıklarında rakiplerinin nasıl bir sonuç aldığına bakmadıklarını belirterek, "Biz sahaya çıktığımızda kendi işimize bakıyoruz. Rakibin ne yaptığı ve nasıl bir sonuç aldığını düşünmüyoruz. Her maç bizim için ayrı bir önem taşıyor ve tek tek hazırlanıyoruz. Bizim için Bursaspor karşısında alınan bu 3 puan, yarışın kızıştığı dönemde çok önemliydi. Şimdi haftaya Eskişehirspor'la oynayacağız. 5 maç daha var, biz onları kazanırsak işimizi görmüş olacağız. Yalnız, Eskişehirspor maçının niye

Cuma günü olduğunu anlamış değilim. Şampiyonluğa oynayan takımların maçları Cumartesi veya Pazar günü olabilir. Son haftalarda rakipler aynı saatlerde oynamalıydı. Cuma günü maçını oynamayı doğru bulmuyorum. Cuma günü olan maçın ne yayıncı kuruluş ne Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ne de Türk futboluna yararlı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Güneş, Bursaspor'un kaliteli bir takım olduğunu belirterek, "Geçen yılın şampiyonu ve bu yıl da şampiyonlar liginde tecrübe kazanan bir takım ile oynamaya çalıştık. Rakibimizin son haftalarda lig şampiyonluğunda geride kalması nedeniyle biraz güvensizlikleri vardı ama Fenerbahçe maçında iyi savunma yapıp, iyi maç çıkarmışlardı. Bugün de öyle yapmaya çalıştılar" diye konuştu.

Güneş, maç içerisinde bazı değişiklikler yaptığını, bunun oyuncuların performanslarından kaynaklanmadığını ifade ederek, "Oyundan çıkan oyuncularım çıkmayı hak eden oyuncular değildi. Altidore, oyuna girip rakip çift santrfor oynayınca Jaja'nın yerine Ceyhun'u oyuna almak zorunda kaldım. Jaja, iyi bir oyun ortaya koydu, belki de bu sezon en iyi futbolunu oynadı. Seyirciye teşekkür ederim, iyi destek verdiler. Bugün bizim için güzel bir gün oldu" şeklinde konuştu.

Taraftarın coşkusu takım üzerinde bir stres oluşturup oluşturmadığının sorulması üzerine ise Güneş, "Karadenizin hırçın dalgaları var. Biz dalgalı olmasını seviyoruz denizin. Stres burada olur. Eğer rahat maç yapmak istiyorsak futbol oynamamız gerekiyor. Burası böyle bir şehir. Önümüzde 5 maç daha var. Bu maçları almamız halinde biz işimizi görmüş olacağız" dedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç kadrosuna almadığı Engin Baytar için ise, "Engin Baytar'ın fiziksel yetersizliği var. Engin hırslı bir oyuncu ve bir an önce hazır hale gelmek istiyoruz. Hazır olmadığı için de tepkisi kendisine. Günde çift antrenman yaparak fizik olarak hazır hale gelmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor