Şenol Güneş'ten şike davası yorumu

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yemekli bir toplantı gerçekleştiren Trabzonspor'un efsane ismi Şenol Güneş, yöneltilen soruları yanıtladı.   Tecrübeli teknik adam, şike ve teşvik iddialarına yönelik davada beraat kararlarının verilmesinin ardından, o dönem

Şenol Güneş'ten şike davası yorumu
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yemekli bir toplantı gerçekleştiren Trabzonspor'un efsane ismi Şenol Güneş, yöneltilen soruları yanıtladı.
 
Tecrübeli teknik adam, şike ve teşvik iddialarına yönelik davada beraat kararlarının verilmesinin ardından, o dönemin Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş ile Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe arasında TFF Süper Kupa karşılaşmasının oynatılmasının gündeme getirilmesiyle ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu:
 
"O döneme hiç girmek istemiyorum. Hukuk adamlara göre yer değiştiriyorsa, burada hukuk yoktur. Şu an olan bu. O zaman da bir karar verildi ve doğru deniliyordu. Şimdiki karara da doğru deniliyor. Hangi kararın doğru olduğu belli değil. Hukukta belirsizlik olmaz. Bir yerde cinayet varsa, o zaman katil de vardır ölü de. Ölünün yerden kaldırılması gerekir. Kanunen aklanma olabilir ama vicdanen bunun yanıtı yok. Eğer ortada bir suç varsa, bu yargılama sportif mahkemede yapılmalı. Hukuki yargılama olmamalıydı."
 
 
Milli takımın başarısı
A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na direkt olarak katılma hakkı kazanmasının çok önemli bir başarı olduğunu söyleyen Güneş, şunları kaydetti:
 
"Milli takımın Fransa'da olması herkes için çok iyi. Antrenöre, medyaya, futbolcuya, herkese katkı yapar. Ortada iyi bir sonuç var. Kötü başladık ama iyi bitirdik. Çok ilginç maçlar oldu ve lehimize olması gereken her sonuç gerçekleşti. Fakat bir gerçek var ki milli takımımız zaten son maçlarda çok iyiydi. Bu maçları kazanmayı hak etti. Bizim o turnuvada bulunmamız gerekiyordu ve sonuç böyle olduğu için mutluyuz. Böyle bir dönemde güzel bir skor oldu. Avrupa Şampiyonası'nda yeni takımlar, renkler olacak. Kalite nasıl etkilenir, hep birlikte göreceğiz. Fransa'da olmamız ülkemizin tanıtımı için de önemli."
 
Şenol Güneş, milli takımın grup maçları sürecinde ilginç şeyler yaşadığını anlattı. Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak arasında yaşanan sıkıntıya değinen tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gökhan çok iyi bir çocuk. Yaptıkları tabi ki hataydı. Zor dönemlerden geçildi. Bir oyuncu hata yapar ve cezası kesilir. O da cezasını alır. Son 2-3 maçta yaşananlar güzeldi ve geçmişte yapılan yanlışlar düzeldi. Geçmiş dönemde iyi işler yapan isimler yok şu an. Kadroda bugüne kadar uzun yıllar hizmet eden oyuncular olmadı. Bir anne-babanın çocuğunu yetiştirmesi gibi davranmalıyız. Çocuk hata yaptı diye anne-baba onu bırakabilir mi? Gökhan bir süre milli takıma alınmadı. Düzeldi, düzelmedi bilinmez ama kendisi hatasını düzeltmek için bir çaba harcadı. Şimdi milli takımdalar ve bir arada oynuyorlar. Demek ki süreç iyi yönetilmiş."
 
"Selçuk'un frikiği Türkiye'nin kaderini değiştirdi"
Futbolda duran topların önemine değinen Şenol Güneş, Selçuk İnan'ın İzlanda karşısında attığı frikik golüyle ilgili olarak, "Futbolda bir duran top bütün maçı değiştirebilir. Oyunun kaderi değişir. Selçuk o frikiği atmasa ne olacaktı? Maç 0-0 bitecekti. Selçuk çok çalıştı bu frikiği atmak için. Selçuk yıllar önce Manisaspor'da oynarken de bunları çalışıyordu. O frikik sadece onun değil, tüm Türkiye'nin kaderini etkiledi" değerlendirmesinde bulundu.
 
Gökhan Töre'nin İzlanda maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle üzgün olduğunu da anlatan Güneş, "O pozisyonda rakibe yetişmek için hamle yapmak istedi. Hoş bir görüntü değildi. Adama yetişeyim derken sert girdi. Gökhan öyle boğuşmalara da giren bir oyuncu değil ama ilginç bir maç oldu. Futbolun güzelliği de burada zaten. Gruptan çıkmamız için her şey oldu. Milli takım son maçlarda iyi oynadı, iyi niyetli oynadı ve Allah da yardım etti" diye konuştu.
 
"Devşirme oyuncuya karşıyım"
Şenol Güneş, milli takımda devşirme oyuncuya karşı olduğunu aktardı.
 
Kendisinin milli takım teknik direktörlüğü döneminde de Mustafa İzzet'i kadroya aldıklarını hatırlatan Güneş, "O biraz farklıydı. Ülkesini temsil eden adam amatör olmalı. Örneğin, 50-60 milyon avro kazanıp, milli takım için Arjantin'e gidiyor futbolcu. Oyuncuya parasını kulüp veriyor, yetiştiriyor, milli takım ise oynatıyor. O oyuncu kulübün futbolcusudur. Futbolcu 15 gün, 1 ay takımdan uzaklaşıyor. Örneğin 1,5 milyona alıyorsun futbolcuyu, o zaman 500 binini onlar ödesin. Milli takımda oynayan futbolcuların parasal karşılığı kulüplere verilebilir" ifadelerini kullandı.
 
Güneş, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e yapılan eleştirileri de doğru bulmadığımı belirterek, milli takım antrenörünün başarısızlığı durumunda, bunun kulüp çalıştırıcılarından da kaynaklanabildiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler