Şenol Güneş'ten çarpıcı açıklama

Şenol Güneş ile felsefesinden, bugünün futbolcusu nasıl olmalı, paylaşmayı sever mi, orkestra şefliğini nasıl yürütüyor, liderlik önemini ve son olarak da oynatmak istediği futbol Barcelona yapısı mıdır dedim. BİZ ŞİMDİLİK ÇAKMAYIZ   Değişik renkler, deği

Şenol Güneş'ten çarpıcı açıklama

Şenol Güneş ile felsefesinden, bugünün futbolcusu nasıl olmalı, paylaşmayı sever mi, orkestra şefliğini nasıl yürütüyor, liderlik önemini ve son olarak da oynatmak istediği futbol Barcelona yapısı mıdır dedim.

 

BİZ ŞİMDİLİK ÇAKMAYIZ 

 

Değişik renkler, değişik kramponlar, değişik simalar arıyorsanız, tercihiniz bordo mavi ise onu da Antalya'da bulabilirsiniz.

 

Bende ligin lideri  Şenol Güneş ile  ilk bölümün başarısını nereden geldiğini sordum kendisi de rahatlıkla cevapladı.

 

ORKESTRA ŞEFİ SİZSİNİZ ENSTRÜMANLARIN YETERLİ Mİ?

 

Bütün dünyada şefler var, orkestralar var, bir aile var reisleri var. Burada benim için yeterli olan elemanınız varsa, değişime gitmek gereksiz. Ama benimkiler enstrümanlarını iyi çalanlardan oluşmuştur... Eksiğimiz varsa değişim olur, burda ahçılar da olsa fark olmaz. Çünkü çıkacak yanlış bir akort herşeyi bozar..

 

 PAYLAŞIMCI BİR YAPIDA MISINIZ?

 

Ben paylaşımcı bir yapıya sahibim burada, Türkiye'nin Trabzonspor'a ihtiyacı var. İlişkiler, yeteneler başarıyı ortaya koyar. Bunlardan  medya, yöneticiler, asistanlarımız ekip çalışmasında, doktor, basın danışmanlarım  benim kolum , kalbim ,ayağım , vücudumun diğer kısımlarıdır. Ben baş onlar boyun görevi yaparla.Hepsini bir tek kişinin yapmasını , her her telden çalan insanlar bulmak zor. Herkes kendi işini yapıyor, kolum iyi değilse, bacağım iyi değilse ben ne yaparım...İnsanoğlu paylaşımcı olduğu zaman zaferler kendiliğinden gelir.

 

BUGÜNÜN FUTBOLCUSU NASIL OLMALI?

 

Artık teknik sürat bir futbolcuya yetmiyor, ahlak, dürüst, algılama gücü, yaratıcılık bir bütündür. Şimdi futbolcular iyi para kazanıyor onun için karakter çok önemli. Sosyal faliyetlerde bulunması gerekir, öncelikle dürüstlük  önemli,  doğru yolda ilerleyenler hep kazanır. Futbolcu değerlidir ama, vazgeçilmez değildir. Yıldız futbolcu yetişmiyor diyorlar  biz önce alt yapıyı yaparken tavandan başlıyoruz hiç bir zaman tabana inmek zahmetinde bulunmuyoruz. 70 yıllarda yıldız futbolcular vardı, ya bir kaleci ya bir orta alan, ya da golcü yetişiyordu. Trabzonspor ayağa kalktı, şimdi  de çığ gibi büyüyor. Trabzonspor sevgisi dalga dalga geliyor. Şimdi futbol değişti, takım olmak istiyorsanız toplu ekip halinde takım olursunuz bir iki  futbolcu veya bir teknik adam "ben yaptım ben bitirdim" deme şansına sahip değil. Neyimiz eksik derseniz alt yapı eksiğimiz bayağı var. Bu her takım içinde geçerlidir. Bina temelden inşa edilir biz hala tepeden yapmak istiyoruz

 

 

SİZCE LİDER NEDİR?

 

Liderlik bir modeldir ben hiç bir zaman kendimi lider görmüyorum. Lider korkutmaz, benim hala eksiğim var...Ben liderim demek o kadar kolay değil, Atatürk gibi bir komutan liderliği büyük bir şekilde yapmışsa bizim lideriz deme şansımız zayıf.

 

FUTBOL SANAT MIDIR, RİSK MİDİR?

 

Futbol bir sanattır, nasıl bir ressam resim yapmasını biliyorsa, nasıl bir sanatçı şarkı söylemesini biliyorsa, kimi tiyatrocu, kimi şair ve diğerleri sanatçı olduğu gibi futbolda bir sanattır. Bana bu saydıklarımı birini yap deselerdi  işten anlamam derim ama futbol denilince koşarım, benim zevkim, sevgim futboldan geliyor. Elinde bulunan bir ekibin tümüyle başındaysanız siz sanat yapıyorsunuz demektir, çünkü bir çok kişinin ayarlarını yapmak zorundasınız. Diğer yandan bir baba, bir abi olursanız icraat ettiğinizin manası sanattır. Risk ise her şeyden olur, bizler her hafta  kulübeden sevinçli, bazen üzüntülü ayrılırız, ama bir hafta sonra yine ordayız. Çünkü risk taşıyoruz. 

 

SİZE RAKİP TAKIMLAR ENSENİZDE NELER OLUR?

 

Hayatta arkama bakmam düz yolda giderim. Önce önümdeki haftayı düşünür, sonra ikinci haftayı. Bakın geçen yıl Bursaspor şampiyon oldu. Dünya mı yıkıldı, hayat devam ediyor. Herkes kendi yolunda ilerlemek istiyor. Benim arkadamdaki takımların beni sollamalarına izin vermemek için yarışmaya dört elle sarılmak zorundayız.  Bizde bu felsefe için varız. Bursaspor geçen sene şampiyon olurken tam donanım olarak işe asıldı başardı, bunlar şimdi bizde mevcut...

 

1996 HALA AKLINIZDA MI?

 

İnanın hiç de aklıma takılmıyor. Geçmişi düşünmek bana zarar verir. O günler o gündü geçti. O zaman da savaştım, o zamanda işimi yaptım şimdi de yapmaya devam ediyorum. Hayat her zaman inişli çıkışlıdır, o zaman asansöre binmiştim indim şimdi  şimdi de başkasına.

 

MEHMET ÇAKIR FAYDALI OLUR MU?

 

Menmet Gençlerbirliği'nde oynarken bayağı iyi ve bugüne uygun futbol sergiledi. Ama son iki yıldır kötü yıllar geçirdi. Onun tekrar geçmişteki futboluna döndürmek görevim. Benim uygulatmak istediğim oyun kalıbına uyan bir oyun yapısı var. Yakında göreceğiz.

 

OYUN KALIBINIZ BARCELONA MI?

 

Barcelona olmak kolay değil, hepsi birbirlerini ezberlemiş kişiler topluluğu. Bizde bundan önce oyuncularımız  pas yapma arzuları uzaktı, şimdi yavaş yavaş ezberler başladı. Vur gitsin geri dönsün futbollar tarihe karıştı. Top kazanmadan düşünce zenginliğini, futbolun yalnız topla oynanmadığını, bunların içinde saha alanlarının, arkadaşlarının görev yeteneklerini de ezberlemek zorundayız, bu yolda  hızlı adımlar atıyoruz. Ama şimdilik Barcelona gibi oynama zamanını yakalayamadık. Biz şimdi çakmayız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler