Şenol Güneş'ten Aziz Yıldırım'a 'katil' benzetmesi

Güneş, tüm sanıkların beraat ettiği Şike Davası için, "Şike süreci, futbolla ilgili bir olay değildir ve hiçbir şekilde aklanmayacak" dedi. BENİM ELİME GEÇEN KUPA OLMADI Trabzonluların da buna tepkisinin fazla olduğunu düşünmüyorum. Ta ki o basın toplantı

Şenol Güneş'ten Aziz Yıldırım'a 'katil' benzetmesi

Güneş, tüm sanıkların beraat ettiği Şike Davası için, "Şike süreci, futbolla ilgili bir olay değildir ve hiçbir şekilde aklanmayacak" dedi.

BENİM ELİME GEÇEN KUPA OLMADI

Trabzonluların da buna tepkisinin fazla olduğunu düşünmüyorum. Ta ki o basın toplantısında “Şampiyonluk görmedim” diyene kadar. Onlar öyle algıladılar, “2011’de olduk, nasıl görmedin?” dediler. Ama benim söylediğimle onların algıladığı arasında fark var; benim elime geçen bir kupa olmadı. Bu işin bir tarafı. Diğer yandan, 2010-2011 sezonunda da haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bugün hukuken bazı gelişmeler yaşansa da düşüncem değişmedi. Dün neyse bugün de o.

ORTADA BİR ÖLÜ, BİR DE KATİL VAR

3 Temmuz sürecinin geldiği noktaya ne diyorsunuz? Dava sona erdi...

Hukuk diliyle mi konuşalım, duygularımızla mı? Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu söylüyoruz. Bunu söyleyemiyorsak hiç konuşmayalım. “Tapeler var” dediler. Tapeleri ben yapmadım. Polis dendi, savcı dendi, şimdi kumpas deniyor. “Ortada bir suç unsuru var” dediler, bugün de “Hayır, yokmuş” diyorlar. Aynı devlette, aynı ülkede oluyor bunlar. Geyik muhabbetine döndü. Hukukçu konuşuyor, gazeteci konuşuyor, taraftar konuşuyor... Ortada bir ölü, bir de katil var. Ölü gömüldü mü? Gömülmedi. Katil? Hapse girmemiş. Bunu simge olarak söylüyorum, yoksa sporla ilgili birinin hapiste ne işi var? Buna kesinlikle karşıyım. Ama bir takımı yaralayacak eylemlerde bulunmak da doğru değil.

ŞÜPHELERİ KALDIRABİLDİNİZ Mİ KAFANIZDAN?

“Tapeleri imha edin” diyorlar. Bu konuşmalar olmuş mu? Olmuş ama uydurma olanlar da varmış. Şimdi soruyorum; şüpheyi kaldırabildiniz mi kafanızdan? Hiçbir şey olmamış gibi düşünebilir misiniz? Olanlar hukuka uydurulmuş. O gün, ona göre ceza verilmiş. Adamlar hapse atıldı. Bugün de hukuka uygun olarak dışarı bırakıldı. İkisi de yanlış. Ülkenin sıkıntısı bu. Nasıl tepki koyacaksın? Bazen kavga ederek yapıyoruz. Bu kez de olay unutulup sizin tepkiniz konuşuluyor. Şimdi ben bir şey desem, hemen “O bunu demiş” falan diyecekler.

"ANADOLU TAKIMI OLSA O KANUN DEĞİŞMEZDİ"

Kanun niye değişti? Ceza verilmesin diye. Orada herhangi bir Anadolu takımı olsa o kanun değişmezdi. Kanun ve hukukla bu kadar oynuyorsan, sen zaten hukuk devleti değilsin. Bunu kötülemek için söylemiyorum, hepimiz için diyorum. Cumhurbaşkanı, işçisi... Herkes için geçerli ‘bir’ kanun olsun ve buna göre birlikte yaşayalım.

"BÖYLE AKLANMA OLMAZ"

Şimdi herkes “Fenerbahçe’ye haksızlık yapıldı”, Fenerbahçe de “Bak hukuken aklandım” diyor. Hukuken aklanmak, Türkiye’de iftihar meselesi değil artık. Siz bu topraklarda bir şekilde haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız, başkası haksızlığa uğradığında da bunu normal karşılarsınız. Şike süreci, futbolla ilgili bir olay değildir ve hiçbir şekilde aklanmayacak. Böyle aklanma olmaz. Hukukla aklanılmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler