Şenol Güneş'in umudu yerliler

Kadrosunda bulundurduğu 12 yabancıdan istediği verimi alamadığı için bu sayıyı azaltmak isteyen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş maçında 5 yabancı oynatarak yerli oyunculardan kurulu bir takımın sinyalini verdi.Kadrosunda Çek Celustka

Şenol Güneş'in umudu yerliler

Kadrosunda bulundurduğu 12 yabancıdan istediği verimi alamadığı için bu sayıyı azaltmak isteyen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş maçında 5 yabancı oynatarak yerli oyunculardan kurulu bir takımın sinyalini verdi.

Kadrosunda Çek Celustka, Fildişi Sahilli Zokora ve Bamba, Brezilyalı Emerson, Alanzinho ve Henrique, Slovak Cech, Vittek ve Sapara, Arjantinli Colman, Avusturyalı Janko ve Polonyalı Adrian'ı bulunduran bordo mavili takım, bu sezon ligin en fazla yabancıya sahip takımlarından birisi oldu.
 
Bugüne kadar Vittek, Adrian, Henrique, Cech, Colman, Celustka gibi yabancılarından istediği verimi alamayan bordo mavili takımın ara transferde en az 2 veya 3 yabancısıyla talip çıkması halinde yollarını ayırabileceği bildirildi. 
 
YERLİ İSKELET KADRO 
 
Umut, Burak, Selçuk, Ceyhun, Egemen ve Engin gibi büyük zorluklarla oluşturulan yerli kadrosunun iskeletini kaybeden Trabzonspor, yeni bir iskelet yaratmak için kolları sıvadı. Bu yüzden de Olcan ve Volkan gibi yeteneklei oyuncuların yanına Soner, Yasin, Emre gibi umut vaadeden genç oyuncular alındı.
 
Devre arasında yerli oyuncu ağırlıklı transfer yapmak için harekete geçilirken Genel Menacer Giray Bulak'ın başında olduğu futbolcu izleme birimi, geniş bir liste oluşturmaya başladı. 
 
GÜNEŞ YERLİYE DÖNÜYOR 
 
Bordo mavili takımın özellikle takıma orta saha ile sol bek ve stoper mevkilerine yerli oyuncular katmak istediği öğrenildi. Şenol Güneş, yerli oyuncuların ağırlıklı olduğu bir takım yaratacağının ilk sinyallerini İstanbul'daki Beşiktaş maçında verdi. Ligde geride kalan 8 haftada kadrosunda genellikle 8 yabancıya yer veren Güneş, Beşiktaş maçında 4'ü ilk 11'de olmak üzere sadece 5 yabancıyı 18 kişilik maç kadrosuna aldı. Sakatlığı nedeniyle sadece Alanzinho'yu kadro dışı bırakan Güneş, bu arada Vittek, Henrique, Adrian gibi yabancı oyuncularını tribüne yolladı. 
 
5 MAÇTA 8 YABANCI KADRODA YER ALDI 
 
Trabzonspor'da Karabükspor maçında Celustka, Zokora, Sapara, Vittek ilk 11'de oyuna başladı, Henrique sonradan oyuna girmiş, Adrian ve Alanzinho ise yedek bekledi. İkinci haftadaki Sanica Boru Elazığspor maçında Bamba, Celustka, Zokora, Alanzinho, Henrique ve Vittek'i sahaya süren Güneş, kulübede ise Cech ve Adrian'ı oturttu. 
 
Üüncü haftadaki Gaziantepspor deplasmanında Bamba, Celustka, Zokora, Sapara ve Henrique ilk 11'de sahaya çıkarken Alanzinho ve Janko sonradan oyuna dahil oldu. Dördüncü hafta Avni Aker'deki Sivasspor maçında Bamba, Emerson, Zokora, Sapara, Alanzinho ve Henrique ilk 11'de sahaya çıkt, Janko sonradan oyuna girdi, Celustka ise Güneş'in yanında oturdu. 
 
Beşinci hafta Fenerbahçe deplasmanına yine 8 yabancı ile çıkan Trabzonspor'da Celustka, Bamba, Emerson, Zokora, Sapara ve Alanzinho ilk 11'de oynadı, Henrique ve Janko oyuna sonradan dahil oldu. Altıncı haftadaki Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında Bamba, Emerson, Celustka, Zokora, Sapara ve Janko ilk 11'de görev yaptı, Alanzinho ve Henrique ise ikinci yarıda sahaya çıktı.
 
Yedinci haftadaki Kasımpaşa maçına yine 8 yabancıyla çıkan Güneş, Bamba, Emerson, Zokora, Sapara ve Alanzinho'yu sahaya sürdü, Jahko'ya oyunun son anlarında görev verdi, Adrian ve Celustka'yı ise kulübede oturttu. 
 
5 YABANCI 
 
Ligde geçen pazar günü İnönü'de Beşiktaş ile 1–1 berabere kalan Trabzonspor'da ise maç kadrosunda sadece 5 yabancının bulunması dikkati çekti. Bamba, Emerson, Zokora ve Sapara'yı ilk 11'de sahaya süren Güneş, Avusturyalı Janko'ya ise son 5 dakika görev verdi. 
 
Ligde ilk kez Onur, Zeki Yavru, Mustafa, Soner, Yasin, Olcan, Halil gibi 7 yerli oyuncuyla sahaya çıkan Trabzonspor'da Barış ve Volkan da sonradan oyuna girdi, Serkan, Ferhat ve Emre yedek bekledi. 18 kişilik maç kadrosunun 13 kişisini yerli oyunculardan oluşturan Güneş, 12 yabancının kendileri için çok fazla olduğunu, bu sayıyı azaltmak istediklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler