Şenol Güneş panelde konuştu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon'da olimpiyatlar kapsamında çok büyük tesisler yapıldığını kaydetti. Güneş, çocukluk yıllarında deniz kenarında kumsallarda ve mahalle arasındaki beton zeminde spor yaptıklarını ifade ederek, "Değişen dünya

Şenol Güneş panelde konuştu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon'da olimpiyatlar kapsamında çok büyük tesisler yapıldığını kaydetti. Güneş, çocukluk yıllarında deniz kenarında kumsallarda ve mahalle arasındaki beton zeminde spor yaptıklarını ifade ederek, "Değişen dünyada, değişen kentlerde, neler olabileceğinin çok açık bir göstergesi Trabzon'da yaşanıyor. Bu organizasyon şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı için olağanüstü bir organizasyon olacak. 4 bin yıllık tarihi olan şehirde 4 bin sporcu ağırlayacağız." dedi.

Spor müsabakalarında galibiyetin yanında mağlubiyetin de olduğunu vurgulayan Güneş, şöyle konuştu: "Hiçbir başarı insandan önemli değildir. Sporu sevgi ve barış içinde adil bir oyun olarak görüyorum. Spor fair-play duygusu ile dostlukların ön planda tutularak yapılmalı. Kazanmak için hileye hurdaya başvurmak ne spora, ne ahlaka dayanır, nede insanlığa yakışır. Bunun doğru bulmayan bütün kesimlerini bunu eyleme çevirmesini bekliyorum. Hak etmeyen oraya başka yollarla geldiği zaman herkesin içerisinde bir takım eksiklikler olur."

KİRLENMİŞ İNSANDA, DİLDE, DÜŞÜNCEDE VARSA SAĞLIKLI BİR GELECEK OLMAZ

Güneş, futbolda şike soruşturmasıyla ilgili bir soruya ise, sadece futbolun içerisine bakmanın doğru olmayacağını belirterek, ''Kirlenmişlik insanda, dilde, düşüncede varsa o ortamda sağlıklı bir gelecek olmaz. Çocukluğumda futbolcuların serseri, ahlaksız olduğu söyleniyordu. Bunu yaşayanlar bilir. Ben de o zaman futbola meyil olmuştum ama ben serseri, ahlaksız değildim. Bunun aksini yaparak bugünlere geldiğimi düşünüyorum.'' diye cevap verdi. Güneş şöyle devam etti:

''Bugün de sporcuların popüler haline geldiğini görüyoruz. Artık bu iş endüstriyel bir hal aldı. Bunların konuşulması doğru değil ama bu sadece bizde değil, tüm dünyada böyle şeyler konuşuluyor. Ama ben bunları sadece bugün söylemiyorum ki. Daha önce de söylemiştim. Neysem oyum. Ama bizim ülkemizde maalesef, hep hadise olduktan sonra çözüm aranır. Hastalanmamayı bilirseniz, doktora gitmezsiniz. O yüzden düşünce kalıplarını yıkmadan, bu değişiklik olmaz.

Herkes ortalığın temizlenmesini istiyor ama kendisinin değişmesini istemiyor. Bu mümkün değil, kendini değiştiren dünyayı değiştirir. Ama ben bugünkü gündeme bakarak, şudur, budur demek istemiyorum. Suçlu kim varsa, cezasını çekmeli bu gelecek nesiller için de önemli. Yoksa da haksızlık yapılmaması gerekir. Şüpheyle insanları karalamak, sonra da aklamak, doğru değil. Suç varsa herkes cezasını çekmeli bana göre sana göre suç olmaz. Aksi halde düzelmez.

O zaman her zaman olduğu gibi güçlüler haklı çıkar, güçsüzlerde ezilir gider. Ortalığı bulandırarak örneğin bir havuzdan yukarı çıkmanız bir anlık nefes almanızı sağlar ama havuz kirli ise sizin yaşama şansınız yoktur."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler