Şenol Güneş: “Galibiyeti hak ettik”

Şenol Güneş maç sonu açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş: “Galibiyeti hak ettik”
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “İlk yarı panik içinde, baskı altında oynadık. İkinci yarı ise olması gereken oldu. 3-2’yi yakalayabilirdik. Galatasaray üstün olduğu için 2 gol atmadı, bizim hatamızdan gol attılar. Galibiyeti hak ettik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, güzel bir atmosferde maç oynadıklarını belirterek, “İlk yarı biraz panik içinde, baskı altında oynadık. İlk golde hem hata hem şanssızlık oldu. Önde adamımız olmasına rağmen ön direğe çarptı ve arkaya boş adama düştü. Galatasaray için bir avantajdı bu gol. İkinci golde de baskı yapmadık. Topu bekledik, aldığımız topları yavaş kullandık. Rakip tam düşündüğü gibi oyun oynadı. İkinci yarı hem baskı hem hızlı dönüşler yaptık. İkinci devrede olması gereken oldu. Buna rağmen son dakika pozisyon verdik, sayımız fazlayken. Bu bizim eksiklerimiz. 3-2’yi de bulabilirdik maçta. Seyir zevki yüksek oldu. Oyuncuların emeklerine sağlık” dedi.

OYUNU KONTROL EDEMEDİK

Kendi fikrine göre çıktığı 11 ve oynadığı oyunun doğru olduğuna dikkat çeken deneyimli çalıştırıcı, “Oğuzhan’a oyunu bütünleştirmek, medya bakışında doğru olabilir. Topu karşılayamadığımız için gol yedik. Orada hata yapmıştı. Atiba ve Oğuzhan rakibi kontrol etmede sıkıntı çektiler. Takım olarak biz etkisiz ve olumsuzduk. Sadece Oğuzhan’a bağlamak doğru değil. Futbol anlayışı değişince ve topu da iyi oynayınca, baskılı oynayınca bizim lehimize döndü maç. Oyunun iki yönünde de yoktuk biz ilk yarıda. Eleştirilerin olması normal. Benim oyunumun doğru olduğunu düşünüyorum. Oyun anlayışında siz nasıl diziliş yaparsanız yapın futbolun yönlerini doğru yapmazsanız hiçbir şey olmaz. Önemli olan etkinliktir. Oyunu kontrol etmemiz gerekirken, rakibe kolaylık sağladık. İyi baskı yapamadık. Hücumda çoğalamadık. İkinci yarıda da top kazanarak rakip sahaya girdik” açıklamasında bulundu.

NE HAİN NE KAHRAMAN YAPARIZ

“Bir oyuncuyu ne hain ne kahraman yaparız” diyen Güneş, “İkinci yarı takım olarak iyiydik. Gayretinden memnunum oyuncularım. Futbol adına eksikler yaptık, bu bir oyuncu ile ilgili değil. O kadar şartlar olumsuz olmasına rağmen oyun bakımından sıkıntı yok. Yapmamız gerekenleri ilk yarı yapmadık” diye konuştu. Güneş, “Kadro kurmakta zorlanıyor musunuz?” sorusu üzerine ise, “Bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Neden zorlanayım. 11’im var, 18’im var. Söylediklerinize dikkat edin” cevabını verdi.

GALATASARAY ÜSTÜN DEĞİLDİ BİZ HATA YAPTIK

"Galatasaray üstün olduğu için 2 gol atmadı, bizim hatamızdan gol attılar” diyen Güneş, “Biz çoğu yönde eksiktik. Golle beraber bu daha da fazlalaştı, panik halindeydik. Topu iyi kullanamadık. Baskı anında yavaş davrandık. Hücumda çoğalamadık. Bunları düzelttiğiniz zaman büyük takım olursunuz. İki yarı daha çok istedik ve rahattık” ifadelerini kullandı.

GALİBİYETİ HAK ETTİK

Güneş ayrıca, bugün galibiyeti hak ettiklerini söyleyerek, “Galatasaray’ın gerisinde değil oyunumuz. Oyun oynamaya çalışan ama ilk yarı başaramayan bir takımdık. Bizim hatalarımızı iyi kullandılar. Biz futbol oynayama çalışıyoruz ve her maçı kazanmak için çıkıyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler