Şenol Güneş: "Evlatlarımız Ölmesin"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Acımız çok büyük çünkü uzun zamandır devam eden terör olayları doruk noktaya çıktı. Evlatlarımızı, kardeşlerimizi kaybettik" dedi. Beşiktaş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Spor Toto Süper Lig'de 4. haftasında kendi

Şenol Güneş: "Evlatlarımız Ölmesin"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Acımız çok büyük çünkü uzun zamandır devam eden terör olayları doruk noktaya çıktı. Evlatlarımızı, kardeşlerimizi kaybettik" dedi.

Beşiktaş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Spor Toto Süper Lig'de 4. haftasında kendi evinde oynayacağı Medipol Başakşehir maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman öncesinde siyah-beyazlı takım terör saldırısında şehit olan askerler için saygı duruşunda bulundu.

"TERÖR OLAYLARI DORUK NOKTASINA ÇIKTI"

Tüm ülkenin büyük bir acı yaşadığını belirten Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Antrenman öncesinde saygı duruşunda bulunduk. Tabii bunun bir formalite görüntüsü var. Acımız çok büyük çünkü uzun zamandır devam eden terör olayları doruk noktaya çıktı. Evlatlarımızı, kardeşlerimizi kaybettik. Onlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. İnsanların hiç ölmediği, ırk, din, dil ayrımı olmadan mutlu bir şekilde yaşayacağı bir dünya ve Türkiye istiyoruz. Bizim kimseyle bir derdimiz yok ama maalesef ülkemizde giderek gerginlikler, terör artmakta" dedi.

"SINIRLARIN ARTIK BİR ANLAMI KALMADI"

Dünyanın çok kötü bir duruma gittiğini belirten Güneş, "Ortadoğu bataklığının bir kısmını yine biz yaşıyoruz. Avrupa da bunları yaşamaya başladı. Bu yüzyılda bunlardan etkilenmemek mümkün değil. Sınırların artık bir anlamı kalmadı. Bunu dünya ve Avrupa da çok iyi görüyor. Bu terör olaylarını azdıran ortamların ortadan kalkması için tüm yöneticilere görev düşüyor. Biz de birey olarak ülkemizin her evladımızın acısını yaşıyoruz. Evlatlarımız ölmesin diyoruz. Şu gün itibariyle baktığımız zaman sayısının ne olduğunu bilmediğimiz şehitlerimiz olduğunu duyuyoruz. Bize düşen bir görev varsa, çocuklarımıza olmuş gibi kabul ettiğimiz bu ortamda, onu yapmaya çalışırız. Burada tören yapmak, bir beyanat vermek bir anlam ifade etmiyor. Çünkü her çocuğumuzu kaybettikten sonra o ailenin ocağının söndüğünü biliyoruz. Sadece bizim çocuklarımız değil, dünyada hiçbir çocuk ölmesin, hiçbir insan ölmesin. Hukukun, kuralların oturduğu düzenli bir dünya olması gerekiyor" diye konuştu.

"SAVAŞTAN BETER BİR DÜNYAYI YAŞIYORUZ"

Herkesin kurallara uygun bir şekilde hayatına devam etmesini istediklerini ifade eden Güneş, "İstenen toprak mıdır, hak mıdır, hukuk mudur? O belirlensin. Biz savaş yapmıyoruz ama savaştan beter bir dünyayı yaşıyoruz. Onun için bir taraf, diğer taraf lafını etmeden sadece insanların ölmesini istemediğimiz bir ortamı arzuluyoruz. Bütün yöneticilere büyük iş ve sorumluluk düşüyor. Sadece onlara değil, hepimize iş düşüyor. Hepimiz bu ülkenin evladı olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde bulunan topraklar üzerinde hiçbir ölümün olmasını istemiyoruz. Herkesin de bu devletin kanunlarına uygun olarak hayatına devam etmesini diliyorum" dedi.

Siyah-beyazlı futbolcuların da çok üzüntülü olduğunu vurgulayan Güneş, "Onlardan bu talep geldi. Üzüntülü olduklarını biliyoruz. Dün maç sevincini yaşarken, arkasından böyle bir olay duyunca, ne maç ne hayat hiçbir anlam ifade etmiyor. Hepsi duruyor. Can başka bir şey. Sadece bizde değil, dünyanın bir ucunda da olsa ölümler acı ve üzüntü vericidir. Bu üzüntüyü onlar da yaşıyorlar. Paylaşmak istediler. Bütün Türkiye bunu paylaşıyor. Şu anda tüm Türkiye'nin ayağa kalktığı, isyan ettiği bir dönem yaşıyoruz. İnşallah bunlar düzelir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor