Şenol Güneş ekol peşinde

 Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Trabzonspor, çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürürken hazırlık maçlarında ortaya konulan futbol beğeni toplasa da bunu yetersiz bulan teknik direktör şenol Güneş yeni bir ekol oluşturmak için yoğun bir ça

Şenol Güneş ekol peşinde

 

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Trabzonspor, çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürürken hazırlık maçlarında ortaya konulan futbol beğeni toplasa da bunu yetersiz bulan teknik direktör şenol Güneş yeni bir ekol oluşturmak için yoğun bir çaba harçıyor. Tartışmalı şampiyonluğun yaşandığı 2010-2011 sezonundaki kadro ruhunu son olarak Burak Yılmaz transferiyle sarı-kırmızılı takıma kaptıran bordo-mavili takımda teknik patron Şenol Güneş, genç ve tecrubeli oyuncuların yer aldığı kadrodan yeni bir model çıkarmanın planlarını yapıyor.

2010-2011 sezonunda Selçuk İnan, Umut Bulut, Ceyhun Gülselam, Engin Baytar ve Burak Yılmaz'lı kadrosuyla tartışmalı şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayan bordo-mavili takım oluşturduğu kadrosuyla ve ortaya koyduğu futbolla beğeni taplamıştı. Takımın başına geldiği günden beri elindeki söz konusu isimlerle yeni bir model oluşturan Güneş, iskelet kadrosunda yer alan bu isimlerin en önemli ayağından biri olan Burak Yılmaz'da sarı-kırmızılı takıma kaptırmasının ardından 2012-2013 sezonunda farklı bir ekol arayışına girdi. Deneyimli teknik adam geçtiğimiz sezonki kadrodan yanlızca Burak Yılmaz'ı kaybederken, bu ismin yerini doldurmak için transfer yapma yerine takım içinde yeni bir isim bulma arayışını halen daha sürdürürken, İspanyolları Avrupa Şampiyonu yapan oyun yapısını takıma oturturmanın planlarını da yapıyor.

 

BOL VE İSABETLİ PASLAR

Teknik direktör Şenol Güneş, yeni sezonda takımın stratejisini orta sahada bol ve isabetli paslar üzerine kuruyor. Farklı bir takım ortaya çıkarmak için yoğun bir çalışma temsposu içine giren deneyimli teknik adam futbolcularından bol pas yapmaları konusunda sık sık uyarıyor. Güneş'in Avrupa Şampiyonu olan İspanya'nın oyun sistemini takıma adapte etmeye çalıştığı öğrenilirken, saha içinde oyuncularından sürekli bir birleriyle konuşmalarını istiyor. Heyecana ve tedirginliğe meydan vermemeleri gerektiğinin belirtiyor.

 

TRABZONSPOR AVRUPA'DA SEYİRCİSİYLE BULUŞUYOR

Trabzonspor hazırlık kampondaki üçüncü maçını 18 Temmuz Çarşamba günü Hollanda'nın Sittard kentinde seyircili oynayacak. Trendword Arena Stadı'nda Belçika'nın Chaleroi takımıyla yapılacak olan müsabaka TSİ 20.00'de başlayacak. Bordo-mavili takım hazırlık kampında oynadığı ilk iki maçı seyircisiz oynamıştı. Trabzonspor bu maçla birlikte bu sezon ilk kez Avrupa'da seyircisiyle buluşacak.

 

TRANSFERLER KARAR SONRASINA KALDI

Trabzonspor'da transferler UEFA Disiplin Kurulun'nun kararlarını açıklamasından sonraya kaldı. Bordo-mavililer UEFA Disiplin Kurulu'nun şike konusunda vereceği kararın ardından Trabzonspor'da transfer araştırmalarını netleştirecek. Şampiyonlar Ligine katılma umutlarını sürdürün bordo-mavililer verilecek olan karar sonrası belirlediği isimlerin işini bitirecek.

 

OGÜN TEMİZKANLOĞLU'NA KUTLAMA

Trabzonspor, Kadın Milli Takımlar Teknik Sorumlusu olan ve Kadın A Milli Takımı teknik direktörlüğü görevine getirilen eski sporcusu Ogün Temizkanoğlu'nu kutladı ve yeni görevinde başarı dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler