Şener'in ifadesi tamamlandı!

TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in ifadeleri tamamlandı.

Şener'in ifadesi tamamlandı!

Trabzonspor Başkanı Şener, “200 bin lira kefaletle serbest bırakılsın” talebiyle sevk edildiği mahkemeden sadece yurt dışına çıkış yasağı aldı. Eski TFF Başkanı Özgener, savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı
Futbolda şike soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, dün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılığın 200 bin TL kefalet karşılığında serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk ettiği Şener’e sadece yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Özgener ise, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Soruşturma kapsamında dün de İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın ile 4 Trabzonsporlu yönetici gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında ifade vermek için emniyete çağırılan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu için ise gittikleri emniyette gözaltı işlemi uygulandı.

‘Sınavı iptal ettirdim’
Önceki gün “şüpheli sıfatıyla ifade vermek için Emniyet’e giden Özgener’in ifadesinin alınmasına akşam başlandı. Özgener’in polise veriği ifadede, “Hakem atamalarıyla ilgili Aziz Yıldırım ya da başka bir kulubün isteklerini yerine getirmedim. Son dönemlerde Yıldırım’la aramız açıktı. Her kulüp maçları yönetecek hakemlerle ilgili talepte bulunurdu. Bu çok normal. Son kararı federasyon verir. Maçları etkileyen bir hakemin maça özellikle verilmesi mümkün değildir” dediği öğrenildi.
Gözaltına alınan federasyon yetkililerinin kendisiyle çalıştığını anlatan Özgener, “Menejerlik sorularının çalınması yönündeki iddialar ortaya çıkınca sınavı hemen iptal ettirdim. Yeraltı dünyasıyla ilişkim olmadığı gibi her kulüple aynı mesafedeyim” şeklinde ifade verdi. Özgener, ifadesinin alınmasının ardından gözaltına alındı.

‘Şikeyle ilişkim yok’
Şener’in ifadesinin alınmasına ise önceki geceyarısı başlandı. 25 soru yöneltilen ve 20 sayfa ifade veren Şener’in kendisiyle ilgili teknik ya da fiziki takip yapılmadığını söylediği belirtildi. Şener’in soruşturmada “şüpheli” olarak yer almasının takımın asbaşkanı Nevzat Şakar’ın yaptığı telefon görüşmelerinden kaynaklandığı, Şakar’ın yaptığı bazı görüşmelerde kulüple ilgili para konularının geçtiği ileri sürüldü.
Şener emniyette verdiği ifadede iddiaları reddederek şöyle konuştu: “Şike ya da mafyayla bir ilişkim yok, mafya ya da yeraltı dünyasından kimseyle yan yana gelmem. Trabzonspor’un başarısı için elimden geleni yaparım. Ancak yasadışı yollara girecek biri değilim. Bana sorduğunuz soruların birçoğu üçüncü şahısların kendi aralarında yaptıkları ve doğrulukları teyide muhtaç ifadeler.”
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Şener ile Özgener, dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Özgener, 5 saat süren savcılık ifadesinin ardından saat 21.00 sıralarında serbest bırakıldı.
Soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Şener ise suçlamaları reddetti. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Şener’in suçu teşebbüs aşamasında kaldı. Şener, “Teşfik pirimi” için anlaşmaya vardı. Ancak bu hareketin teşebbüs aşamasında kaldığı yapılan sorguda ortaya çıktığı bilgisine ulaşıldı. Bu durum ise TCK’ya yeni giren şike suçlaması cezasının yarısı oranında ceza gerektirdiğinden savcı Berk adli kontrol yöntemi çerçevesinde 200 bin lira kefaletle serbest bırakılması için Şener’i mahkemeye sevk etti.
Şener hakkında kefalet talebini nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etmedi. Mahkeme hakimi Mehmet Erdoğan, Şener için sadece yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasını uygun gördü. Şener, adliye çıkışında “Benim şahsımın beklediği bir şey yok. Trabzonspora hayırlı olsun” dedi.

‘Beşiktaş temiz çıkacak’
Soruşturma kapsamında önceki gün ifade vermek için emniyete davet edildikleri açıklanan Adalı ile Havutçu da dün avukatlarıyla birlikte Emniyet’e geldi. Yerleşkeye garaj kapısından giriş yapan Serdal Adalı, “Telefonla çağırdılar ifade vermeye geldim. Beşiktaş bu işten temiz çıkacak” dedi. Emniyete girişlerinin ardından gözaltına alındıkları açıklanan Adalı ve Havutçu, sağlık kontrolünden geçirildi ve tekrar emniyete götürüldü.

Akın’a sağlık kontrolü
Önceki gün Slovenya’daki kamptan dönen İBB futbolcusu İbrahim Akın ve aynı takımdan İskender Alın da dün gözaltına alındı. Futbolcular ile gözaltına alınan Trabzonsporlu yöneticiler Hasan Yener, Recep Denizer ile Temel Tarık Kazancıoğlu ve kulübün idari menajeri Caner Çuvalcıoğlu’na sağlık kontrolü yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor