Şener'e çok ağır sözler!

başarısız hakem performansları karşısında artık kulüplerin isyan ettiği isim olan Sarvan, kulüp yöneticileri için açtı ağzını yumdu gözünü.

Şener'e çok ağır sözler!

Görevde oldukları süre boyunca devamlı eleştirilen hakem atamalarına imza atan ve başarısız hakem performansları karşısında artık kulüplerin isyan ettiği isim olan Sarvan, kulüp yöneticileri için açtı ağzını yumdu gözünü.

Özellikle Yüksel Okçuoğlu skandalının ardından iyice yıpranan ve sinirleri oldukça bozuk olan Sarvan çok tartışılacak bir öneride bulundu.

Sarvan, “Şiddet yasası çıksa da rahatlasak. Bunun başka çözümü yok. Hapis cezası getireceksiniz ki bu durumlara düşmeyelim” dedi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, kulüp yöneticilerini yaylım ateşine tuttu. TRT Spor’da, Hürriyet yazarlarından Ferudun Niğdelioğlu’nun da yorumcuları arasında bulunduğu “Futbol Arenası” propramına katılan Sarvan, Türk futbolu adına radikal bir öneride bulundu.

MHK Başkanı, futboldaki kirlilikten kurtulmak için yöneticilere hapis cezası getirilmesini istedi. Daha önce hiçbir MHK Başkanı’nın cesaret edemediği kadar sert ifadeler kullanan konuşmasında isim vermeden Aziz Yıldırım’dan Sadri Şener’e, Serdal Adalı’dan Işın Çelebi’ye kadar dört büyüklerin başkan ve yöneticileri hakkında ağır ifadeler kullandı. İşte Sarvan’ın açıklamaları ve işaret ettiği isimler...

TEK SORUMLU YÖNETİCİLER
“Kulüp yöneticileri her sezon başında iyi dilekler söylüyorlar. Sonra haftalar geçtikçe bir kulüp kesin patlıyor ve MHK ile federasyona bağırıp çağırıyor. Diğer kulüpler ise ‘Kardeşim sen neden böyle yapıyorsun’ deyip uyaracağına, onlar da bu duruma katılıyor. Yani bu olayın sorumluları kulüp yöneticileridir. Hakem hataları hep vardır ve futbolun bir parçasıdır. Yöneticiler çıkıp konuşuyorlar ama hakemlerimiz bu duruma alışkın. Biz onlara gereken eğitimleri veriyoruz. Bu tip açıklamalar hakemlerimize günlük olay gibi geliyor.

KAHVEDE GİBİLER
Halk kahvelerde birbirini kızdırmak için böyle konuşmalar yapıyor, komplo teorileri üretiyor. Bu normal ama kulüp yöneticileri bu konuşmaları sorumsuzca çıkıp medya önünde yapıyor. Sonra da ‘ortalık neden birbirine girdi’ diyorlar. Aslında şiddet yasası çıksa da rahatlasak. Bunun başka çözümü yok. Hapis cezası getireceksiniz ki bu durumlara düşmeyelim.”

DÖRT BÜYÜKLERE: BECERİKSİZSİNİZ!
“Bu yöneticiler aslında başarısızlıklarını kapatmaya çalışıyor. Bazı takımlar az bütçeyle ne işler başarıyor, ama bunlar hiçbir şey yapamıyorlar. Beceriksizler çünkü. Bir de bu yönetimlerin muhalefetleri var. İşte bu muhalefetlerin sesini kesmek için çocuk kandırır gibi bu yollara başvuruyorlar. Ne elde edeceklerse, çıkıp konuşuyorlar bilinçsizce. Resmen herkesi tahrik ediyorlar ve halkı sokağa dökmek istiyorlar. Hiç iyi şeyler olmayacak böyle giderse. Bunları küçücük çıkarları için yapıyorlar.”

AZİZ YILDIRIM’A: HER ŞEYDEN ANLIYORSUN
“Zaten bunlar her şeyden anlıyor. Transfer de biliyorlar, taktik de. Antrenörlerini de fırçalarlar, soyunma odasına da inerler. İstediklerini yaparlar... Bir takım şampiyon oluyor, diğerleri ise bas bas bağırıyor. Ya Allah aşkına, her sene Avrupa kupalarına 4-5 takımla katılıyoruz. Başarıyı orada göstersinler. Nerede bizim takımlarımız? Ama hakemlerimiz Avrupa’ya ve dünyaya açılmaya başladı artık. Yakında kulüplerle hakemlerimiz arasındaki başarı farkı iyice açılacak böyle yönetim olursa.”

SADRİ ŞENER’E: BUSACCA BAŞKANIN HEMŞEHRİSİ Mİ?
“Arsenal-Barcelona maçında hakem bir kırmızı kart çıkarttı. Bu bizim ligde olsaydı ‘İsviçreli hakem Busacca ile Barcelona Başkanı hemşehri’ derlerdi herhalde. Tutarlı olsunlar. Hakemler için sezon başında methiye falan yağdırmasınlar. Biz bunları istemiyoruz. Bizim için konuşmasınlar, ne konuşuyorlarsa konuşsunlar. Yeni bir uygulama başlattık. Artık atamaları yaparken hakemlere soruyoruz. Evdeki koltuk takımın ne renk? Perdeyle uyumlu mu? Atamalarımızı buna göre yapıyoruz!”

IŞIN ÇELEBİ’YE: NASIL BAKANLIK YAPTIRMIŞLAR?
“Bu yöneticilere ‘eğitimsiz ve cahillik yapıyorlar’ diyeceğim ama maalesef diyemiyorum. Çünkü içlerinde eski dönemde bakanlık yapanlar bile var. İnanın ülkem adına çok üzülüyorum. Bu adamlara nasıl bakanlık yaptırmışlar?”

SERDAL ADALI’YA: SOKAKTAN GEÇEN YÖNETİCİ OLUYOR
“BİZ her branşta eğitimli profesyonellerle çalışıyoruz. Futbolcu da eğitim alıyor hakemler de teknik adamlar da. Ama yönetici olmak için hiçbir vasıf gerekmiyor. Sokaktan geçen adam da yönetici olabilir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor