Şener'e 5 saatte 52 çarpıcı soru!

İki gün önce futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün gece serbest bırakılan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e emniyette sorulduğu iddia edilen sorular medyaya sızdı.Şener'e sorulan sorular arasında 22 Mayıs'ta oynanan Sivasspor-Fener

Şener'e 5 saatte 52 çarpıcı soru!

İki gün önce futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün gece serbest bırakılan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e emniyette sorulduğu iddia edilen sorular medyaya sızdı.

Şener'e sorulan sorular arasında 22 Mayıs'ta oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçı öncesi, Trabzonsporlu bazı yönetici ve iş adamlarının, Sivasspor'a yönelik teşvik teşebbüsü de yer aldı. Sadri Şener bu soruya verdiği yanıtta "Bilgim yok" dedi.

Futbolda şike soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan ve dün de savcılık tarafından serbest bırakılan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda 5 saatte 52 soru soruldu. Fotomaç'ın ulaştığı bilgilere göre, Şener önceki gece 23.30'da polis tarafından sorgu odasına alındı. Sabaha karşı 4.40'a kadar yaklaşık 5 saat ifade veren Şener'e polis 52 soru yöneltti. Polis ilk olarak Şener'e Aziz Yıldırım ve Mahmut Özgener ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerini sordu. Şener futbol takımı başkanı olduğunu ve görüşmelerinin tamamen futbol dünyası ile ilgili olduğunu belirtti.

İŞTE SADRİ ŞENER'E YÖNELTİLEN SORULAR:

POLİS: Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve halen gözaltında bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile ilişkiniz nedir?

ŞENER: Spor dünyasının içindeki insanlar olduğu için ilişkim sadece sporla sınırlıdır.

POLİS: Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve halen gözaltında bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile telefon konuşmalarınızın mahiyeti nedir?
ŞENER: Bu konuşmalar tamamen futbol dünyası ile ilgili dostane telefon görüşmeleridir.

POLİS: Ankaragücü Menajeri Ahmet Bulut'un tehdit edilmesi olayı ile ilgili olarak bilginiz nedir?

ŞENER: Konu ile hiçbir bilgi ve alakam yoktur.

POLİS: Menajer Ahmet Bulut'un Trabzonsporlu yönetici Nevzat Şakar tarafından aranarak tehdit edildiği konusu hakkında bilginiz nedir?

ŞENER: Konudan haberim yoktur. Nevzat bana böyle bir şey olsa iletirdi. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum.

POLİS: Görüştüğünüz bir menajeri telefonda tehdit ettiğiniz konusunda bilginiz nedir?

ŞENER: Görüştüğüm menajer başka menajerlerle şike konuşmaları yapıyordu. Benim de adımın geçirdiğini duydum. Kendisini arayarak 'beni neden bu işlere karıştırıyorsun?' diye sordum. Kendisi bana bir yanlışlık olduğunu söyledi. Bu görüşmenin içeriği budur" şeklinde cevap verdi.

POLİS: Karşıyaka Kulüp Başkanı ile Bucaspor maçı öncesi neden görüştünüz?"

ŞENER: Karşıyaka başkanı ile Bucalı Aykut'un transferi için görüştüm. Konunun maç ile alakası yok.

POLİS: Aziz Yıldırım ile Futbol Federasyonu başkanı arasında geçen bir görüşmede isminizin ve kulübünüzün zikredildiği, size karşı "g..ü kalktı" şeklinde hakaret içeren birtakım sözlerin olduğu bilgisi mevcuttur. Bu konuda bilginiz nedir?

ŞENER: İki kişi arasındaki özel bir görüşmeden benim haberimin olması mümkün değildir.

POLİS: Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın Zeki Mazlum isimli şahıs ile yaptığı görüşmeler bilginiz dahilinde midir?

ŞENER: Bahse konu görüşmelerle ilgim yoktur. Olsa Nevzat bana bilgi verirdi.

POLİS: 22 Mayıs tarihinde oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonsporlu yönetici Nevzat Şakar ve Trabzonlu iş adamı Zeki Mazlum'un Sivasspor'a yönelik teşvik primi için para arayışı içine girmeleri hakkında bilginiz nedir?

ŞENER: Benim bilgim dahilinde olmamıştı.

POLİS: Sivasspor yöneticileri ile Sivasspor-Fenerbahçe maçı öncesi irtibat kuran Zeki Mazlum isimli şahısı tanır mısınız?

ŞENER: Şahsı sadece ismen tanırım. Şahsi bir tanışıklığımız yoktur.

POLİS: Menajerlik sınavında yapılan yolsuzluklardan bilginiz var mıdır?

ŞENER: Bilgim yoktur.

POLİS: Karabüksporlu bir futbolcunun Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ı arayarak para istediği ve görüşmek istediği, Şakar'ın "Ben kendisini tanımıyorum niye para vereceğim" dedi, buna mukabil aynı futbolcunun "Bana alt yapıdan borcunuz" var dediği, Şakar'ın bu görüşme isteğini kabul etmediği tespit edilmiştir. Sizin bu konuda bilginiz nedir?

ŞENER: Benim bu konuda bilgim yoktur

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor