Şener'den bomba açıklamalar

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener çarpıcı açıklamalar yaptı. Şener, futboldaki kaosun ancak ortak akılla sonlandırılabileceğini belirtirken sağduyu çağrısı yaptı. Herkesin birbirine anlayış göstermesi gerektiğinin altını çizen Şener, ne var ki kararl

Şener'den bomba açıklamalar

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener çarpıcı açıklamalar yaptı. Şener, futboldaki kaosun ancak ortak akılla sonlandırılabileceğini belirtirken sağduyu çağrısı yaptı. Herkesin birbirine anlayış göstermesi gerektiğinin altını çizen Şener, ne var ki kararların gecikmesinin en büyük hata olduğunu ifade etti.

İşte Şener'in açıklamaları:

"Mehmet Ali beyin tarafsızlığına inanıyorum. Bütün kulüpler inanıyor. Allah'tan korkan, hak gözeten birisi. Kimseye zarar gelmesin istiyor. Ben de o koltukta olsam, ben de biraz Trabzonspor'u korurum. İçgüdüsel olarak Aydınlar da Fenerbahçe'yi koruyor. Kimseye zarar vermeden 'Şu delile de bakayım, şu savunmayı da alayım' diyor. Ama maalesef karar gecikti ve kaos büyüdü. Deniz bitti! Zaten kararı Aydınlar değil Etik Kurulu sonrası Disiplin Kurulu verecek."

"Etik Kurul bizi beraat ettirdi. Kurul başkanı, 'Yeni delil olursa görüşümüz değişebilir' diyor. Doğru. Ama ek klasörlerde yeni delil yok ki. Ağustos ayında 'Etik Kurul raporunu bekleyelim' dediğimde kimse itiraz etmedi. Şimdi niye itiraz ediliyor?"

KUPAYI VERMEZLERSE BANA SÜRPRİZ OLMAZ

Şener bu sözlerini şöyle açıkladı: "Fenerbahçeli dostlarımız masum olduklarını söylüyor. Suç yoksa tabi ceza olmaz" Trabzonspor'un Başkanı, 20 milyon euroluk Sow transferi için ortaya atılan "Garanti alınmış olabilir" iddiasını da değindi: "Parayı bırakın, zaten futbolcu gelmez"

Fenerbahçe'nin Musa Sow transferi üzerine Erman Toroğlu bir iddiada bulundu. "Fenerbahçe küme düşürülmeyeceği garantisi alıp da bu transferi yapmış olabilir" dedi. Toroğlu’nun  bu açıklamasına biraz hak verdiğini söyleyen Şener "Garanti konusunu bilemem ama Sow'a verilen para çok ciddi. 20 milyon euro. Parayı bırakın, bu tehlike varken zaten futbolcu gelmez. Belki teminat istemiştir" dedi.

Şener şöyle devam etti: "Genel kurul kulislerinde 'Fenerbahçe ceza almazsa bana sürpriz olmaz' dediğim doğrudur. Çünkü Fenerbahçeli dostlarımız 'En ufak suçumuz yok. Yarım puan sildirmeyiz' diyor."

Trabzonspor Başkanı Şener, Etik Kurulu'na gönderildiği ileri sürülen ihbar mektuplarını ciddiye almadığını belirtti. "Mahkeme savcının iddianamesi üzerinden çalışır. Etik kurul da savcıdan gelen belgelere bakıyor. Tabi ki işin disiplin tarafı için başka yerden gelen belgelere de bakabilir. Ama bunun belge olması lazım, ihbar yetmez. İhbar mektubu çocukca olur!" dedi.

FRANSA'YA KIZIP NATO'DAN ÇIKALIM!

Türkiye UEFA'ya kafa tutmalı mı? Son günlerin öne çıkan bu polemiğine Sadri Şener de katıldı: "Fransa'ya küselim, NATO'dan çıkalım. AB'yi terk edelim. Birleşmiş Milletleri bırakalım.. Böyle bir şey olabilir mi? UEFA'ya nasıl mücadele edeceğiz?"

Şener, yönetici Nevzat Şakar'ın ayağından vurulmasıyla ilgili tutuklanan kişilerin perde arkasını merak ettiğini söyledi. "İsimler tutabilir ama işin dibinde aslında ne olduğunu öğreneceğim" dedi.

KAVGA BİZİ DAĞITMAZ

Ankara'daki genel kurulda verilen 1 saatlik arada kavga çıkmıştı. Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen'e saldırmıştı. Türkmen "Canımı Sadri Şener kurtardı" demişti. Şener bu olayın kulüpler birliğini dağılmasını sağlamayacağını savundu. "Aramızda hallederiz. Koca koca adamlarız. Bazı arkadaşlarımız genç ve heyecanlı. Kişi, haklı olsa bile bazen susacak. 'İçim nasılsa dışım da öyle' söylemini sevmem. Her zaman doğru olmuyor çünkü" diye konuştu.

KÜME DÜŞMEDEN OLABİLİR

Federasyon'un eksi puan uygulamasını yine de hayata geçirebileceğini savunan Şener, ilginç bir ididada bulundu. "Yetki halen federasyonda. İstediği kararı alır. Bu iş, kimse küme düşmeden yine de çözülebilir" diyerek önümüzdeki günlere damga vuracak bir ifadede bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler