Şener: Türkiye'nin Barcelonasıyız

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, "İstatistikler şampiyonluğa işaret ediyor. Ama bunun garantisi yok. Heyecan yapmamak ve yere sağlam basmak gerek" dedi.Trabzonspor Başkanı Sadri Şener samimi açıklamalarda bulundu.Emre Belözoğlu, 'El Clasico'daki futbol zi

Şener: Türkiye'nin Barcelonasıyız

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, "İstatistikler şampiyonluğa işaret ediyor. Ama bunun garantisi yok. Heyecan yapmamak ve yere sağlam basmak gerek" dedi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener samimi açıklamalarda bulundu.

Emre Belözoğlu, 'El Clasico'daki futbol ziyafetini izledikten sonra çıktığı idmandan zevk almadığını açıklamıştı. Fenerbahçelilerin çok kötü oynadıkları Ankaragücü maçı öncesi de Trabzon'un şov yaptığı Büyükşehir karşılaşmasını izlediği ortaya çıktı. Şener, Emre'ye hak verdi: "Zaten renklerimiz de tutuyor!"

Başkan Sadri Şener, Olimpiyat Stadı'ndaki galibiyetin keyfini, sezonun seyirci rekorunu kırmış olmanın gururuyla birleştirmiş durumda.. Dolayısıyla, kendisiyle sohbetimiz bir hayli neşeli geçti. Şener'e önce istatistiklerden bahsettik.

"Deplasmanda yenilmeyen tek takımsınız. En son 1995-96'da ilk yarıyı lider kapatmışsınız. İlk yarı liderliklerinin 5'te 4'ünde sezonu şampiyon bitirmişsiniz. Tüm bunlar size neyi hatırlatıyor?" dedik.

AVANTAJ YAKALADIK

Cevabı "Ayaklarımız yere sağlam basmalı" cümlesiyle başladı. Ardından şöyle devam etti:

"İstatistikler şampiyonluğa işaret ediyor. Ama bunun garantisi yok. Heyecan yapmamak ve yere sağlam basmak gerek. Ancak fazla tevazuya da lüzum yok. Aradaki puan farkı az değil. Avantaj yakaladığımız kesin."

Konu daha sonra Trabzonspor'un iyi futboluna geldi. Şener, Barcelona örneği üzerinden şu cevabı verdi:

"Trabzonspor'un rengi Barcelona'nınkine uyuyor. THY onlar gibi bizim de sponsorumuz."

AYNI UÇAK HİZMET EDİYOR

"Ayrıca THY'nin Barcelona için hazırladığı uçak bize de hizmet ediyor. Türkiye Kupası finaline ve Liverpool maçlarına onunla gittik. Barcelona süper futbol oynuyor. Onları örnek almak da iyi bir şey. Alt yapıdan 7 tane futbolcu çıkarmışlar. Bir teknik elemanımı yollayıp bunu nasıl uyguluyorlar, öğrenmek isterim. Emre'ye de aferin. Bir başka takımın futbolunu övmesi, büyüklüktür."

"GALATASARAY'IN ŞANSI AZ"

Sadrİ Şener, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın yakın arkadaşı. Ancak arkadaşının takımının içinde bulunduğu duruma üzülüyor. Şener, ezeli rakipleriyle ilgili şu ifadeleri kullanıyor: "Galatasaray'ın zirve yarışında şansı az. Fenerbahçe ile aradaki puan farkımız ise 9.

İkinci devrede deplasmanlara gideceğiz. Şubatın ilk haftası istanbul'dayız. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı hiçbir zaman elinizin tersiyle itemezsiniz. 'Şampiyonluk İstanbul'dan geçiyor' denilebilir. Fakat Bursaspor, Kayserispor ve Gaziantep ile içeride oynayacağımız maçları küçümsemiyoruz."

"BAŞBAKAN'I DA ELEŞTİRİYORLAR AMA GELİP SEÇİMİ KAZANIYOR"

Trabzonspor genellikle lakabıyla anılır. İçeride hep bir 'fırtına' vardır. Bu sezon, başkan adayları bile adaylıklarından vazgeçip Şener'e rakip olamıyor. "Nedir bu işin sırrı?" diyoruz.

"Olumlu işler yaparsanız, kolay kolay rakibiniz olmaz. Bir de iddia lazım. Mesela, hırsını göstermek için yeri geldiğinde 'Maç başına 3 değil 6 puan alacağım' demen lazım. Mesela Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan bey de eleştiriliyor. Ama yine gelip seçimi kazanıyor. Çünkü yaptıkları inkar edilemez. Örneğin otoyolu oraya dikmiş. Sen istediğin kadar eleştir. Halk otoyolu görüyor. Bizimki de böyle bir şey. Puan olmuş 39. Bir maç daha alsak, eder 42. Neyini eleştirecekler ki!"

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor