Şener Telegol'de neler söyledi

Trabzonspor başkanı Sadri Şener  bu akşam Kanaltürk’deki Telegol isimli spor programına telefonla katılarak soruları cevapladı.Başkan Sadri Şener Trabzonspor ‘un Ligde ki ve Avrupa’daki konumunu nasıl değerlendiriyorsun şeklindeki soruya ” Ligde daha iyi

Şener Telegol'de neler söyledi

Trabzonspor başkanı Sadri Şener  bu akşam Kanaltürk’deki Telegol isimli spor programına telefonla katılarak soruları cevapladı.

Başkan Sadri Şener Trabzonspor ‘un Ligde ki ve Avrupa’daki konumunu nasıl değerlendiriyorsun şeklindeki soruya ” Ligde daha iyi olabilirdik. Ancak liderle puan farkı çok değil. Takımların puanları birbirine yakın.

 Avrupa’da ise durumumuz daha iyi. Avrupa şampiyonlar liginde avantajımız vardı. CSK yenilgisi ile Avrupa’daki avantajımızı küçük oranda kaybettik. Ancak CSKA ile evimizde oynayacağız,Avni Aker'de alacağımız bir galibiyet bizi tekrar zirveye taşır. Avrupa kupasında biri dışarıda ikisi içerde 3 maçımız kaldı. Ancak Ligde yoğun maç programı ile şaşkın bir vaziyetteyiz. Pazar, Çarşamba, Pazar oynuyoruz. Bir maçın değerlendirmesini yaapmadan diğer maçı oynuyoruz. Biz Türkiye’nin en doğusundayız. Samsun ve Ordu’yu saymazsak uçak yolculukları bizi yoruyor.En az uçak yolculuğumuz bir buçuk saat. Gece geç saate Trabzon'a dönüyoruz.Futbolcularda yeterince dinlenemiyor. Birde Türkiye kupasını oynayacağız. Nasıl olacak bilmiyorum." şeklinde cevap verdi.

Başkan Şener Volkan Şen’in Bursa maçında oynatılmamasının sorulması üzerine de “Volkan Şen transferinde İbrahim başkan bana oynamazsa iyi olur, çünkü protesto olur" dedi. Daha önce Egemen'i Bursadan almıştık orda Egemen protesto edilmişti.  Bende Bursa başkanına  söz verdim. Şenol hoca onu isterse oynatırdı. Ben söz verdiğim içinde oda bunu yapmadı. Ben daha önce de açıkladım Koskoca Trabzonspor Volkan’a kalmadı.  Konuşulacak başka konu kalmadı ki bu konu bu kadar büyütüldü sanırım.

Selçuk ve Egemen’in Trabzon’a karşı oynaması için sizin bir girişiminiz oldumu şeklindeki soruya ‘da başkan Şener “ Galatasaray’da Beşiktaş’da bu futbolcuları transfer ederken  bize bir şey sormadı. Egemen ve Selçuk için bize kimse bir şey sormadı. İkisi de giderken bize bir şey sormadı.Hatta bana Allahahasmarladık bile demediler.Sadece Şenol hocaya dediler. Biz Selçuk’u ikinci ligde küme düşen takımdan aldık.İki sezon oynadıktan sonra onu satmayı bile düşündük. Ancak Şenol hoca geldikten sonra iyi oldular. Şimdi bu oyuncular Trabzon’a karşı Avni Aker’de forma giyerse Protesto olabilir. Bunu bende engelleyemem. Trabzon’da protesto edilirse ben bir şey yapamam. Biz profesyonel iz diyorlar buna katlanırlar.

Burak’ın eleştirilmesinin haksızlık olduğunun da altını çizen Şener “Burak için bu ifadeyi kullanmak çok ayıp.. Emek hırsızı dediniz. Burak ı konuştunuz ama Bursaspor’un attığı gol ofsayttı. Onu niye konuşmadınız. Bakın sizin Penaltı ,yada değil deme hakkınız var.Penaltımı değil mi siz onu istediğiniz kadar tartışabilirsiniz.Ama ona Emek Hırsızı gibi şık olmayan bir ifade kulanamazsınız.  Burak gol atmaya çalışıyor,penaltı yaptırmaya değil. Bu ifade çok doğru bir ifade değil.. Burak çok saygın bir çocuktur. Trabzonsporlu futbolcular her zaman TV lere çıkmıyor.Bu nedenle alınganda olabilirler.

 Ben çok nadir hakemlere itiraz ediyorum. Hakemler ne karar verirse inanırım.Ben yardımcılardan şikayet ettim .Burak’ın Bursaspor maçındaki penaltısı doğruydu.Kaleci topa elleri ile müdahale edebilir o zaman neden ayakları ile Burak'ı engellemeye çalıştı.

Trabzon Türkiye’nin doğusunda.bir takım.İstanbulun ekonomisi ile kıyaslamayın.Trabzon'un ekonomisi ile İstanbul  bir değil. Haftada 3 maç oynuyoruz.Taraftarımız üç maça gelecek parayıda bulamayabilir. Biz yönetim kurulunda bu konuyu tartıştık.Bilet fiyatlarında önemli oranda indirim yapmayı kararlaştırdık.Bakalım Avni Aker tribünleri dolacak mı? Bunuda merak ediyorum.

Fenerbhce maçında istenmeyen olaylar yaşanabilirmi şeklindeki bir soruyada başkan Şener şu cevabı verdi"Fenerbahçe maçı 14.haftada İstanbul’da. Olay olmaz inşallah. Bakın Fenerbahçe stadında bayanların olduğu maçta 61.dakikada bize küfür edildi. TFF bunu sadece seyretti. Ama bu kötü tezahürat 1 dakika 20 saniye sürmedi. Gerçi TFF bunu da kaldırdı. Fenerbahçe ile İstanbul'da oynadığımız ve yenildiğimiz  basket maçında bana da hakaret ettiler. Sizler ne sayfanıza taşıdınız nede konuştunuz.Üstünü kapattınız. 

Fenerbahçe ye karşı olumlu konuştuğunuzda Trabzon'da tepki alıyormusunuz şeklindeki bir soruya da başkan Şener" Ta.biki tepki alıyorum. Büyük kulüp başkanı olmaz zor.Bazen başbakanı izliyorum.Şöyle konuşmalıydı diyorum.Sonra bakıyorum ki doğru demiş.

 Geçen yıl Türk futbolunda istenmeyen olaylar oldu. Olaylar artık  Mahkemede. Türk futbolu için çok zor bir  durum.Erman hoca anlattı.Herkes gibi bizde kararı bekleyeceğiz. Trabzon basını da beni eleştiriyor.Ekonomi kötü saha sonuçları iyi diyor.Bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Yakında İddianame açıklanacak. Bizim herhangi bir kaygımız yok. Mahkeme karar verecek. Kupa gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Şeriat’ın kestiği parmak acımaz. Ancak bizi şampiyonlar liginde bizi mahsustan oynatmazlar.

Bunları söylediğimde eleştiri alıyorum. Belki de benim kulüp başkanlığı yapmam doğru değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler