ŞENER: Kenetlenirsek şampiyonuz

Türk futbolunun önemli isimlerinden biri daha önemli açıklamalar yapmak için Lig TV'yi seçti. Aziz Yıldırım, Adnan Polat ve Yıldırım Demirören'den sonra Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de, merak edilen tüm sorulara Futbol Gündemi'nde cevap veriyor..."42 P

ŞENER: Kenetlenirsek şampiyonuz

Türk futbolunun önemli isimlerinden biri daha önemli açıklamalar yapmak için Lig TV'yi seçti. Aziz Yıldırım, Adnan Polat ve Yıldırım Demirören'den sonra Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de, merak edilen tüm sorulara Futbol Gündemi'nde cevap veriyor...

"42 PUANLA ŞAMPİYON OLUNMAZ"

Fenerbahçe'nin 9, Beşiktaş'ın 12, Galatasaray'ın da 19 puan önündeyiz ama ikinci yarı 3 kez İstanbul'a geleceğiz. O yüzden 42 puanla şampiyon olunmuyor ama şu anda bir gerçek var ki şampiyonluğun en büyük adayıyız. İnşallah Karabükspor'u da mağlup eder ligin ilk yarısını galibiyetle kapatırız.

"RAHAT 60 BİN KİŞİ VARDI"

Sadece gol atmakla büyük olunmuyor. Büyük olmak için taraftarınızın da büyük olması lazım. Hafta sonu İBB karşısında görülen tablo bizim ne kadar büyük olduğumuzu gösteriyor. Statta 45 bin değil rahat 60 bin taraftar vardı.

"EN BÜYÜK RAKİP BURSA AMA..."

Şu anda en büyük rakibimiz Bursaspor'dur ama camia olarak bakarsanız da en ciddi rakibimiz Fenerbahçe'dir. Ama sıralamada tabi k Bursa'dır. Bu arada Beşiktaş da geriden gelip zorlayabilir.

 

"3 SENEYE STAT BİTER"

Yeni stadımızın dolgusu ihale edildi. Dolgusundan sonra üst kısmı ihale edilecek. Başbakanın imzası olduğu için stadımız 3 sene içersinde biter gibi geliyor bana.

"AÇIK OYNAYANI YENERİZ"

İstanbul'daki seyircimizle Trabzonspor'daki seyircimiz daha farklı. Trabzon’daki seyirci profili de değişti bakarsanız eskiden taşkınlık yapan taraftar artık yok. Avni Aker'de rakiplerimizin oyun anlayışı da bizi biraz zorluyor. Ama bize açık oynarlarsa da kaybederler.

"ŞENOL HOCA'DAN ÇOK MEMNUNUZ"

Şenol Hoca ile daha önce anlaşacaktık ama o çok tecrübe kazanmış kuralları olan çok deneyimli bir teknik direktör. Onun sözleşmesi devam ettiği için Broos'u getirdik. Şenol Güneş eskiden daha zor bir adamdı. Ondan çok memnunuz, Şenol hocayla önemli bir yere geldik. Her gün futbolcularla konuşuyor onlarla yakından ilgilendiriyor. Futbolcuların psikolojisinden çok iyi anlıyor.

 

"JAJA CEZA ALACAK"

Teofilo konusunda FIFA'ya müracaatlarımızı yaptık futbol oynaması için bize karşı sorumluluklarını yapmak zorunda dönerse de oynayıp oynamayacağına Şenol hoca karar verir, Jaja çocuğum hasta diyerek izin istemiş,  Şenol hoca da Karabük maçından sonra gitmesini istedi o da kalktı gitti. 29'unda geri dönecek nasıl bir ceza olur onu şimdiden bilemiyorum.

"BİR SANTRFOR ALACAĞIZ"

Yedek kulübemiz çok zengin onlara 5 isim daha ekle, şampiyonluğa oyna. Devre arasında Umut Bulut'u yedekleyecek bir santrfor daha almayı planlıyoruz.

"TOP ÇİZGİYİ GEÇECEK"

Sevecen biriyimdir herkese yakın olmak isterim, hoş görülü bir insanımdır. Aceleci de bir tarafım vardır. Çabuk kararlar da almışımdır bazen. O yüzden bazı hatalar yaptığım da olmuştur. Ben futboldan başka da bir çok işle ilgileniyorum ama bu çok fazla dışarından görülmez. Topun kaleyi geçip geçmemesi önemli kamuoyu için. Mesela Galatasaray, stadını yaptı, ekonomik olarak iyi gidiyorlar ama top çizgiyi geçmeyince olmuyor.

"FENER VE G.SARAY İLE YARIŞAMAM"

Ben Trabzonspor olarak Fenerbahçe ve Galatasaray’la yarışamam. 15 tane branşta faaliyet gösteriyorlar. Voleybolu kuramıyorum mesela maliyeti çok yüksek oluyor bize.  Mesela uçuş sponsorumuz THY, Trabzon’dan beni almaya gelirken boş geldiği uçağın parasını bile alıyor benden. İstanbul takımlarının böyle sıkıntıları yok.

 

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KALIRSAK..."

Çok iyi bir takımımız var, çok da iyi bir hocamız var, ekonomik olarak da çok iyi durumdayız. Genel olarak baktığımız zaman şampiyon olmamız gerekir. Selçuk ve Ceyhun'la devre arası sözleşme yenileriz. Bu kadromuzu eğer şampiyon olursak Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi bir hale getirtme mecburiyetmiz var.

"HAYAL ETTİKLERİMİZİ ALAMIYORUZ"

Hayal ettiğimiz oyuncular oluyor, alamıyoruz. Benim şöyle bir sıkıntım oluyor. İstanbul’a oyuncu transfer etmek kolay. Adamı İstanbul’a getirdikten sonra Trabzon’a bir uçak daha lazım. Adam, "ne kadar uçacağız? diyor, “45 dakika daha var” dediğin zaman olmuyor.  Trabzon aslında bu mesleği yaparken iyi bir seçimdir. Paran birikir, kendine bakarsın, emekli olduğun zaman da rahat yaşarsın.

"ANADOLU-İSTANBUL BERABER YÜKSELİR"

Anadolu şehirlerinin takımları kuvvetleniyor. İyi transferler yapıyorlar ama altyapılardan oyuncu yetişmiyor hiçbir takımda. Bu oyuncu eksikliği midir, hoca eksikliğimidir bilemiyorum. Benim altyapı açısından her şeyim var. Buradan oyuncu çıkmıyorsa ya benim oyuncularımda ya da hocalarımda sıkıntı var. Barcelona 6 tane oyuncu alıyor altyapıdan. Transferin sonu yok. İstanbul ve Anadolu, futbolu beraber yükseltir. Tek başına yükseltemez."

"TS CLUB GELİRİ 10 KAT ARTTI"

1 milyon lira gibi bir ciro ile aldık biz TS Club şubelerini. Şimdi 10 milyona yaklaştı. Neredeyse 10 katı var. Bu işin erbapları var tabi ki. Fenerbahçe’de Abdullah Kiğılı var mesela. Adam bu işin duayeni zaten, ne yapacağını biliyor. Benim aklıma gelmiyor. Her sene bir iyi futbolcu alabiliyoruz şimdiki ürün gelirimizle beraber. Maç kazanırsak 750 bin lira geliyor yayınlardan.

 

"80 YAŞINDAKİ KADINA SORUN..."

Trabzon, kent olarak çok gelişmiş bir kent değil. Bir Kayseri, Antalya bile değil. Trabzon’da üç şey çok önemlidir. din, ülkeye ve Mustafa Kemal’e bağlılık vardır. Üçüncü sırada da Trabzonspor gelir. 80 yaşında bir kadına sorsanız kadroyu ezbere sayar."

"AZİZ YILDIRIM'I KUTLARIM"

"Geçen sezonun son maçında zor bir maça çıktık Fenerbahçe karşısında. Fenerbahçe kendi sahasında oynuyor, yenerse şampiyon adamlar. Ben o son dakika anonsundan sonra tek başıma kaldım, ne yapacağımı şaşırdım. Çok zor bir durum yani. Ben de alkışladım Fenerbahçe’yi şampiyon olduklarını sanıp. Sonra baktım televizyona Bursa şampiyon olmuş. Öylece kalakaldım. Ama o kadar kötü bir olaydan sonra dimdik ayakta kaldılar, kutlamak lazım.

"HAKEMLERDEN MEMNUNUZ"

Hakemlerden şu ana kadar memnunuz. Ama ben özelikle yan hakemlerin iyi olmasını istiyorum çünkü baktığınız zaman maçta en önemli olaylar 18'in içerinde oluyor bunun içinde yan hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor.

"YANAL'IN KATKISI BÜYÜK"

Bu takım 3 senenin sonucunda buraya geldi. Bu takımı önemli araştırmalar sonrasında bu hale getirdik. Burada Ersun Yanal'ın da çok ciddi katkıları oldu bize.

"GOL ATINCA AKLIMA 750 MİLYAR GELİYOR"

Ben mühendislikten anlarım, futbol benim işim değil. Ben futbolu sizin gibi izleyemem, biz gol attığımız zaman benim aklıma ilk 750 milyar geliyor. Bazılarının beğendiği futbolcuyu ben mesela hiç beğenmiyorum, çok değişik bir iş bu futbol. 

 

 

"GELİR GİDERİ KARŞILIYOR"

Yanılmıyorsam 105 milyon TL borcu var kulübün. 105’in karşılığı da var. Mesela Telekom’la olan kontratım var, o alacak olarak yazılmıyor. Sadece tahsil edilenler yazılıyor. Ama ödenecek olanlar ödenmemiş olsa bile borca yazılıyor. Bunları da düşünmek lazım. Zaten ben hiçbir şey yapmasam bile İddia geliri var bu kulübün. Trabzonspor’un gelirleri, borçlarını çevirebilir.

"OYUNCU SATAMIYORUZ, HOCA KIZIYOR"

Ben 300-400 bin TL’ye aldığım Onur’u kaça satarım, Burak’ı kaça satarım? Bunlar da önemli. Jaja kendisi yazdırdı, “15 milyon Euro getirirsem giderim” diye sözleşmeye. Kulüplerin transfer geliri diye bir kalemi var ama o bizde yok. Biz kimseyi satamıyoruz çünkü hoca kızıyor. Mesela Selçuk'u devre arasında istediğim bir fiyata satarım ama yok öyle bir şey. Bunları da koyarsan borç yok, alacak var. Jaja’nın 1-2 taksiti var sanırım başka da transfer borcum yok.

"GELİRİMİZ 60 MİLYONU GEÇER"

Şu anda ligde en çok para alan takımız yayınlardan. Bizim gelirimiz normalde 45 civarında dolanıyor, şampiyon olursak 60’ı çok geçer. Bir de Şampiyonlar Ligi'nden para alırsam kimseye selam vermem. Düşünebiliyor musun benim Trabzon sokaklarında yürüyüşümü? Git gide iyi yola gidiyoruz yani. Bir İstanbul’a yetişemesek bile ilerliyoruz.

 

 

"FEDERASYONDAN MEMNUNUZ"

Federasyondan şu anda memnunum. Memnun olmamam için de bir sebep yok. Bana göre önemli şeyler yapmaya çalışıyorlar. Önümüzdeki seçimlerde çok önemli bir değişiklik olmazsa ona deste veririz, küsüp gitmezse falan

"FATİH TEKKE'YE TAVSİYEM..."

Fatih Tekke istediğimiz kardeşlerimizden biriydi ama şu anda böyle bir gündem yok. Hocamın öyle bir talebi yok. Zaten Beşiktaş’ın oyuncusu. Onunla hiç çalışmadım ama ani tepkileri olabiliyormuş. Benim ona tavsiyem hocalık yapmaya başlaması olur.

Hugo Broos’u tavsiyeyle aldık, getirirken çok övdüler. Ama gelince Alanzinho’yu falan oynatmadı, son dakikalarda oyuna aldı. Olmadı, göndermek zorunda kaldık

   

 

"G.SARAY ELEŞTİRİYİ HAKETMİYOR"

Galatasaray çok büyük bir camia. Benim onlar hakkında konuşmam doğru olmaz ama bu kadar eleştiriyi de hak ettiğini düşünmüyorum. Muazzam bir stadyumları olacak ama işte futbolda top çizgiyi geçecek. Başka şey kabul etmiyor insanlar. Galatasaray’ın bize göre imkanları çok fazla. Benim dediklerimden gücenmesinler ama Galatasaraysız olmaz bu lig. Fenerbahçe, Beşiktaş olmadan da olmaz. Olur da yavan olur çok. Seyirci olacak bir kere. Seyircisiz olmaz. Galatasaray düzelir ama bu herkesin tarihinde var. Herkesin tarihinde var. Şimdi devre arasında ne yapıp edip oyuncu alacaklar ama doğru transferi nasıl bulacaklar bilemiyorum.

"12 AYDA 3 KUPA OLACAK"

Türkiye’de Federasyonun çıkardığı 3 tane kupa var. Lig Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa. Biz zaten geçen sezondan 2 tane aldık. Bu sene de bir tanesini bile alsak mayıstan Mayısa 3 tane kupa almış olacağız

 

"NE KADAR KUPA VARSA TALİBİZ"

Ne kadar kupa varsa biz hepsine talibiz. Böyle başlamazsan zaten olmaz. Trabzonspor en kötü döneminde bile kupalara taliptir. Bir hedeflerden aşağıya düşmemeye çalışıyoruz ve düşmüyoruz da. Bize transfer olan oyuncular, “Biz büyük olduğunu biliyorduk da, bu kadarını bilmiyorduk” diyorlar. Benim Trabzon’a yerli transferi yapmam çok kolay ama işte bu sefer de takım içinde sorun çıkıyor.

Beşiktaş’ın devre arasında yaptığı transferlere bak. Hepsinin başına bir inzibat dikmek lazım.

"ALEX'İ BEĞENMEMEK MÜMKÜN MÜ?"

Fenerbahçe'deki Alex'i beğenmemek mümkün değil. Beşiktaş'ta Quaresma dünya çapında bir adam. Alex herhalde bir yıl daha Fenerbahçe'de. Kendi takımımda olsa farklı boyutlara gidebilirdim."

 

"BENDE HAYALKIRIKLIĞI YARATANLAR..."

Mesela Almanya'da çok yetenekli gençler var ama Türkiye'ye gelince hayal kırıklığı yaratıyorlar. Beşiktaş'ta oluyor, Galatasaray'da oluyor. Bu tür oyuncular ben de çok hayal kırıklığı yaratıyor. Bu arkadaşlar beni sakın yanlış anlamasın.

 

"KENETLENİRSEK ŞAMPİYON OLURUZ"

Şimdi 39 puanı bulduk, cuma günü inşallah 42'yi buluruz. Sevseniz de sevmeseniz de haziran ayına kadar susmayı başarıp kenetlenmeyi başarırsak şampiyon oluruz. Şansal da söyledi geçen gün, “Kendi ayaklarına kurşun sıkmazlarsa…” diye ki doğru bir tabirdir. Gerekirse konuşmayalım, susalım sezon bitene kadar, içimize atalım, ülser olalım, gastrit olalım ama başarı da gelsin. İlaçla tedavi oluruz sonra konuşmadan destek verelim.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor