Şener “her şeyden haberim var”

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kongre sürecinden takımın durumuna kadar önemli açıklamalar yaptı. Fotogol gazetesine yaptığı açıklamada,7-0 kazanılan Kasımpaşa maçında taraftarın ilgisinin dikkatini çektiğini söyleyerek söze giren Şener, “Misafir takım

Şener “her şeyden haberim var”

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kongre sürecinden takımın durumuna kadar önemli açıklamalar yaptı.

Fotogol gazetesine yaptığı açıklamada,7-0 kazanılan Kasımpaşa maçında taraftarın ilgisinin dikkatini çektiğini söyleyerek söze giren Şener, “Misafir takım olarak geldik Tayip Erdoğan Stadı’na ama bizim taraftarımız fazla olunca tribünleri değiştirmek zorunda kaldılar. Taraftarımız bizi gerçekten her yerde destekliyor” dedi.

Demokrasi bu kadar lüks bir rejim değil!

Kasımpaşa maçında Eski Başkanlar Nuri Albayrak ve Mustafa Günaydın’ın da gelmesini değerlendiren Şener “Tabi ki hoş bir olay. İkisine de teşekkür ederim. Nuri beyle görüştüğümüz zamanlar olmuştur. Biz CHP’li bir aileyiz. Mustafa Günaydın da eskiden tanışıklığımız var. Onun daha çok ablamla diyalogu iyidir. Trabzonspor’da başkanlık yapmış isimler. Zaman zaman Mehmet Ali bey (Yılmaz) ile de görüşüyoruz, konuşuyoruz. Trabzonspor 200 kişilerle genel kurul yaparken, bu sayı bu genel kurulda 6 bin civarında olacak. Nereden nereye geldiğimizi görmek açısından bu örneği verdim” dedi.

“Başkan olmanın kriterleri olmalı”

Trabzon’da yetişmiş insan konusunda sıkıntı olduğunu belirten Şener, Başkan olmanın bazı kriterleri olması gerektiğini söyledi. Şener bu konuda, “Trabzonspor’da kulüp başkanı seçilmesinin bir kriteri olmalı. Demokrasi bu kadar lüks bir rejim değil. Ben Divan Kurulu üyelerinin onayı ile başkan adayı olunmasını önermiştim. Adam çıkacak, ‘benim bankada param var ben aday olacağım’ diyecek. Olmaz. Böyle bir yönetim şekli artık yok. Sadece futbol ile uğraşmıyorsun. Yan şirketlerin var, finans konuları, sponsorluk ve kulüp performansının yapılanması var. Bir dizi iş var. Kulübün gelirleri şu anda fena değil. Bir de kulübü taşıyacak, takdim edecek olması da gerekli diye düşünüyorum. Benden sonra gelecekler benden daha donanımlı olmalıdır’ ifadesini kullandı.

Kongre Kasım’da mı yapılacak:

Kongrenin aralık ayında yapılması beklenirken, Şener ilginç bir açıklama yaptı ve sürpriz yapabileceklerini söyledi. Başkan, “Tüzüğe göre 20 Kasım ile 20 Aralık tarihleri arasında kongre yapma şansımız var. 20 Kasım’da ilk genel kurul tarihi olur, çoğunluk sağlanamazsa 27 Kasım’da çoğunluk aranmaksızın yapılır. Önemli olan seçim takviminin takımı olumsuz etkilememesi. Bununla ilgili de Şenol hoca ile önümüzdeki günlerde takvim konusunda bir değerlendirme yapacağız.  Trabzon’da bazı düşünceleri kırmak çok zor. Aslında genel kurulların sezon bitiminde yapılması daha sağlıklı. Yeni gelen yönetim bu sayede plan ve projesi ile yeni sezon için hazırlıklarını yapar ve sezon başlamadan hayata geçirir. Ben yapıyorum transferi, birine devrediyorum. Adam diyor ki ‘bu benim politikam’ değil. O devrederken de gelen aynı düşünce içinde oluyor. Bunun yanı sıra futbolcu içinde sıkıntı yaratıyor. Bir de Trabzonspor gibi kulüplerde yöneticilik yapmadan başkanlık yapmak kolay bir hadise değil. Küçük bir iş değil. İki maç kazandık 1.500 bin TL. alacağımız var Futbol Federasyonu’ndan. ‘Ben Trabzonspor Kulübü Başkanıyım, paramı gönderin’ demekle olmuyor. Geçmişe dayalı ilişkilerin olacak, diyalogların olacak” dedi.

“Selçuk ile sorunumuz yok”

“Selçuk ile sorunumuz yok”

Selçuk İnan’ın “Sadri Başkan devam ederse takımda kalırım” açıklaması doğrultusunda kendisine yöneltilen soruya Şener, “Selçuk daha önce Manisa’dayken yönetim değişince alacağı olan parayı alamamış. Bu yüzden bu olayı geldi ve benimle paylaştı. Ben de ona böyle bir olayın Trabzon’da asla yaşanmayacağını söyledim. Ama siz ne söylerseniz söyleyin, futbolcu bu durumdan etkileniyor. İşte bunu bizim en aza indirgememiz lazım. Şu anda Selçuk ile ilgili hiçbir sorunumuz yok. Onunla da sözleşme yenileyeceğiz. Eğer ayrılmak isterse de ben Avrupa’ya gitmesi halinde ona gereken kolaylığı göstereceğimin garantisini verdim” dedi.

 “Tüm harcama, tasarruf ve borç ve alacakta benim imzam var”

Trabzonspor’da Asbaşkanların son yönetimlerde sürekli istifa ederek görevden ayrılması geleneğini sürdüren Hayrettin Hacısalioğlu ile ilgili yapılan spekülasyonlara da son noktayı Sadri Şener koydu. Şener, “Hayrettin benim çok eski arkadaşım. Ben Trabzon’da ki işlere karışmıyorum ve karışmakta istemiyorum. Biz sadece kulübe işçi alımı ve tasarrufla ilgili bir karar aldık, kendisi bunu yetkileri kısıtlandı olarak algılayıp istifa etti. Kavga filan olmadı. Bu kulübün bir başkanı var ve tek imza yetkisi de onda. Bu zamana kadar Trabzon’da yapılan hiçbir işe karışmadım. Ama tasarrufa bir yerden başlamamız gerekiyor. Yönetim kurulunun görev bölümü vardır. Para işi Mali Sayman Mahmut Aksu’nun kontrolündedir ama en son onayı ben veririm. Bazen Mahmut’a, “Genel sayman yardımcısı Sadri Şener arıyor, bir şey konuşabilir miyiz” diye takılıyorum. Bu espri bir yana tüm harcamalarda tasarruflarda, borçlanmada, alacakta benim imzam vardır. Hepsinde şahsi kefaletlerim var. Yapılanmamız sağlıklıdır. Kulübün çalışması ile ilgili profesyonel kadrolarımız var, yönetim kurullarının bu konuda işi rahat. Sadece finans konusunda ben devreye giriyorum” ifadesini kullandı.

“Yönetim listesi henüz şekillenmedi”

“Yönetim listesi henüz şekillenmedi”

Yönetim listesini henüz şekillendirmediğini belirten Şener, “Listenizde yer alacak isimler kafanızda şekillendi mi?” sorusuna, “Bunu ben de bilmiyorum” diyerek esprili bir yanıt verirken, “Ben Trabzon’da doğdum ama çok uzun yaşamadım. Rahmetli babamın siyasete atılması ile Ankara’ya gittik. Kardeşim Sani, Karadeniz Teknik Üniversitesinde okudu, Ablam yine KTÜ’de uzun yıllar görev yaptı. Fakat ben Trabzon’u yeterince tanımadım. Ha bunu derken bana yetecek kadar tanıyorum fakat ben İstanbul’da yaşıyorum. Trabzon’dan listede yer alacak isimleri Asbaşkan’a bırakacağım. Belki bir iki isim önerebilirim. Benim yaşam çizgimde küskünlük olmaz, birine kızsam bile çok kısa sürer. Kinciliğim yoktur. Bu nedenle herkesle çalışırım. Genel kurul için şu anda benden başka bir isim yok. Trabzon çok ilginç bir yer. Ben kinci değilim ama burada 40 yıl 50 yıl birbiri ile küs kalan insanlar var. Dertleri de, ilkokulda biri öbürüne silgisini vermemiş de ondan ona küsmüş. Böyle durumlar var. O yüzden bazı isimleri bir araya getirmek sizin elinizde değil” diyerek, ilginç ifadeler kullandı.

“Güneş Jaja’yı  çok beğendi”

Jaja’yı Şenol Güneş’in çok beğendiğini belirten Şener, “Adam antrenmanlarda topa vurdukça kale arkalarındaki reklam panoları düşüyor. Her antrenmandan sonra sahada tamirat var. Daha onun bu yönünü göremedik. Şimdi ben onun sahadaki yönünden pek anlamam. O hocanın işi. Ama sözleşme imzalarken adamın önüne 15 milyon euro getirirse serbest kalır maddesini koyuyorsanız ve o da buna itiraz etmiyorsa, bu onun özgüvenini gösterir. Kaldı ki bu paraları ona verdiler” diyerek Brezilyalı yıldıza övgüler yağdırdı.

“Makakula’dan neden vazgeçtik”

“Makakula’dan neden vazgeçtik”

Makukula transferinden kendilerinin vazgeçtiğini söyleyen Şener, Teofilo’nun da sezon başında takımdan kendi isteğiyle ayrılmak istediğini ancak kaldığını ifade etti. Şener, “Teofilo için Kolombiya’ya gittiğimizde yol 24 saat sürdü. Orada geceleri dışarı çıkamıyorsunuz. Otelde dolanıyoruz. Mahmut Aksu zaten habire uyudu. Yahu kalk iki kelam edelim. Yok! Bir de gazeteciler gelmiş ki etrafımızı sardılar. Ben tercümanımıza “Odandan çıkarsan vururum seni” dedim. Adamlar Allahtan İngilizce bilmiyor. Biz de İspanyolca. Karşılıklı kafa sallıyoruz birbirimize. Teofilo’nun işi bir gün daha uzasa, vazgeçecektim. Sezon başında ayrılmak istediğini söyledi. Ama bir gol attı “Ben kalıyorum” dedi. Kaldı. İyi ki de kalmış” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler