Şener: "Fener'in savunulacak yanı yok!"

Trabzonspor eski başkanı ve şike sürecinin bu günlere gelmesinde en önemli rolü oynayan Sadri Şener ,  Mehmet Ali Aydınlar’ın açıklamalarına cevap verdi.Eski başkan Şener  Mehmet Ali Aydınların açıklamalarını değerlendirirken , Fener’in yerine Şampiyonlar

Şener: "Fener'in savunulacak yanı yok!"

Trabzonspor eski başkanı ve şike sürecinin bu günlere gelmesinde en önemli rolü oynayan Sadri Şener ,  Mehmet Ali Aydınlar’ın açıklamalarına cevap verdi.


Eski başkan Şener  Mehmet Ali Aydınların açıklamalarını değerlendirirken , Fener’in yerine Şampiyonlar Ligi'ne Trabzon’un değil Bursa’yı göndermek istemesine bir anlam veremediğini ifade ederek "Mehmet Ali Aydınlar bunu isterdim diyor. Ama UEFA’da  Lig birincisinde sıkıntı oldu mu , onun yerine Avrupa kupalarına lig  ikincisi  alınır diye bir madde var. Yani bu işler keyfi olmuyor. Yanlış biliyor Mehmet Ali Aydınlar." dedi.


Kendilerinin mahkemede yargılandığı sürede Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi'ne alındığını ifade eden eski başkan Şener,“  Mehmet Ali Aydınlar'In açıklamalarının ardından  suçsuz olduğumuz bilindiği halde yine de içeri alındık gibi hissetmeye başladım. Bizim suçsuz olduğumuz sanırım biliniyordu. Fenerliler içeri alındığı için bizlerinde havayı yumuşatmak için sorguya alındığımızı düşünmeye başladım . Eski TFF başkanı Aydınlar’ın açıklamaları beni böyle düşünmeye itti şimdi” dedi.


Fenerbahçe’nin artık savunulacak bir yanının kalmadığını haber61net’e açıklayan  Şener,  "Bakın Fenerbahçe’nin tutar dalı yok. Yani bu inadı niye bunu anlamıyorum. Bırakın artık Fenerbahçe’yi. Rezil olan olmuş cezayı alan almış yani. 2010-2011 futbol sezonun  şampiyonu belli, her şeyi belli.  Basında da bir inat var yani. Geçen onu söyledim. Bunu daha niye uzatıyorlar anlamadım.  Bunun arkasında siyasi bir irade olabilir diye düşünüyorum. Bunun içine siyaset girmezse, Yıldırım Demirören’in bu kadar kararı alması mantıklı gelmiyor bana.  Ancak bizimde TFF’de  2 tane yönetim kurulu üyemiz var. Onlara  “Bizim  TFF’ye  zaten müracaatımız var. Kupamızı niye vermiyorsunuz “diye sorun.

 Trabzonspor’un yeni yönetimin de bu yönde müracaat edecek diye açıklaması var. Bunu vakit geçirmeden yapmalılar. Gerekçeli kararı bekliyorlarmış.Ama daha bu aşamadan sonra kararın gerekçelisi, merekcelisi olmaz.Zaten her şey ortada.  Hem Fener hem Beşiktaş cezayı almış.


Peki bu cezanın adı ne?
Mesela siz  Beşiktaş’ı  neden es geçiyorsunuz. Fener’in yanı sıra Beşiktaş’ta ceza aldı .
Mesela şunu sorun “şike sürecinin başlamasının ardından Beşiktaş’ın TFF’ye  iade ettiği kupa nerede” ?
“Beşiktaş müzesinde”.
Katıldığım bir TV programında Beşiktaş’ın eski futbolcusu yorumcu Ali Gültiken’e şunu sordum.
“Beşiktaş’ın aldığı cezanın ismi ne”?
 Telafuz edemiyor. Beşiktaş’ın aldığı cezanın adını kimse söyleyemiyor.
 Fenerbahçe kulübünün aldığı  cezanın ismi ne, Söyleyin bakalım ?
“ŞİKE “.
 Peki Şikenin cezası ne ?  
 ‘’Küme Düşme”.
Şimdi bunu bir güç mü durduruyor bilmiyorum.  Ne yapmak istiyorlar, Ne oluyor artık anlayamıyorum.  Artık bunları bana değil  TFF’de Trabzonlu iki yönetici Taylan abi  ve  Mustafa  Beyazlı ‘ya sorun  lütfen.  Onlarda orda  oturmasınlar. Artık onlarında  kalkıp bir şeyler yapması lazım. Gerçi Mustafa Beyazlı bana bir ay önce gerekeni yapacağını söylemişti.  Taylan abide bir şeyler yapmalı." ifadelerini kullandı

TFF BUNU YAPAMAZ
TFF’nin şike konusunda yapacağı toplantıya Trabzonlu iki yöneticinin alınmayacağı ile ilgili duyum olduğunu sormamız üzerine eski başkan Sadri Şener “ Öyle bir şey akla mantığa aykırı. TFF Trabzonlu iki yöneticiyi toplantıya almadan toplantı yapamaz.  Ancak Trabzonlu iki yönetici jest olarak bu toplantıya girmeyelim diyebilir. Bu olabilir bunu  anlarım. Öbür türlü toplantı falan olmaz. O zaman Yıldırım Demirören ‘de o toplantıya girmesin . Çünkü oda Beşiktaş Başkanlığı yaptı." dedi.


Fener camiasının yanı sıra Fener medyasının 2010-2011 futbol sezonun yok sayılması ve kupanın Fenerde kalması için karar çıkması yönünde çalıştığının hatırlatılması üzerine de eski başkan Şener “Niye o sezon iptal edilsin oynanmamış sayılsın. Peki gerekçe ne. Sebep ne?  Fenerbahçe az zarar görsün diye iptal edilsin öyle mi? Niye … Fenerbahçe çok zarar görsün ne olur. Hiçbir şey olmaz. Kural belli, cezalar belli, her şey belli. Niye o sezon yok sayılacak ki. Hangi gerekçeyle yapacaklar bunu.


Mehmet Ali Aydınlar basın toplantısında “Fenerbahçe bir zarar görsün ben Fener yönetiminden bu parayı alırım” diyor. Doğru alır.
O zaman  Trabzonspor’unda  2010-2011 futbol sezonunda hisse senedi fiyatları düştü. Şampiyon olsak 3 trilyon daha fazla alacaktık. Bunun yanı sıra bir sürü alacağımız paralar vardı.  Şimdi o mahkemelerin Trabzon’un yönetimi tarafından açılması lazım. Trabzonspor’un Fenerbahçe kulübünden çok para tahsil etmesi lazım.

FENER'E KARŞI DAVA AÇILDI MI?
Sizin o dönem TFF ve Fenerbahçe’ye karşı  açtığınız maddi manevi dava var mı şeklindeki soruya da eski başkan Şener “ Biz o dönem tazminat için dava açamazdık. Çünkü mahkeme sonuçlanmamış UEFA ve CAS karar vermemişti. Şimdi o davaların tümü açılabilir. En kötü Yargıtay’ı bir ay daha bekler.  Maddi ve manevi tazminat davalarının açılması için Trabzonspor yönetiminin şimdiden hazırlık yapması gerekiyor. Şampiyonlar ligine gittiğimiz için UEFA’dan hakkımızı aldık.Şimdi TFF’nin Trabzonspor’a ödeyecekleri var. Fener’in şike yaptığı maçların iptali var. Şampiyon olduğumuz için 3 trilyonumuzu ver. Mesela Eskişehir’de ben berabere kaldım bize oradan galibiyet pirimi gelmesi lazım. Fener’in şike yaptığı maçlarda aldığı paraları da karşı takıma ver. Yani bunlar aklıma ilk gelenler.Bu hesapları  iyi yapmak lazım.Bu hesaplamada zor değil bir saat içinde yapılır. Bu paraları Trabzonspor’un tahsil etmesi lazım.  
  Federasyonun vereceği paralar var onun şike yaptığı maçların iptali var
Ha şunu diyebilirler mi “. Fenerbahçe’nin hiçbir suçu yoktur”  Bunu diyebiliyorlar mı? “ Hayır diyemezler. O zaman geçti. Ver Trabzonspor’un hak ettiği parayı. İşin uçunda sadece kupa yok. Bu paralar Trabzonspor’un hakkı ve tahsil edilmesi gerek.  Trabzonsporlu  Yöneticilerin  bu konularla ilgili ne yaptığıyla ilgili pek bilgim yok. Ancak Yönetimin bu davaları açması lazım.
TFF’nin iki Trabzonlu yöneticisi  Taylan Üner ve Mustafa Beyazlı’nın da  bu konuyu  gündeme getirmeleri gerek. TFF’de ki iki yöneticimiz  TFF yönetimine “Haydi beyler bir toplanalım artık bu konuda bir karar verelim.” demeliler." şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor