Şener ''Fener bu ülkeye gerekli''

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın oynanacak Lille maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şener, Trabzonspor'un kuruluşundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oy

Şener ''Fener bu ülkeye gerekli''

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın oynanacak Lille maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şener, Trabzonspor'un kuruluşundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağını belirterek, "Takımımızla gurur duyuyoruz. İnşallah alnımızın akıyla çıkarız. Stadımız biraz eski ama sağ olsun devletin yardımıyla Şampiyonlar Ligi formatına uygun hale getirmeye çalıştık. İnşallah yeni stadımız yapıldığında daha ak yüzle yabancıların karşısına çıkarız" diye konuştu.

Şener, Lille'yi yenmeleri durumunda bir üst tura çıkmalarının kolaylaşacağını ifade ederek, "Inter'i deplasmanda yendik. Buna bel bağlamamamız lazım. Bu ligde iç ve dış sahada herkes birbirini yenebilir. Tüm takımlar kuvvetli. Onun için dikkatli olmamız lazım" dedi.

"TARAFTARLARI HALA ANLAYAMADIM"

Şener, taraftarların maçlara ilgi göstermesi gerektiğini de vurgulayarak, "Eski bir yönetici olmama rağmen taraftarların maça ilgi gösterip, göstermeme olayını hala çözemedim. Taraftarlar, bazen geliyor bazen gelmiyor. Bazen biletleri iade ediyorlar, bazen pahalı diyorlar. Şimdi Şampiyonlar Ligi çok takımın rüyasında görmek istediği bir yer, bizim için gerçek. İlk maçta deplasmanda galip geldik. Gönül isterdi ki Lille maçı öncesi 25 bin bilete 50 bin bilete talep olsun. Ben mi fazla abartıyorum, onu da bilmiyorum. Onu arzu ediyorum ama olmuyor" şeklinde konuştu.

"FUTBOL YAVAŞ YAVAŞ İLGİ GÖRMEYE BAŞLADI"

Bir gazetecinin, "Türk futbolu ne durumda, kulüpler ne karar almak istiyor?" şeklindeki soruya ise, "6222 sayılı kanunun, çok şiddetli kanun olduğu kanaatini getirdik. Cezanın mutlaka olması gerekiyor ama biraz yumuşatılması gerektiği konusunda hukukçu değilim ama böyle bir fikir birliği var. Futbol Türkiye'de oldukça sarsıldı ama tahmin ediyorum başlayan ve peş peşe oynanan maçlar işi rayına doğru sokmaya başladı. Herkesin ilgi alanı olmaya geldi. Tabi bir depremdi kısa sürede atlatırız diye düşünüyoruz" şeklinde cevap verdi.

"LİGDEN DÜŞMENİN KALDIRILMASI KONUSU UEFA'YA DANIŞILMALI"

Şener, "Ligden düşme kaldırılacak mı?" şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi: "Bu işler benim anladığım kadarıyla çok ilgi alanımda olmamasına rağmen UEFA'ya sormadan karar verilmez. Yetkiniz olsa bile kolay kolay yapamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Eğer UEFA buna, 'Evet' derse o zaman kaldıralım. Yoksa oradan dönecek bir kararı, yada UEFA'dan ceza alacak bir kararı desteklememin doğru olmadığına, bunun sadece kendimizi kandırmak olduğuna inanıyorum. Bu formatı UEFA ile karşılıklı görüşürsek daha sağlıklı olur" diye konuştu.

"FENERBAHÇE BU ÜLKEYE GEREKLİ TAKIMLARDAN BİRİ"

Fenerbahçe'nin maçlarında Trabzonspor'a küfredilmesiyle ilgili olarak ise Başkan Şener, şöyle konuştu: "Bu aralar Fenerbahçe'yi hoş görmek lazım diye düşünüyorum. Küfür varsa ne yapayım, ne diyeyim ben. Bazen insanların mağduriyetleri vardır. O mağduriyetler üzerinde çok durmak bana göre yanlıştır. Fenerbahçe bu ülkeye gerekli takımlardan birisidir. Önemli takımlarından birisidir. Kalkıp o kadar bayanının oraya toplanması takdire şayandır. Takdir ettim ben. Orada bağıranları doğru bulmadım, ama çok da üstüne durmanın doğru olmadığına inanıyorum."

Sadri Şener, Güneş'in "Uzatmaları oynuyorum" açıklamasına ise, "Cümlenin gelişini bilmek lazım" diyerek cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor