Şener; "Ayrılık basit..."

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ekonomik büyüklüğü idare edecek bir arkadaşın çay içmeye bile yanlarına gelmediğini belirterek, “Bizimle gazeteler üzerinden haberleşiyorlar, buyursun gelsin suratına anlatayım neyin ne olduğunu” dedi. Trabzonspor Başkanı

Şener; "Ayrılık basit..."

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ekonomik büyüklüğü idare edecek bir arkadaşın çay içmeye bile yanlarına gelmediğini belirterek, “Bizimle gazeteler üzerinden haberleşiyorlar, buyursun gelsin suratına anlatayım neyin ne olduğunu” dedi. 

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kulübün ekonomik yapısı ve borsa konularında yapılan eleştiriler hakkında konuştu, “Borsaya açık anonim bir şirketiz. Yani bir ticari spor kulübüyüz. Biz mesela formamızı da satıyoruz, televizyonlarla anlaşma yapıyoruz oradan para kazanmaya çalışıyoruz. Kredi kartlarından para kazanmaya çalışıyoruz. Dünyada hiçbir kulüpte örneği olmayan HES santralimiz var. Bunun yapıp, son noktayı koyup bundan para kazanmaya çalışıyoruz. Borsaya açık şirket demek hepinizin bildiği gibi, yüzde 51 idaresi sende. Geri kalanını halka satar, buradan elde ettiğin parayı da finansmanda kullanırsın.
 
Bu bir realite. Her kulübün yaptığı. Satmak ayıp değil. Öyle bir komplekse gerek yok. Bunu satarsın, alısın. Tabi biz satmayı ve alma işlemini izin alarak yapmak mecburiyetindeyiz. Finansman için bazen hisseni satarsın bazen kredi alırsın. Bunu yönetim istediği gibi yönetir. Başka kulüplerde bununla ilgili birim var. Bizde yok. Bunu bankada tutarak insana para vermiyorlar. Yaptığımız işlem sonucu artık temettü de dağıtmıyoruz. Bana göre iftihar edilecek bir iş yaptık, Herkes takdir ediyor.
 
Ama Trabzon’da ne yazık ki borsa işini anlatmakta biraz müşkülat çekiyoruz. Şu anda 49’una kadar satmış değiliz. Galatasaray satmış. Ama yüzde 49’una kadar da satılabilir. Yani bu hiç de ayıp değil. Değerini bulduğun zaman tersini tersini yapar toplayabilirsin. Bunu da yaptık biz bir ara. Kimse bana niye topluyorsun demedi. Niye de satıyorsun demeyeceksin bana güveneceksin” diye konuştu. 
 
“TRABZONSPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK GELİRLERİNİ ELDE EDİYORUZ”
 
Şubat ayında geçen dönemden kalan 6 bilyon 500 bin TL‘lik temettü ödediklerini kaydeden Şener, “Niye kimse teşekkür etmiyor. Trabzon’da bu işlerde çok keskin vuruyorlar. Biz tarihinin en büyük gelirlerini elde ediyoruz. İyi borç vardır, kötü borç vardır. Kötü borç şudur; bir yeri ipotek verir diğer bankadan kredi alırsın, onu kazanıp ödemen lazım. İyi borç da şudur; mesela bizim bir sürü sponsorumuz ve onların bize verdiği çekler, senetler veya sözleşmeler var. Bunları bankaya verirsin, bunlar otomatik ödenir.
 
Mesela Türk Telekom’un Haziran veya Temmuz ayında bize 2 milyon 500 bin Dolar ödemesi var. Onun karşılığında da kredi var.
 
Trabzonspor’un borcu var diye anlatıyorlar. O böyle ödeniyor zaten. Onda bir sıkıntı yok. Bugün borsada sattık yarın geri alabiliriz. Bu gayet doğal. Biz futbolcu borcu ödedik, 5 sene önceki temettü borcunu ödedik. Kötü yaptık diyemeyiz. Ama halk şunu istiyorsa, borsayı satma, kredi kullanma, yöneticiden para alma, sponsordan para alma. Kulübü idare et. Yok öyle bir şey. Hayal de etmesinler” diye konuştu.
 
”BİZİMLE GAZETE ÜZERİNDEN HABERLEŞİYORLAR”
 
'Şu kısa dönemde başkan gitsin yönetim gitsin' şeklinde ifadelerin olduğunu vurgulayan Şener, “Onlar çok basit işler. Yazarsın bir kağıda ayrılırsın. Sonra. Sonrasını nasıl yöneteceksin. Birileri çıkar ama bu ekonomik büyüklüğü idare edecek bir arkadaş daha buraya çay içmeye gelmedi. Gazeteler üzerinden haberleşiyorlar bizimle. Buyursun kulübe anlatayım neyin ne olduğunu. Benim tek derdim içinde bulunduğumuz durumdan yukarılara doğru ilerlemek benim tek sıkıntı o” şeklinde konuştu.
Şener sözlerini şöyle tamamladı:
 
“Şubat ayın da 6 milyon lira futbolcu parası ödedik. Trabzonspor’un hiçbir futbolcusuna borcu yoktur. Bana bir tane kulüp gösterin Türkiye’de bizim boyutumuzda. Belki Gençlerbirliği falan vardır ama bizim boyutumuzda yoktur. Borsa işinde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe satmış, bizim satmamak için özelliğimiz ne? O zaman halka niye açtın. Aynen dernek statüsünde kalsaydı. Herkes bilsin ki, alınacaktır bu hisseler, satılacaktır. Bir daha alınacaktır, bir daha satılacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler