Şener Avukatlarla ilgili açıklama yaptı

Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener kendi döneminde avukatlara ödenen 12 trilyon lira ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptıhaber61net'e konuşan eski başkan Şener  avukatlara ödenen 12 trilyon lira ile ilgili olarak sessizliğini bozdu. Başkan Sadri Ş

Şener Avukatlarla ilgili açıklama yaptı

Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener kendi döneminde avukatlara ödenen 12 trilyon lira ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı

haber61net'e konuşan eski başkan Şener  avukatlara ödenen 12 trilyon lira ile ilgili olarak sessizliğini bozdu. Başkan Sadri Şener  Avukatlara ödenen ücretin yasal olduğunu belirterek”  Şike davası hariç 37 dava için çeşitli avukatlar tutuldu Bakın  Borsa birleşti .

Borsa birleşmesi öyle çocuk oyuncağı bir dava değil. Başta Prof Dr Mehmet Helvacı olmak üzere birkaç avukat görev yaptı birleşmede. Borsa Trabzonspor için çok önemliydi .Yılda 15-ile 20 milyon artı KDV ödeyecektik.Trabzonspor bunu 30 yıl ödeyemezdi.Bir kaç yıl daha öder sonra battık derdik. Borsadan bizi kurtardılar. Yaklaşık 300 milyon dolar öderdik 20 yılda. Bunu nasıl ödeyecekti kulüp.Bu iş için avukatlara ödediğimiz para normalden bile az.Kişisel ilişkilerimle bunu yaptık.

Beni avukatlara fazla para vermekle ya da başka şeyle suçluyorlar. Bakın ben göreve geldiğimde Lange davasını önümde buldum. 5 milyon 800 bin euro Lange'ye ödeyecektik. Avukatlar bu parayı 1.800 civarına indirdiler. Buradan Trabzonspor 4 milyon euro kar etti. Bu mu avukatlara verdiğim yüksek ücret.Trabzonspor’un hiselerini elinde bulunduran bir yabancı şirket var onla ilgili dava vardı.

Bakın Mehmet Ali bey döneminde yönetici İsmail Demir vardı. Kulübe verdiğini iddia ettiği parayı kulüpten istiyordu . 7 trilyon liralık dava açmıştı.Bundan Trabzon’u bu durumdan  kurtardık. Yine Zafer Demiray davasında Yargıtay kararın vermişti .5,5 trilyon ödeyecektik,bu parayı da 700 bine indirdik. Trabzonspor’un o dönem UEFA’da yurt içinde yurt dışında bir çok davası vardı.Bunları Trabzonspor lehine sonuçlandırdık

Şike davasında da avukatlara para ödedik. 3 Temmuzda şike davası patladı. Neler çektiğimizi birde bize sorsunlar. Sabah evimden gözaltına alındım. Pardon avukatlarla pazarlık yapacak zamanım olmadı.  Ben gözaltındayım yöneticiler göz altında. O durumda neler çektik neler yaşadık. Bakın şike davasında CAS’a  AHİM’e her tarafa gittik. UEFA’da o kadar uğraştık.Türkiye’de mahkemelerde uğraştık.

Herşeyden önce mahkemeden aklanarak çıktık. Trabzonspor ‘a en küçük leke getirecek bir şey yapmadık. Bunun için bize teşekkür etmeliler. Türkiye’de bir sürü mahkeme süreci oldu. Davalar görüldü.  Avukatlar geldi gitti bizi savunda. Şimdi bizim yönetim avukatlara ne kadar ödediğimi bakacağına bura kadar getirdiğimiz davanın sonucunu almaya baksınlar.

Şimdi bende basından okuyorum. Yok bir davada imzayı ben atmışım avukatlık ücreti için falan filan. Niye beni arayıp sormuyorlar. Bakın onu da anlatayım. Bizim dönemimizde devam eden çeşitli davalar var. Avukatlarımız duruşmalara girip çıkıyor. Kulüp denetlenirken denetçiler bana o davaların faturalarını sordu. Bunların makbuzları var ancak faturaları yoktu.

Çünkü devam eden davalar var bitmemiş davanın fatuirası olmaz.  Avukatlar duruşmalara giri çıkıyor.Hem yurt içinde hem yurt dışında . Duruşma biter ödeme yaparsın faturanı alırsın. Kural bu. Kulüp denetlenirken  bizi denetleyen yetkililer bitmemiş davaların faturalarını sordu. Bende onlara şunu dedim”  Bu davalar devam ediyor henüz sonuçlanmadı   Davalar sonuçlanınca avukatlara ödeme yapar fatura sını alırız .Zaten a ödenen paraların  makbuzları elinizde dedim

Bakın bazı avukatlar benden peşin para istedi, bazıları dava bitince aldı,bazıları da hesabına yatırmamızı istedi. Makbuzları faturaları hepsi yönetimin elinde .Onlara iyi baksınlar

Benim yaptıklarım ortada.Bu kulübün bir lirasını kimseye yedirmem. Bende böyle bir işi zaten yapmam. Avukatların ne ücret aldığı ortada. Bakın şike davası hariç 37 davamız vardı. Şike davası hariç. Eğer o avukatlar olmazsa Trabzonspor açılan davaları kaybetse avukatlara verdiğinin 10 katı bir para öderdi.

Eğer bu kadar davayı 12 trilyona hallettiysem iyi. Çünkü daha fazla tutardı bu ücret
Ben bu kulübün bir kuruşunu bile korumaya çalıştım.Kimseye yedirmemeye çalıştım. Kaldıkı ben bu kulübe zamanında da neler verdim. Birileri o dönem kulübe verdiğim para TMSF'ye gidecektti diyor.Eee daha iyi ya oraya olan borcumdan düşülürdü bu para.O dönem verdiğin paranın bu gün faiziyle birlikte yaklaşık 61 trilyon lira olduğunuda Sn Faruk Özak söyledi.Onlar bana böyle dedi. Bakalım bu günküler giderken ne vereceker. Benle uğraşacaklarına transfer yapsınlar,sponsor bulsunlar. Kulübün gelirlerini artırsınlar. Bakın onlara HES Projesi bıraktım.Kağıdı 15 milyon dolar. Yaparsalar 100 milyon dolar. Bunlarla uğraşsınlar.

 

Bakın yeni yönetim işten çıkarmalar yapıyor.Ben göreve geldiğimde kimseyi tanımıyordum. Amla kimseyide işten çıkarmadım.Nuri Albayrak bakanın ekibiyle çalıştım.Ona haber verirlermi telekulaklık yaparlarmı diye düşünmedim.Çünkü kendimden korkmuyorum ben. Genel Müdürü işten çıkarıyorlar. Ama ceza yiyecekler.Trabzonspor halka çık şirket. Genel müdürünü çaycı gibi işten kovamazsınız.Borsadan ceza yiyecekler.Onu göndermeleri için izlenmesi gereken prosedür var. O şekilde gönderebilirdiler.

TAV konusunda da bazçı açıklamaları var. Ben sadece şunu söyleyeyim." TAV'a biz ücretleri geç yatırdık. Kimsede bir sıkıntı yaratmadı. TAV istese gecikme faizi alabilirdi.Bir başka şirket olsaydı bize bunu uygulardı.TAV bunu yapmadı.İstese yasal gecikme faizinide alırdı.Buda 500 milyor lire civarırda bir para.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor