Selçuk Çebi öyküsünü anlattı

Dünya Şampiyonu Güreşçi Selçuk Çebi, düzenlenen söyleşide genç sporculara başarı öyküsünü anlattı.Çebi, Bireysel Sporcular ve Antrenörleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Trabzon Belediyesi'nce, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Şam

Selçuk Çebi öyküsünü anlattı

Dünya Şampiyonu Güreşçi Selçuk Çebi, düzenlenen söyleşide genç sporculara başarı öyküsünü anlattı.

Çebi, Bireysel Sporcular ve Antrenörleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Trabzon Belediyesi'nce, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Şampiyonluğa Giden Yol'' isimli söyleşide, deneyimlerini ve hedeflerini genç sporcularla paylaştı.

Özellikle babasının teşvikiyle yaklaşık 20 yıl önce ata sporu güreşe başladığını ifade eden Çebi, çok büyük fedakarlıklarla elde ettiği dünya şampiyonu unvanını kazanana kadar çok büyük sıkıntılar yaşadığını, başarısını ise disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Güreşçiliğinin ilk yıllarında Türkiye şampiyonluklarına katıldıklarında Trabzon ekibine taraftarların ''hamsi'' benzetmesi yaparak tezahüratta bulunduğunu dile getiren Çebi, ''Onların bu benzetmesi yukarıdan aşağıya sıraladığımızda H hırsımızı, A arzumuzu, M metanetimizi, S sabrımızı, İ de inanç ve inatçılığımızı simgeliyor'' dedi.

Milli takım kampından izin alarak bugün söyleşiye katılmak üzere memleketine geldiğini bildiren Çebi, önünde hedef olarak 2012 Londra Olimpiyatları olduğunu kaydetti. Çebi, dünya şampiyonluğu dahil olmak üzere birçok başarı elde ettiğini, son olarak kariyerine olimpiyat şampiyonluğunu da eklemek istediğini anlattı.

Çebi, çıtayı yükselttiğini, artık dünya ikinciliğinin bile başarısızlık olarak değerlendirildiği vurgulayarak, ''Bundan 5 sene önce bana dünya ikincisi olacağımızı söyleseler bir gün boyunca geriye doğru takla atardım. Şu an bulunduğumuz noktada çıta çok yükseldi. En son sakatlığımdan dolayı dünya ikincisi oldum ama buna sevinemedik'' diye konuştu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi Başkanı İhsan Öksüz'ün yönettiği söyleşiye, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Bireysel Sporcular ve Antrenörleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazım Dalkıran ile antrenörler ve sporcular katıldı.

Söyleşinin sonunda Çebi'ye, spora katkılarından dolayı Aydın ve Dalkıran tarafından plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler