Selçuk Aydın gözünü ona dikti

Ukraynalı boksör Viktor Postol’a karşı çıkacağı Dünya Boks Konseyi (WBC) Light Welterweight yarı final maçı için ABD'de bulunan Trabzonlu boksör Selçuk Aydın, kazanmak istediğini söyledi.Los Angeles şehrine gelen Türk boksör Selçuk Aydın, Ukraynalı rakibi

Selçuk Aydın gözünü ona dikti

Ukraynalı boksör Viktor Postol’a karşı çıkacağı Dünya Boks Konseyi (WBC) Light Welterweight yarı final maçı için ABD'de bulunan Trabzonlu boksör Selçuk Aydın, kazanmak istediğini söyledi.

Los Angeles şehrine gelen Türk boksör Selçuk Aydın, Ukraynalı rakibiyle birlikte The Forum Inglewood’da basın karşısına çıktı. Aydın, dünya şampiyonu Danny Garcia’nın sıklet yükseltmesiyle birlikte büyük önem kazanan maçla ilgili Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Cumartesi günü çıkacağımız maçın galibi altın kemer için ringe çıkmaya hak kazanacaktı. Fakat dünya şampiyonu Danny Garcia’nın sıklet yükseltmesi maçı farklı bir boyuta taşıdı ve kemer boşa düştü. Muhtemelen bu maçın galibi iki hafta içerisinde dünya şampiyonu ilan edilecek. Ben kendimi maça hazır ve zinde hissediyorum” diye konuştu.

Üç kemer sahibi başarılı boksör ayrıca Soma’da meydana gelen facia nedeniyle yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, “Ülkemin bu acı günlerinde herşeyin en iyisine layık milletimize büyük bir galibiyet hediye etmek en büyük isteğim, inşallah bunu başaracağım”  dedi.

Selçuk Aydın’ın Ukraynalı rakibi Viktor Postol, Aydın’ın güçlü bir boksör olduğunu ve ona karşı taktikle kazanmaya çalışacağını söyledi, Postol, hafta sonu gerçekleştirilecek maç için her iki tarafında istekli olduğunu, izleyicileri heyecan dolu bir müsabakanın beklediğini belirtti.

Geçen şubat ayında Meksika’da kapalı zarf usulü yapılan ihaleyi Viktor Postol ve ekibinin kazanmasının ardından Ukrayna’da yapılması beklenen maç iç karışıklık nedeniyle ABD'ye alınmıştı.

Dünyanın birçok ülkesinde canlı olarak yayınlanacak maç, Türkiye’de 17 Mayıs Cumartesi’yi  pazar gününe bağlayan gece saat 04.00’de yapılacak.

ABD'nin dünyaca ünlü spor salonu The Forum Inglewood’da gerçekleşecek maç sonucunda galip gelen sporcunun, Danny Garcia’nın sıklet değiştirmesi nedeniyle WBC şampiyonu ilan edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor