Seçimden seçime TS'li olmadım

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Haber61. Net Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar’a yaptığı sansasyonel açıklamalarda bulundu.Bakan Özak "Trabzonspor üzerinden siyasi fırsatçılık yapmaya çalışanlar , buradan siyasi rant elde etmeye çalışanlar

Seçimden seçime TS'li olmadım

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Haber61. Net Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar’a yaptığı sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Bakan Özak "Trabzonspor üzerinden siyasi fırsatçılık yapmaya çalışanlar , buradan siyasi rant elde etmeye çalışanlar var.  Adeta bazı kişilerin ellerini ovuşturup beklediğini görüyorum. Dün gece maalesef sonuç belli olduktan sonra belli merkezlerden organize edildiği anlaşılan, asla Trabzonspor'un vefakar ve cefakar taraftarını temsil etmediğine inandığımız ve bildiğimiz bir takım üzücü olaylar yaşandı. Partimizin seçim irtibat bürolarına yönelik saldırılar yapıldı, sayın Başbakanımızın afişleri yırtıldı, biz bunlar asla Trabzonspor ve Trabzonspor taraftarına meletmiyoruz. Trabzonspor tarihi şerefli şampiyonluklarla dolu bir takımdır. Trabzonspor taraftarına olgun bir taraftardır, elbette ki üzüntülerini anlayışla karşılıyoruz. Ben hayatı Trabzonspor içerisinde geçmiş birisi olarak bu üzüntüyü en derin yaşayanlardanım. Ben geçmişte de Trabzonsporluyum, bu günde Trabzonsporluyuz, 13 Haziran'dan sonra da Trabzonsporlu olacağım. Asla seçimden seçime Trabzonspor’u hatırlayanlardan olmadım olmayacağım" dedi.

Bakan Özak, Trabzonspor’un başarılı bir kadrosu olduğunu belirterek, “Şampiyonluğu kaybettiğimiz için tabiî ki çok üzüldük. Ben 96’da da şampiyon iken burada Fenerbahçe’ye yenilerek şampiyonluğu kaybetmiştik. Bu toplum 2 tane olayı unutamıyor. Trabzonspor tarihinin en iyi sezonunu geçirdi bu sezon. Çok iyi bir yönetimi var Trabzonspor’un. Trabzonspor’un borsa sıkıntısı vardı bu sıkıntıyı aştılar. Ama, Trabzon halkı bunları unuttu. Unutabilir tabiî ki sonuçlar hepimiz için acıdır. Çok başarılı bir teknik direktörü var ve çok başarılı da kadrosu var Trabzonspor’un” Şeklinde konuştu.

“TRABZONSPOR BENİM ANAM-BABAM”

Özak, sözlerine şöyle devam etti: “Biz MHP ve CHP’li arkadaşların gibi karalamaya çalışırsak bu takım dağılır. 10 yıldır neredeydiniz, seçimden seçime mi Trabzonsporlusunuz soruyorum onlara. Trabzon’u 5 yıl yöneten CHP’li Belediye Başkanına soruyorum. Ne yaptın, Trabzon ve Trabzonspor için ne çivi çaktın açıkla,  Benim yaptığımı da, bizim yaptığımızı da yönetim kurulu açıklasın hadi bakalım hodri meydan. Ben yapamıyorum açıklayamıyorum. Çünkü benim anam-babam Trabzonspor. Vatanımdır Trabzonspor. Vatana askerlik yaparsak vatan bize borçlu diyebilir miyiz hayır. Ben Trabzonspor’daki 20 yaşındaki şortlu resmimi koyarsam konuşamazlar. Trabzonspor’u meşhur armada takım yapan bizim kadromuzdur. Konuşmak istemem bunları ama konuşacaklarsa da herkes aklını başına toplasın”

“İLK YARIDA DA FARUK ÖZAK AYNI YERDEYDİ”

Özak, “Trabzonspor çok büyük bir puanla 2. Oldu. Hakem hatasıdır, federasyon hatasıdır onları, federasyon temsilcimizin buradaki Trabzonspor federasyon temsilcisinin konuşması gerekiyor, yönetimimizin konuşması gerekiyor, medyanın ve hocamızın konuşması gerekiyor. Ben spor bakanı olarak elimden geleni yapıyorum. Ondan kimsenin şüphesi olmasın. Unutulmamalıdır ki Trabzonspor 42 puanla ilk devreyi bitirdiği zaman aynı hakemler aynı yerdeydi. Aynı Faruk Özak aynı spor Bakanıydı. Futbol Federasyonunun bize bağlı olmadığını kulüpler tarafından seçildiği sağır sultan bile duyuyor” dedi.

“DOĞRU GİDER YERİNİ BULUR”

Özak, “Ama şu unutulmamalıdır ki TFF Başkanının takımı Altay da küme düştü. Şu unutulmamalıdır ki Tayyip beyin takımı Kasımpaşa da küme düştü. Böyle bir şey olabilir mi Tayyip beye bu saygısızlığı yapmamak lazım. Herkes aklını başına toplasın. Yalan çabuk gider, ama gider kafayı duvara vurur. Doğru gider onu geçen ve doğrular yerini bulur”

“TRABZONSPOR HAKKI YENİLDİ DOĞRU”

Faruk Nafız Özak sözlerini şöyle tamamladı “Ben başkanken de bizim hakkımız yenildi. Bu ne ilktir ne de sondur. Trabzonspor’un hakkının yenildiği olmuştur. Elbette ki burada görev TFF’ye Kulüp yöneticilerine, Federasyon Temsilcimize, sivil toplum örgütlerine, özel sektöre ve medyaya düşmektedir. Trabzonsporlular ve kamuoyu takdir edecektir ki benim bir spor bakanı olarak bu kişiler dururken kalkıp ta hakemlerle ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Ama elbette ki ilgili yerlere gerekenleri söyler takımımın hakkını korumaya çalışırım.

Sayın Başbakanımız Trabzonspor’un eski kaptanını eski Başkanını spor bakanı atayacak iradeyi gösteriyorsa bu Trabzonspor’a gösterdiği saygının, güvenin ve aynı zamanda bizim karakterimize ve adaletimize güveninin bir sonucu ve göstergesidir.

Sonuç her ne olursa olsun bizim Trabzonsporluluğumuz tartışılmaz. Trabzonspor’a desteğimiz ve hizmetkarlığımız devam eder. Trabzonspor bizim için kutsaldır kutsal kalacaktır.

Ben başkaları gibi seçimden seçime değil 13 Haziran’dan sonrada Trabzonsporluyum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor