Seçim sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni başkanını seçiyor. 200'den fazla delegenin desteğini alan Demirören, en büyük favori.Türk futbolu, 41. başkanını seçmek üzere bugün sandığa gidiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bugün, çoğunluk sağlanamazsa yarın A

Seçim sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni başkanını seçiyor. 200'den fazla delegenin desteğini alan Demirören, en büyük favori.

Türk futbolu, 41. başkanını seçmek üzere bugün sandığa gidiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bugün, çoğunluk sağlanamazsa yarın Ankara'da yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında, yeni başkan ve yönetim kurulu belirlenecek.

DİVAN BAŞKANLIĞI'NA YALÇIN KARADENİZ SEÇİLDİ
Toplantıda çoğunluğunun tutanakla tespitinin ardından, Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Yalçın Karadeniz Divan Başkanı olurken, Hasan Yener başkanvekili, Süleyman Hurma ve Sevda Karaali de üye olarak Divan'a seçildi.

Bu arada başkan adaylarından Dr. Bülent Gürkut kongre divan başkanlığı için tek imzalı bir önerge vermek istedi, ancak delege olmadığı belirlenince başvurusu geçersiz sayıldı.

300 kayıtlı delegenin 231'inin hazır bulunduğunu söyleyen TFF Hukuk Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının başladığını 11.14'te yaptığı açılış konuşması ile açıkladı. Daha sonra katılımcıların sayısı 253'e ulaştı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından; Genel Kurul Başkanlık Divanına toplantı tutanaklarını imza yetkisi verilmesi,

Başkanın sunuşu, Başkan, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu aday listelerinin Başkanlık Divanına teslimi, Başkan adaylarının konuşmaları, Başkanın Seçimi, Yönetim Kurulu'nun 14 asıl ve 14 yedek üyesinin seçimi, Denetleme Kurulunun 5 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak ve kongre sona erecek...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 41. başkanı olarak bugün seçilmesine kesin gözüyle bakılan Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulu listesini açıkladı.

LİSTE ŞU ŞEKİLDE:
1-Yıldırım Demirören

2- Servet Yardımcı

3- Arif Koşar

4- Talat Yılmaz

5- Fethi Heper

6- Mehmet Baykan

7- Cengiz Zülfikaroğlu

8- Ufuk Özerten

9- Hakan Kanık

10-Taylan Öner

11-Mustafa Beyazlı

12-Edip Eren

13-Faruk Öksüz

14-Selim Koray

15-Ergun Tekin

Öte yandan sadece Denetleme Kurulu'nu yeni isimlerden oluşturacak olan Demirören; Etik Kurulu, Hukuk Kurulu, Tahkim Kurulu ve PFDK'yı değiştirmeyecek...

Bursaspor protesto amaçlı kongreyi terketti...

BURSASPOR KULÜBÜ BAŞKANI İBRAHİM YAZICI: "BU KAOS BÜYÜYECEK"
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yöneticiler Ata Aksu'nun çekilmesinin ardından gelişmelere öfkelenerek, oy kullanmayacaklarını belirttiler ve TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nun yapılacağı salonu terkettiler. Çok çelişkili kararlar olduğunu ifaden eden Başkan İbrahim Yazıcı, " Talimatname herşeyi yazıyor. 1 ay önceki kongre havaya mı gitti? Oradakilerin yüzde 80'i yine burada. Çok şaibeli bir federasyon olacak. Bu kaosun büyüyeceğine inanıyorum. Demirören'in herkese eşit mesafede olacağına inanmıyorum" dedi.

BURSASPOR KULÜBÜ HUKUK İŞLERİNDEN SORUMLU YÖNETİCİSİ ÖZTÜRK YAZICI: "DURUŞUMUZU SON ANA KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ"
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yöneticiler Ata Aksu'nun çekilmesinin ardından gelişmelere öfkelenerek, oy kullanmayacaklarını belirttiler ve TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nun yapılacağı salonu terkettiler. Genel Kurula katılmama kararı aldıklarını ve salona girmediklerini ifade eden Bursaspor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Öztürk Yazıcı DHA (Doğan Haber Ajansı) muhabirine yaptığı açıklama şunları söyledi:

"Katılmama kararı aldık sadece salona girmiyoruz. Ata Aksu çekildi ve Yıldırım Demirören tek aday. Biz de onun deklarasyonlarına katılmıyorduk. Türk futboluna barış, adalet, düzen getireceğine inanmadığımız için salona da girmeme kararı verdik. Duruşumuzu son ana kadar devam ettireceğiz."

Ardından Yıldırım Demirören, Ünal Aysal'a yönelerek iki tokalaştı. Ünal Aysal, Demirören'e başarılar dilerken, Demirören de derbi galibiyeti için Aysal'ı tebrik etti.

 

Yıldırım Demiören, kongrede şu açıklamayı yaptı:

Sözlerime başlamadan Ata Aksu’ya teşekkür ediyorum. Kendisi benden hiçbir şart talep etmeden bu yolu açtı.

Zorluklar aşılmak için vardır. Zor bir görev devralıyoruz. Şu anki süreç yüzde 20’dir. Ekonomi ve alt yapı en önemli problemdir. Hak eden her takım Avrupa’ya gidcek. Bizler UEFA ile diyalog kuracağız.

Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak bana hep sordular: “Neden TFF başkanlığı?” Bu gemide hepimiz varız. Futbolumuz seyredilmez hale geldi. Taraftarı ve futbolu eski hale getirmek zorundayız. Ben Fenerbahçemiz dedim eleştirildim. Galatasarayımız, Trabzonsporumuz, Sivasımız, Elazığımız diyorum.

Futbolcular yetiştirip dünyaca ünlü yıldızlar yapmalıyız. Bizim temelimiz Bank Asya’dır, 2. Lig ve 3. Lig’dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Ben sizden destek bekliyorum. Hata yapmayan insan çalışmayan insandır. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışacağız.

Ben Hasan Doğan yolunda yürüyeceğim. Sizden de Özhan Canaydın ve Süleyman Seba duruşu bekleyeceğim"

 

TFF'nin Trabzonlu delegesi Mustafa Beyazlı, "Tüm spor ailesiyle birlikte çözüm bulunacaktır. Çözümler için burada varız. Yüreklerinde bir duygu vardır elbetteki ama ben inanıyorumki burada tüm herkes üzerlerindeki gömleği çıkarmalıdır" dedi. TFF Başkanlık seçiminde oy kullanma işlemi sona erdi.

 

TFF 41. Başkanı 221 oy alan Yıldırım Demirören oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde 229 oyun 221'ini alan Yıldırım Demirören, TFF'nin 41. başkanı oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor