Sebat'ta büyük toplantı yapıldı

Süper Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren Akçaabat Sebatspor’da yaşanan istifalardan sonra Başkan Zeki Öztürk bir basın toplantısı düzenledi.Sahada istenilen sonuçları elde edemediklerini ancak kulübün kurumsallaşması yönünde belirli k

Sebat'ta büyük toplantı yapıldı

Süper Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren Akçaabat Sebatspor’da yaşanan istifalardan sonra Başkan Zeki Öztürk bir basın toplantısı düzenledi.

Sahada istenilen sonuçları elde edemediklerini ancak kulübün kurumsallaşması yönünde belirli kademeler aştıklarını söyleyen Öztürk, “Yalnız bırakıldığımız zamanlar oluyor ama asıl değerlendirmeyi sene sonu yapacağız” dedi.

Öztürk, basın mensuplarıyla paylaşılması gereken konuları yönetim kurulu olarak belirlediklerini söyleyerek, “Yönetim kurulu toplantımız az önce bitti. Sizinle paylaşmak istediğimiz birkaç konu vardı. Sezonun sonuna geliyoruz, kulübümüzün genel durumu ile ilgili sizinle paylaşmak istediğimiz bazı konular var. Kulübümüz içerisinde bazı olumsuzluklar var, bunları sizinle paylaşmak ve bu sorunları gidermek tek amacımız. Bizim iki görevimiz vardı, birincisi takımı ayakta kalabilir bir hale getirmek ve diğeri de kulübümüzü ligde başarılı bir konuma getirmekti. Yönetim kurulu olarak biz canla başla çalıştık ama takımımız şu anda çok kötü bir durumda. Zaman zaman yalnız bırakıldığımız zamanlar oldu. Ama bu duruma lig bitene kadar göğüs germek zorundayız. Asıl değerlendirmeyi sezon sonu yapacağız” diye konuştu.

Sahada istenilen sonuçları elde edemediklerini ancak kulübü kurumsal bir kimliğe kavuşturduklarını belirten Öztürk, toplantıdan önce kulübün eski başkanlarından birinin kulübe tebligat gönderdiğini ve ligin sonuna doğru 400 bin TL’lik daha borca girdiklerini kaydetti. Öztürk, “Az önce bir tebligat daha geldi. Biz 4 milyon TL ödedik, bunun 2 milyon TL’si eski futbolcu borcu idi. SSK borcumuzu yeniden yapılandırıyoruz, elektrik borçlarımızı ödedik. Bunların haricinde bizim hacizli borcumuz 2,5 milyon TL civarında. Geçmiş dönemde başkanlık yapmış bir arkadaşımız 400 bin TL’lik tebligat gönderdi, daha önceden kulübe para ödemiş kendisi. Konuşma zamanı değil önümüzde 4 haftalık bir süreç var. Ancak Süper Toto gelirlerinden bunlara para aktarmamız için mahkemeye yüzde 15 teminat mektubu vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Camianın son iki karşılaşmada takımı desteklemesini istediklerini dile getiren Öztürk, “Kalan maçlar belli. 4 maç var 2’si içeride, 2’si dışarıda. Kırılma noktası içeride oynayacağımız bu haftaki Sarıyer maçı. Biz çok yalnız kaldık ama en azından şu içeride oynayacağımız 2 tane iç maçta bizi camianın desteklemesini istiyoruz. Maça gelmeyenlerin bence eleştirme hakkı yok. Haftasonu oynanacak Akçaabat Sebatspor-Sarıyer karşılaşmasında camiamızın bizi yalnız bırakmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kulüp içerisindeki istifaları yönetimlerde zaman zaman ayrışmaların olabileceği yönünde değerlendiren Öztürk, “Yönetimlerde zaman zaman ayrışmalar ve istifalar olabilir. Dün olmuştur bugünde olacaktır. Üzüntümüz aramızda uyum içerisinde çalıştığımız iki arkadaşın istifa etmesi. Bu iki arkadaşın basına çıkan açıklamaları bizi haylice üzdü. Biz kulüp içerisinde çeşitli hizmetler verdik. Hakkı Emiroğlu’nun bu şekilde istifa edip, son 4 hafta kala bu şekilde açıklama yapmasını çok talihsiz olarak değerlendiriyorum. Hakkı Bey’in takımın çok büyük katkısı olmuştur. Malzeme temini, kulübümüzün iç sahalarda ve kamplarda yer temini konusunda yardımı olmuştur. Son yaptığı açıklama beni çok üzdü, tek adam diye açıklama yapmış Hakkı bey. Bence tek adam değil de yalnız adam olarak açıklama yaptığını düşünüyorum” dedi.

Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Mülki amiriz bize destek olmadı. Bizim şu an paraya ihtiyacımız var. Bu durumdan çıkmamız için maddiyata ihtiyacımız var. Bizim tek gelirimiz otoparklar. Bu takımın asıl sahibi esnaftır. Bu takıma asıl sahip çıkması gereken esnaftır. Otopark bazı esnafımızı rahatsız etmiş olabilir, bundan rahatsız olan varsa bu işi yoluyla karşı çıkılır. Hakareti biz kabul etmiyoruz, bu kulüp için ben hakaret yemek istemiyorum. Sene sonu yönetim kurulunun vereceği kararla birlikte otoparkları bırakabiliriz. Biz mülki amirimize verdiğimiz kombinelerin parasını alamadık.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor