Sebatspor puansız tek takım

Spor Toto 3. Lig 1. Grup' da mücadele eden Akçaabat Sebatspor, oynadığı 11 maçta puan alamayarak Türkiye liglerinin puan alamayan tek takımı oldu.Türkiye İdman Cemiyeti'nin kurucularından olan Cumhuriyetle yaşıt Akçaabat Sebatspor kulübünün durumu içler a

Sebatspor puansız tek takım

Spor Toto 3. Lig 1. Grup' da mücadele eden Akçaabat Sebatspor, oynadığı 11 maçta puan alamayarak Türkiye liglerinin puan alamayan tek takımı oldu.

Türkiye İdman Cemiyeti'nin kurucularından olan Cumhuriyetle yaşıt Akçaabat Sebatspor kulübünün durumu içler acısı. Bir dönem İsmet İnönü'nün de 40 lira bağışta bulunduğu Trabzon'un en büyük ilçelerinden Akçaabat'ın takımı olan Akçabat Sebatspor, Türkiye liglerinin bu sezon puan alamayan tek takımı oldu. Spor Toto 3. Lig 1. grupta mücadele eden kırmızı beyazlı ekip, bugüne kadar ligde oynadığı 11 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Spor Toto Süper Lig, Bank Asya, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. ligde yer alan 127 takım arasında hiç puan alamayan tek ekip olan kırmızı beyazlılara, Süper Lig'de mücadele ettiği yıllardan kalan borçları nedeniyle de sezon başında transfer yasağı konmuştu.

YÖNETİM KULÜBÜ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYOR

Sezon başında yönetim kurmakta zorlanan hatta maddi imkansızlıklar nedeniyle ligden çekilmesi dahi gündeme gelen Akçaabat Sebatspor'a, eski futbolcu ve yöneticileri sahip çıkarak bir yönetim oluşturdu. Ancak transfer yasağı nedeniyle lige alt yapı oyuncularıyla başlayan Akçaabat Sebatspor'da yönetim, sürekli olarak yeni alacaklarının çıkması nedeniyle borçlarla boğuşmak zorunda kaldı. Buna rağmen istifa etmeyerek direnen Akçaabat Sebatspor yönetimi, en azından devre arasında takıma bir iki takviye yapmak için yasağın kalkmasını bekliyor. Bu arada geçmiş dönemlerde kulübe gelen haciz sonucu takım otobüsüne ve kulüp içerisindeki eşyalara el konulmuştu.

GENEL SEKRETER SİVRİKAYA: FUTBOLCULARIMIZ ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR

Akçaabat Sebatspor Kulübü Genel Sekreteri Kemal Sivrikaya, geçmişte yaşadıkları hızlı yükselişin sonucunda bu konuma geldiklerini vurgulayarak, "Hızlı çıkışların düşüşleri de hızlı olabiliyor. Desteksiz büyümenin sonucudur bunlar. Plansız programsız yükselme sonucunda hem ekonomik, hem de maddi anlamda önemli yara alındı. Şu anda bulunduğumuz konum gerçekten üzüntü verici. Ancak sezon sonuna kadar müsabakalara çıkacağız. Futbolcularımıza diyeceğimiz hiçbir şey yok. Onlar ellerinden geleni yapıyorlar. Gücümüz bu kadar. Yine de 9 – 10 puanımız olabilirdi. İlk defa lig tecrübesi yaşayan bir kadromuz var. Onları asla suçlu bulmuyoruz. Oyuncularımızın sonuna kadar arkasındayız. Onlar haftanın 6 günü gelip antrenmanlarını büyük bir özveri içerisinde yapıyor" dedi.

"TRANSFER YASAĞIMIZ KALKarsA BELKİ TOPARLAYABİLİRİZ"

Sivrikaya, transfer yasağının kaldırılmasının kulübün yaşaması adına çok önemli olduğunu da ifade ederek, "Transfer sezonuna 1.5 aylık bir zaman var. Transfere engel borcun kaldırılması için o paranın tedarik edilmesi gerekiyor. 4–5 takviye yapabilsek bizim takımımızda iyi durumda olabilirdi. En son bu borcun kaldırılması için 230 bin TL'ye ihtiyacımız vardı. Ancak hala uyuşmazlık kurulunda olan dosyalar da var. Trabzon'dan, Akçaabat'tan ve Trabzonspor'dan da destek bekliyoruz. Trabzonspor ile Akçabat Sebatspor'un geçmişini bilenler bu işe çok duyarlı olur. Trabzonspor bizim büyüğümüzdür. Aramızda tarih boyunca hiçbir kötü şey olmamıştır. Bize bir el açarlar düşüncesindeyiz. Başka bir düşencimizde olmaz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor