Savcı, PFDK'yı dinlemedi

Savcı: Yıldırım ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurdu, 6 maçta şike, 3 maçta teşvik yaptı Sadece 10 kişiye hak mahrumiyeti cezası verin.PFDK: Aziz Yıldırım şike ve teşvike karışmadı.Futbolda 3 Temmuz'dan bu yana şike ve teşvik iddiası tartışılıyor anca

Savcı, PFDK'yı dinlemedi

Savcı: Yıldırım ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurdu, 6 maçta şike, 3 maçta teşvik yaptı Sadece 10 kişiye hak mahrumiyeti cezası verin.

PFDK: Aziz Yıldırım şike ve teşvike karışmadı.


Futbolda 3 Temmuz'dan bu yana şike ve teşvik iddiası tartışılıyor ancak henüz somut bir sonuca varılamadı. İddianame, Etik Kurulu raporu, PFDK derken savcının mütalaası kafaları iyice karıştırdı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Savcı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianamede, ekonomik çıkar sağlamak amaçlı suç örgütü kurmak, 4 kez şike girişiminde bulunmak, 6 kez dolandırıcılık girişiminde bulunmak ve 3 kez teşvik şikesi girişiminde bulunmakla suçlanmıştı. Etik Kurulu raporunda ise Yıldırım'la ilgili herhangi bir şüphe ve suç unsuru bulunmadığı tespit edilmiş, PFDK da Yıldırım'a ceza vermemişti. Özel yetkili savcı ise sadece Aziz Yıldırım için değil şike davasında tutuksuz yargılanan Sadri Şener, Tayfur Havutçu, Serdal Adalı, Bülent Uygun ve şikede adı geçen diğer isimler hakkında da ağır hapis cezaları istedi. 

 

PFDK 'EKŞİOĞLU SUÇLU' DEMİŞTİ 

Etik Kurulu'nun hazırladığı raporun ardından 71 dosyayı karara bağlayan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sadece 10 ismi hak mahrumiyeti cezasına çarptırmıştı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, futbolcular Vederson, Sezer Öztürk, Emenike, Can Arat, Önder Turacı, Semih Şentürk ve Sercan Yıldırım'ın yanı sıra teknik direktör Yılmaz Vural, TFF Asbaşkanı Göksel Gümüşdağ ve şike dahilinde adı geçen F.Bahçe, Trabzon ve Beşiktaş dahil tüm kulüpler için cezaya gerek görülmemişti. PFDK Metris cezaevinde tutuklu bulunan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım için de cezayı gerektirecek bir durum olmadığı fikrinde birleşmiş, F.Bahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'na 3 yıl, Şekip Mosturoğlu'na ise 1 yıl hak mahrumiyeti cezası kesmişti. Ceza alan diğer isimler ise şöyleydi: Futbolculardan Ümit Karan (2 yıl), Serdar Kulbilge (2 yıl) ve İbrahim Akın (3 yıl), F.Bahçe Futbol Şube Sorumlusu Cemil Turan (1 yıl), Yavuz Ağırgöl (1 yıl), Ahmet Çelebi (2 yıl), Cengiz Demirel (1 yıl) ve Mehmet Şen (1 yıl). 

Devamı Sayfa 2'de

 

SAVCI HAPİS CEZASI İSTİYOR 

Şike davasının 19. Duruşması sonrası ise Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Aziz Yıldırım'ı ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurmanın yanı sıra 6 maçta şike, 3 maçta teşvik suçundan cezalandırılmasını istedi. Ermertcan, bugüne kadar tutuksuz yargılanan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'i Sivas-F. Bahçe maçında teşvik teşebbüsünde bulunmakla suçladı. Savcının hakkında ceza istediği isimler şöyle: 

 

F.Bahçe yöneticisi Ali Yıldırım'ın "örgüt" ve "şike" suçundan cezalandırılmasını istedi. Bülent Uygun'un 2 maçta şike, 1 maçta teşvik primi vermek suçundan 3 yıldan 9 yıla ve suç örgütü üyesi olmak suçundan ise 13 yıl hapsi istendi. Cemil Turan'ın "örgüt üyeliği" ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçında "şike" yapmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi. İbrahim Akın'ın F.Bahçe-İstanbul BŞB ve Beşiktaş-İstanbul BŞB maçlarında "şike", Trabzon-İstanbul BŞB maçında "teşvik" suçundan 4.5 yıla kadar hapsi istendi. Bursasporlu futbolcu Vederson'a Trabzonspor maçında teşvik primi almak suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İlhan Ekşioğlu'nun "örgüt üyeliği" suçundan; ayrıca 5 maçta şike ve 3 maçta teşvikten cezalandırılmasını istedi. Ekşioğlu için 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Korcan Çelikay'ın Sivasspor-Fenerbahçe maçında "şike" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi. Mecnun Otyakmaz'ın "örgüt üyeliği" ve Sivasspor-Fenerbahçe maçında "şike" suçundan 7.5 yıla kadar hapsini istedi. Şekip Mosturoğlu'nun "örgüt üyeliğinden" ve 1 maç şike, 1 maç teşvik, 1 maçta da şikeye teşebbüsten cezalandırılmasını istedi. Mosturoğlu'nun 10 yıla kadar hapsi istendi. Mehmet Yıldız'ın Sivasspor-Fenerbahçe maçında "şike" yapmaktan 1yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi. Sadri Şener'in "teşvik primi vermeye teşebbüs etmek" suçundan 9 ay ile 2 yıl 3 ay arasında hapis cezası istendi. Nevzat Şakar'ın F.Bahçe-A.Gücü maçında "teşvik" girişimi suçundan beraatini istedi. Sercan Yıldırım'ın Trabzon-Bursa maçında "teşvik" iddiasından 6 aydan 1.5 yıla kadar hapsini istedi. Serdar Kulbilge'nin G.Birliği-F.Bahçe maçında "şike yapmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi. Serdal Adalı'nın Beşiktaş-İstanbul BŞB maçında "şike" suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapsini istedi. Sezer Öztürk'ün Eskişehir-Trabzon maçında "teşvik primi almak" suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapsini istedi. Zafer Önder İpek'in G.Birliği-F. Bahçe maçında "şike" suçundan cezalandırılmasını istedi. Ümit Karan'ın Eskişehir-F.Bahçe maçında şike yapmak ve Eskişehir- Trabzon maçında teşvik primi verilmesi iddiasından 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapsini istedi. Tayfur Havutçu hakkında Beşiktaşİstanbul BŞB maçında şikeden dolayı 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapsini istedi. 

 

'TARAFTAR RAHAT OLSUN' 

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, savcılık mütalaasında teşvik primi vermeye teşebbüsle suçlanmasına ilişkin, "Trabzonspor taraftarının gönlü rahat olsun. Trabzonspor'u sıkıntıya sokacak bir durum söz konusu değil'' dedi. Şener, "Benim 'tape'ler de güvenlik işlerini yapan Zeki Mazlum ile bir kez görüşmem var. O görüşmede ne Sivas kelimesi geçti ne Sivas yöneticisinin ismi geçti ne başkan Mecnun Odyakmaz'ın ismi geçti ne de Sivaslı bir futbolcunun ismi geçti. Ben çok rahatım. Onun için Trabzonspor taraftarının gönlü rahat olsun. Trabzonspor'u sıkıntıya sokacak bir durum söz konusu değil'' yorumunu yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor