Savcı Gümüşdağ'a itiraz etmedi

 Şike davasının kararına itiraz eden Savcı Ufuk Ermertcan’nın itiraz dilekçesinin ayrıntıları ortaya çıktı. ‘Aziz Yıldırım’ın cezası az , diyen savcı Ermertcan, bazı yöneticiler ve futbolcular yönünden de karara itiraz etti. “BÜLENT UYGUN’A İKİ MAÇTAN DAH

Savcı Gümüşdağ'a itiraz etmedi

 

Şike davasının kararına itiraz eden Savcı Ufuk Ermertcan’nın itiraz dilekçesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

 

‘Aziz Yıldırım’ın cezası az , diyen savcı Ermertcan, bazı yöneticiler ve futbolcular yönünden de karara itiraz etti.

 

“BÜLENT UYGUN’A İKİ MAÇTAN DAHA CEZA VERİLSİN"

 

Savcı Ufuk Ermertcan, Bülent Uygun’un 9 Nisan 2011’de oynana Eskişehir-Fenerbahçe ve 22 Mayıs 2011’de oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçlarında şike eyleminden delil yetersizliğinden beraat kararı verildiğini hatırlattı. Savcı Ermertcan, dosya içeriği ve tüm delillere göre Uygun hakkında bu iki maçtan dolayı da mahkumiyet kararı verilmesi gerektiğini belirtti.

 

"EMENİKE’NİN MENAJERİ DE CEZA ALSIN"

 

Savcı Ermertcan, 8 Mayıs 2011’de oynanan Karabükspor-FB maçında şike yapılması eyleminden dolayı Emmanuel Emenike’nin menajeri Erdem Konyar’ın beraat ettiğini ifade ederek Konyar hakkında mahkumiyet kararı verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

İBRAHİM AKIN’A EKSİK CEZA VERİLDİ

 

Savcı Ufuk Ermertcan, İbrahim Akın’la ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“Mahkemece, birden fazla eylemi nedeniyle mahkumiyet kararı verilen sanık hakkında, suçun işleniş biçimi, suçun konusunun önem ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığı, sanığın güttüğü amaç, yasada öngörülen cezanın üst sınırı dikkate alındığına, sanık hakkında eksik ceza tayin edildiği kanaatine varılmıştır." Savcı, futbolcu İskender Alın için de eksik ceza tayin edildiği yönünde görüş bildirdi.

 

MOSTUROĞLU İÇİN DE “EKSİK CEZA" İTİRAZI

 

FB’li yönetici Şekip Mosturoğlu’na “Örgüt üyesi olmak, 22 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla teşvik pirimi, 8 Mayıs 2011 günü oynanan Karabük–Fenerbahçe ve 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla şike yapmak" suçlarından verilen 3 yıl 1 ay 14 gün hapis cezasının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirten Savcı, Mosturoğlu hakkında eksik ceza tayin edildiğini ifade etti.

 

EKŞİOĞLU’NA 3 MAÇTAN DAHA CEZA İSTEDİ

 

Mahkemenin kararıyla 4 yıl 4 ay hapisle cezalandırılan FB’li yönetici İlhan Ekşioğlu’nun 7 Mart 2011’de oynanan Gençlerbirliği-FB, 9 Nisan 2011’deki Eskişehirspor-FB ve 1 Mayıs 2011’deki FB-İBB maçlarından aldığı beraat kararının bozulmasını isteyen Savcı, Ekşioğlu’nun bu maçlardan dolayı da mahkum olmasını istedi.

 

SERCAN YILDIRIM’A CEZA İSTEDİ

 

Savcı, 17 Nisan 2011’de oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçında teşvik pirimi almak suçundan delil yetersizliğinden beraat eden GS’li futbolcu Sercan Yıldırım hakkında dosya kapsamı ve toplanan tüm delillere göre mahkumiyet kararı verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

KULBİLGE VE ÖZTÜRK’E DE CEZA İSTEDİ

 

7 Mart 2011’de oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında şike yapmak suçundan beraat eden kaleci Serdar Kulbilge hakkında mahkumiyet kararı verilmesini talep eden Savcı, futbolcu Sezer Öztürk’e 22 Nisan 2011’de oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik pirimi verilmesi suçundan verilen beraat kararının da bozulmasını istedi. Futbolcu Önder İpek hakkında 7 Mart 2011’de oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maşında şike yapmak suçundan verilen beraat kararının da “dosya içeriği ve mevcut tüm delillere göreö bozulması gerektiğini belirterek İpek hakkında mahkumiyet kararı verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

HAVUTÇU VE ADALI KARARINI YERİNDE BULDU

 

Savcı Ermertcan, müşteki Ahmet Bulut’u tehdit etmek ve 15 Mayıs 2011’de oynanan FB – Ankaragücü maçının sonucunu etkilemek amacıyla teşvik suretiyle şike yapmak suçlarından beraat eden Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’la ilgili kararı ise temyiz etmedi. Savcı Ermertcan, Beşiktaşlı eski yönetici Serdal Adalı’ya ve Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Tayfur Havutçu’ya, Türkiye Kupası’nda 11 Mayıs 2011’de oynanan BJK – İBB maçında şike yapmak suçundan verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezalarını da temyiz etmedi.

 

GÜMÜŞDAĞ İÇİN VERİLEN KARARI DA DOĞRU BULDU

 

Futbolcu Gökçek Vederson’un 17 Nisan 2011’de oynanan Trabzon-Bursa maçının sonucunu etkilemek için teşvik aldığı 5 ay hapsi temyiz etmeyen Savcı, TFF Eski Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ hakkında Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne yardım etmek ve 1 Mayıs 2011’de oynanan FB-İBB maçında şike yapmak suçlarından verilen beraat kararının kendi mütalaası yönünde olduğunu ve bu nedenle temyiz yoluna gitmediğini kaydetti.

 

“YÖNETİCİLİĞİ MENFAATİ İÇİN KULLANMADI"

 

Öte yandan mahkemenin gerekçeli kararından sonra sanık avukatları da karara yaptıkları itirazın gerekçelerini sunmaya başladı. Sanıklardan İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Ersan Şen dün 11 sayfalık itiraz dilekçesini mahkemeye verdi. Avukat Şen dilekçesinde “İlhan Yüksel Ekşioğlu yönetici olmadan önce ve Yöneticiliği döneminde yıllarca Kulübe gönüllü olarak ve karşılıksız hizmet veren bir yöneticidir. Huzurda görülen davaya kadar tek bir gazeteye bile çıkmamış, çoğu insan tarafından tanınmamıştır. Bireysel hiçbir menfaati bulunmadan yoğun emek sarf etmiştir. Yıllar süren yöneticiliğinde adının duyulmasını bile istememiş, popüler olmaktan uzak durmuş ve ‘Kulüp Yöneticiliği’ sıfatını hiçbir zaman kendi menfaatine kullanmamıştır" ifadelerini kullandı. Avukat Şen Ekşioğlu hakkında verilen kararın bozulmasını talep etti

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler