Satranç'ta Avrupa 2. oldu

 Trabzon Cumhuriyet İlköğretim Okulu 1-D sınıfı öğrencisi Yağmur Eraslan 12-21 Haziran 2012 tarihleri arasında Yunanistan’ın Halkidiki şehrinde düzenlenen Avrupa Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda 7 yaş kızlarda Avrupa ikincisi oldu. Şampiyonaya mil

Satranç'ta Avrupa 2. oldu

 

Trabzon Cumhuriyet İlköğretim Okulu 1-D sınıfı öğrencisi Yağmur Eraslan 12-21 Haziran 2012 tarihleri arasında Yunanistan’ın Halkidiki şehrinde düzenlenen Avrupa Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda 7 yaş kızlarda Avrupa ikincisi oldu. 

Şampiyonaya milli takım oyuncusu olarak katılan Yağmur Eraslan oynadığı dokuz maçın beşini kazanarak 7 yaş kızlarda gümüş madalya kazandı. Şampiyonaya Ermenistan, Azerbaycan, Yunanistan, Fransa, Rusya, Slovenya, Bulgaristan, Polonya, Ukrayna, Romanya ve Türkiye’den 8 farklı kategoride 134 sporcu katıldı.

Yağmur Eraslan’ın satranç öğretmeni Yusuf Tomar yaptığı açıklamada 21-27 Ocak 2012’de Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda da çok başarılı maçların ardından Türkiye ikincisi olduğunu, son olarak katıldığı Avrupa Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda da bu başarısını tekrar ettiğini söyledi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Cemal Kalyoncu, Yağmur Eraslan’ı tebrik ederek ödüllendirdi. Kalyoncu yaptığı açıklamada “Öğrencimizi bu başarısından dolayı yürekten kutluyorum. Ayrıca bu başarının elde edilmesinde katkı sağlayan başta öğretmenim Yusuf Tomar’a öğrencimiz Yağmur’un ailesine ve bu yarışmada emeği geçen maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

satranc1.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor