Sarp'ta 1 yılda bakın ne kadar kaçakçılık önlendi?

Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nda geçen yıl, yaklaşık 22 milyon 682 bin liralık kaçakçılık olayı önlendi. Artvin Valisi Kemal Cirit,  yaptığı açıklamada, geçen yıl, Türkiye-Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'nın Türk ta

Sarp'ta 1 yılda bakın ne kadar kaçakçılık önlendi?
Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nda geçen yıl, yaklaşık 22 milyon 682 bin liralık kaçakçılık olayı önlendi.
 
Artvin Valisi Kemal Cirit,  yaptığı açıklamada, geçen yıl, Türkiye-Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'nın Türk tarafında, 5067 sayılı "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu" ve 5682 sayılı "Pasaport Kanunu'na muhalefet etme" suçları kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, 198 kaçakçılık olayının aydınlatıldığını söyledi.
 
Sınır kapısında, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince özverili ve titiz çalışmalar yapıldığını anlatan Cirit, "Sarp'ta ele geçirilen kaçak maddelere bakıldığında genellikle sigara, akaryakıt, gıda ve giyim eşyasından oluştukları gözleniyor" dedi.
 
Cirit, Sarp Sınır Kapısı'nda birçok hayali ihracat olayının da ortaya çıkartılarak aydınlatıldığını anlatarak, sınır kapısındaki kaçakçılık olaylarına bakıldığında ise en fazla sigara kaçakçılığı olayına rastlandığını belirtti.
 
Sarp Sınır Kapısı'ndaki kırmızı et kaçakçılığının tamamen önlendiği vurgu yapan Cirit, şunları kaydetti:
 
"Sarp'ta geçen yıl meydana gelen toplam 198 kaçakçılık olaylarında, 34 bin tekstil eşyası, 89 bin 379 paket sigara, bin 120 litre alkollü içecek, 20 bin 508 litre akaryakıt, bin 790 otomobil yedek parçası, bin 727 cep telefonu, 899 kilogram bal, 65 kilogram ceviz içi, 309 kutu ilaç, 2 bin 635 pipet sıvı serum,  64 matkap ucu, bin 900 testere, 317 hançer ve kılıç cinsi eşya, 5 bin 460 led ampul, bin 445 sahte hologram, bin 110 elektronik sigara ve aksamı, 27 kilogram çikolata, 346 gözlük, 7 tarihi eşya, 57 çanta ele geçirildi"
 
- "Zula" yapılan 183 araca el konuldu
 
Söz konusu sınır kapısındaki denetimlerde ortaya çıkartılan kaçakçılık olayında ele geçirilen eşyaların değerinin yaklaşık 19 milyon 682 bin lira olduğu, ayrıca aynı sınır kapısında yaklaşık 3 milyon liralık da hayali ihracat olayının aydınlatıldığı belirtildi.
 
Denetimlerde, kaçak eşyanın saklanması için "zula" tabir edilen gizli bölümler yapılan ve kaçak eşya bulunan 183 araca el konulduğu, 182 göçmen kaçakçılığı olayının önlendiği ve çeşitli suçlara karışan çok sayıda kişi hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler