Sapara neler söyledi?

Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Sapara, sezon başında Ankaragücü'nden ayrıldıktan sonra Bundesliğa yerine Türkiye'yi ve Trabzonspor'u tercih ettiğini belirterek, ailemle birlikte bu toplumun yaşam tarzını çok sevdiklerini söyledi.TrabzonCell'lilerin

Sapara neler söyledi?

Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Sapara, sezon başında Ankaragücü'nden ayrıldıktan sonra Bundesliğa yerine Türkiye'yi ve Trabzonspor'u tercih ettiğini belirterek, ailemle birlikte bu toplumun yaşam tarzını çok sevdiklerini söyledi.

TrabzonCell'lilerin sorularını yanıtlayan Marek Sapara, Profesyonel kariyerimde ilk golünü Kosice formasıyla, 19 yaşındayken attığını belirterek, benim için büyük bir zevkti ve unutulmaz bir andı dedi.

Slovakya'yla Türkiye arasında futbol anlamında belirgin fark olduğunu belirten Sapara, " Ülkenin futbol ortamı arasında belirgin bir fark var. Slovakya'da çok genç yetenekli oyuncular altyapı ve tesislerin yetersizliği nedeniyle gelişimlerini üst düzeye çıkaramıyorlar. Bu konuda Türkiye'deki oyuncular Slovakya'dakilere kıyasla çok daha iyi imkânlara sahip."dedi

 

 

Trabzonspor'a transferim konuşulmaya başlandığında heyecanlandığını belirten Sapara, " Geçen sezonun sonlarına doğru, transfer dönemi açılmadan önce Trabzonspor'un benimle ilgilendiği yönünde duyumlar almaya başlamıştım fakat Ankaragücü'nün o dönemdeki başkanı beni kesinlikle takımda tutmak istediklerini söylemişti ve açıkçası oradan ayrılmam uzak bir ihtimal gibi görünüyordu. Ardından orda yaşanan başkan ve yönetim değişikliğiyle birlikte Trabzonspor'un kapısını bana açacak olan süreç başladı ve neyseki bu süreç beni buraya getirdi."şeklinde konuştu.

"AVNİ AKER'DEKİ TARAFTARIN SEVGİSİNİ VE SICAKLIĞINI TENİMDE HİSSETTİM"

"Türkiye'de insanların futbola duyduğu ilgi bende büyük bir hayranlık uyandırıyor" diyen Sapara, " İnsanlar büyük bir istek ve arzuyla stadyumlara koşuyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynadığımız son CSK maçı bende tarifi zor duygular bıraktı. Isınmaya çıktığımızda tribünlerden bize doğru akan o sevgi ve desteğin sıcaklığını tenimde hissettim ve aradan üç gün geçmiş olmasına rağmen hala o atmosferin etkisi altındayım.

27 forma numarasının kendisine uğurlu geldiğini belirten Sapara, "

27, Slovakya'da profesyonel kariyerime ilk adımı atarken seçtiğim numaram ve benim için uğurlu bir numara. Onu kariyerim boyunca taşıdım. Ankara'da ilk sezonumda 27 başka oyuncu tarafından alındığı için 72'yi giymiş bir sonraki sezon 27'yi almıştım buraya gelir gelmezde 27'yi aldım" ifadesini kullandı.

Türkiye'de birçok Slovak Milli Takımı oyuncusu olmasının buraya karşı olan sevgiden kaynaklandığını belirten Sapara, "Size şu kadarını söyleyeyim. Sezon başında Ankaragücü ile yollarımı ayırdıktan sonra Bundesliga'ya gitme şansım çok yüksekti fakat Türkiye'de kalmayı seçtim çünkü bu toplumun insanlarını, bu toplumun yaşam tarzını çok seviyorum. Ailemde burada çok mutlu. Sanırım Türkiye liginde forma giyen birçok vatandaşım da benim gibi düşünüyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor