Samsunspor hayata döndü

 Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Antalyaspor, kendi evinde küme düşme hattında yer alan Samsunspor'u konuk etti.Geçtiğimiz hafta kendi evinde Bursaspor'a yenilerek önemli bir darbe yiyen Samsunspor, zorlu deplasmandan 2-0'lık galibiyetle döndü ve kü

Samsunspor hayata döndü

 

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Antalyaspor, kendi evinde küme düşme hattında yer alan Samsunspor'u konuk etti.

Geçtiğimiz hafta kendi evinde Bursaspor'a yenilerek önemli bir darbe yiyen Samsunspor, zorlu deplasmandan 2-0'lık galibiyetle döndü ve kümede kalma yolunda umutlarını güçlendirdi. Konuk ekibin golleri penaltıdan Gekas ve Ekigho Ehiosun'dan geldi.

Antalya Mardan Stadı'ndaki müsabaka orta saha mücadelesi şeklinde başlarken; 14. dakikada Antalyaspor savunmasında Ali Turan yaptığı büyük hata ile penaltıya sebebiyet verdi. Ekigho'nun sol kanattan ortasında bir voleybolcu gibi topu elle kesen Ali sarı kart görürken; topun başına gelen tecrübeli Gekas kırmızı beyazlılara üstünlüğü getirdi.

Golün avantajı ile kontrollü bir oyun oynayan, ilk amaç olarak savunmasında açık vermemeyi planlayan Samsunspor bu amacında maç boyunca başarılı oldu. Antalyaspor yüzde 66 ile topla oynamasına rağmen net pozisyon bulmakta çok zorlandı. Ev sahibi ekibin kaleye attığı 6 şutun 3'ünde isabet olsa da, Ertuğrul gole izin vermedi. Karşılaşmanın skorunu ise 88. dakikada hızlı hücumda Ekigho Ehiosun belirledi.

Bu sezon deplasmanda 2. kez galip gelmeyi başaran Samsunspor, puanını 29'a yükseltirken kümede kalmak için umutlandı. Antalyaspor ise haftayı 35 puanda kapayarak, düşme hattının nefesini ensesinde hissetmeye başladı.

30. hafta mücadelesinde Antalyaspor Karabükspor deplasmanında hayati bir deplasmana çıkarken; Samsunspor bir başka kritik maçta Gaziantepspor'u konuk edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler