Şampiyonluk TS-FB arasındadır

Süper Lig'de Ankaragücü galibiyeti ile tekrar bir ivme kazanan Gençlerbirliği'nde kulüp başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe maçından gündeme ilişkin birçok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ile ligde yapacakları maçın 6 puanlık olduğunu

Şampiyonluk TS-FB arasındadır

Süper Lig'de Ankaragücü galibiyeti ile tekrar bir ivme kazanan Gençlerbirliği'nde kulüp başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe maçından gündeme ilişkin birçok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe ile ligde yapacakları maçın 6 puanlık olduğunu belirten İlhan Cavcav, ''Fenerbahçe'nin sahaya yansıttığı futbolu beğenmemek mümkün değil. Oyunun gidişatına etki edecek Alex ve Niang gibi oyuncuları var. Kolay bir maç olacağını düşünmüyorum. Ama şunu da bilmek lazım, hiçbir takım sahaya mağlubiyet için çıkmaz. Biz de Fenerbahçe maçında sahadan puan veya puanlarla ayrılmak istiyoruz. Bu maçta hem Gençlerbirliği hem de Ankaragücü taraftarlarını tribünlere çağırıyorum. Son maçta iki takım taraftarları arasında sorunlar yaşanmış olabilir. Bunlar unutulması gereken olaylar. Biz tek şehrin iki kardeş takımıyız. Ben Ankaragücü taraftarlarının Gençlerbirliği'ni de aynı şekilde desteklemesini istiyorum. Ankaragücü'nü seven bir spor adamı olarak taraftarların bütünleşmesini gönülden istiyorum'' dedi.

 

Ligin üst sıralarında yer alan takımların aralarındaki puan farklarının çok az olduğunu dile getiren Cavcav, ''Anadolu takımları büyük takımlar ile daha çok mücadele ettiği için puan farkı açılmıyor. Yakın zamanda büyük takım ile Anadolu takımları arasında fark kalacağını düşünmüyorum. Ben şampiyonluk yarışında Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Bu yarışta da inşallah iyi oynayan ve hak eden takım galip gelir'' diye konuştu.

Gerçekleştirdiği flaş transferlere rağmen ligde kötü günler geçiren Beşiktaş'a da değinen Cavcav, konuşmasına şöyle devam etti:

''Samimi olarak söylüyorum ki Sayın Yıldırım Demirören'in yerinde olmak istemem. Beşiktaş'ın yapmış olduğu transferler ve harcadığı paralar basit bütçelere sahip anadolu takımları için acayip bir durum. Çok para vererek çok iyi oyuncu almak yerine takıma uyum sağlayacak oyuncu topluluğunu bir arada tutmak faydalı olur. Beşiktaş'ın başında bir Alman teknik adam var. Almanya'da üst düzeyde antrenörlük yapmış bir hocanın Beşiktaş'ta çok daha başarılı olmasını arzu ederdim. Beşiktaş'ın işine karışmak haddimiz değil. Ama başta Yıldırım Demirören olmak üzere yöneticiler ve camiaya Allah'tan sabır diliyorum.''

 

Ligde 23 hafta sonunda 32 puan toplayabilen ve son yılların en kötü sezonunu geçiren Galatasaray hakkında da açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Başkanı Cavcav, bir tarafının Galatasaraylı olduğunu hatırlatarak, ''Benim amcam sarı kırmızılı kulüpte oynadı. Ama Gençlerbirliği başkanı olduğum sürece benim içimde bir kırmızı siyah aşkı var. Daha öncesinde Galatasaray'da başarılı olmuş bir Hagi'nin şu anda başarılı olduğunu kabul etmiyorum. Bir kriz içerisinde yer aldıklarını düşünüyorum. Ama başarında çok deneyimli ve değerli bir başkan olan Adnan Polat var. Onlara da ligin kalan bölümünde başarılar diliyorum'' değerlendirmelerinde bulundu.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın Türkiye'de ki yabancı futbolcu sayısına yönelik yaptığı eleştirinin hatırlatılması üzerine de duayen başkan Cavcav şunları söyledi:

 

''Sayın Özak futbolun içerisinden gelmiş çok değerli bir spor adamıdır. Milli takımımızın hali ortada. Sayın bakanımızın bu sözlerine bütün kalbimle katılıyorum. Futbol federasyonumuzun yabancı adetini kademeli olarak 4'e kadar düşürmesi ve milli takımımızın önünü açması gerekiyor. Yabancı antrenörlerin Türk futboluna çok büyük katkıları olduğunu da düşünmüyorum. Ben yerli ve yabancı antrenörlerle en çok çalışan kulüplerden biriyim. Bundan sonra çok darda kalırsam bir yabancı antrenöre yönelmek istiyorum. Fakat bizim teknik adamlarımız bir kulüpten bir kulübe, ondan başka bir kulübe gidiyor. Futbol federasyonumuzun Türkiye'de teknik adamlara 1 yıl içerisinde sadece 1 kulüpte yer alması şartını getirmelidir. Böylece genç teknik arkadaşlarımızın yolu da açılmış olacaktır. Üniversitelerden, spor akademilerinden yetenekli arkadaşları seçerek TFF tarafından avrupada eğitime gönderilmesi gerekiyor. Futbolumuzun geleceği açısından Türk gençlerimizin önünün açılması gerekiyor. Şu anda mevcut görevde bulunan çok değerli hocalarımız var. Bir teknik adam bir kulüpte devamlı çalıştığı taktirde daha faydalı olacaktır' 'dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor