Şampiyonluk payı havuzda kalacak

Eskişehirspor başkanı Halil Ünal Kulüpler birliği başkanı olursa 4 büyük kulübün havuz payı azalması için öneri getirecek. Gözler bugün Ankara’da yapılacak olan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına çevrildi. Trabzonspor ve Galatasaray’ın istifaya davet ett

Şampiyonluk payı havuzda kalacak

Eskişehirspor başkanı Halil Ünal Kulüpler birliği başkanı olursa 4 büyük kulübün havuz payı azalması için öneri getirecek.

 

Gözler bugün Ankara’da yapılacak olan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına çevrildi.

 

Trabzonspor ve Galatasaray’ın istifaya davet ettiği ve mali genel kurulda hesap soracağı TFF başkanı Yıldırım Demirören koltuğunu sağlama almak için Eskişehirspor başkanı Halil Ünal’ın Kulüpler Birliği başkanı olması için çalışıyor.

 

Yıldırım Demirören böylece G.Saray Başkanı Ünal Aysal ile Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in ve onların yanında yer alan kulüplerin, Kulüpler Birliği üzerinden federasyona savaş açmasının önüne geçmek istiyor.

 

DEMİRÖREN’İN VAADİ ŞAMPİYONLUK PARASI

Kulüplere naklen yayın gelirlerindeki adaletsizliğin giderilmesi ve daha fazla pay sözü veren Demirören bunu da Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ın girişimi ile sonuçlandıracak.

 

Ligde şampiyonluk sayısına göre 4 büyük kulüp diğer 14 kulübe göre havuzdan daha fazla pay alırken Halil Ünal’ın başkan seçilmesi halinde 14 kulüp TFF’ye öneri getirerek bu paranın havuzda kalmasını isteyecek.

 

Bu girişim sonuçlanırsa Trabzonspor, Fenerbahçe, G.Saray ve Beşiktaş’ın havuzdan aldığı pay büyük oranda azalacak.

 

İŞTE DEMİRÖREN, ÜNAL İKİLİSİNDEN ÇİRKİN GİRİŞİM

Bakın bir kulüp başkanı seçim öncesi konu ile ilgili olarak neler söylüyor. Mesela Trabzonspor. 28 yıl önce şampiyon olmuş. Hala o şampiyonluk parasını alıyor.

 

Biz o paraların havuza dahil edilmesini istiyoruz. Fenerbahçe'yi ele alalım. Bir önceki dönem 15 milyon daha önceki şampiyonlukları için, 15 milyon da geçtiğimiz sezon şampiyonluğu için ve 50 milyon da topladığı puanlar için toplam 80 milyon aldı.

 

Biz diyoruz ki Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un eski şampiyonluklarına verilen parayı havuza dahil edelim.

 

Galibiyete 800 bin lira veriyorduk onu 1 milyona çıkaralım. Zaten puanları büyükler olarak siz topluyorsunuz parayı da siz kazanırsınız ama lige heyecan gelir diyoruz. "Hayır" diyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor