Şampiyonlar Ligi’nde kura sistemi değişti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin gelecek sezonki kura sisteminde ilk torbada yer alan takımların durumlarında bazı değişikliklere gidiliyor. Gelecek sezonki kura çekiminde ilk torbada yer alan 8 takımdan 7’si, UEFA sıralamasında en yüksek puanı alan 7 ülkenin şa

Şampiyonlar Ligi’nde kura sistemi değişti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin gelecek sezonki kura sisteminde ilk torbada yer alan takımların durumlarında bazı değişikliklere gidiliyor. Gelecek sezonki kura çekiminde ilk torbada yer alan 8 takımdan 7’si, UEFA sıralamasında en yüksek puanı alan 7 ülkenin şampiyonları arasından seçilecek.

UEFA’nın resmi internet sitesinde yer alan ‘Şampiyonlar Ligi’ kataloğuna göre, gelecek sezon kura çekiminde ilk torbada yer alan 8 takımdan 7’si, UEFA sıralamasında en yüksek puanı alan 7 ülkenin şampiyonları arasından seçilecek.

Geriye kalan diğer takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan son takım olacak. Söz konusu takımın Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra ligde de mutlu sona ulaşması halinde, bu kez UEFA sıralamasında en yüksek puanı alan 8.ülke ilk torbaya girecek. Böylece, aynı ülkeden iki takımın seribaşı olarak kuraya katılması engellenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler