Şampiyonada büyük skandal!

Sırıkla atlamanın efsane ismi Yelena Isınbaeva zafer konuşmasında bir skandalı ortaya çıkardı. Hakemlere kuralları öğrettik "Turnuvanın başında hakemlerle sıkıntı yaşadık. Kurallar konusunda bir türlü anlamadık. Daha sonra ise onlara kuralları anlattık ve

Şampiyonada büyük skandal!

Sırıkla atlamanın efsane ismi Yelena Isınbaeva zafer konuşmasında bir skandalı ortaya çıkardı.

 

Hakemlere kuralları öğrettik "Turnuvanın başında hakemlerle sıkıntı yaşadık. Kurallar konusunda bir türlü anlamadık. Daha sonra ise onlara kuralları anlattık ve bildiklerinin doğru olmadığını söyledik, onlar da anlayışla karşıladı ve uluslararası standartlara göre yönettiler."

 

2003'ten bu yana katıldığı 16 şampiyonadan da altın madalya ile ayrılan ve atletizm tarihine farklı tarzı ile damga vuran sırıkla atlamanın altın sporcusu Yelena Isınbaeva dün de zorlanmadan altın madalyanın sahibi oldu.

Ancak Rus sporcunun zaferinin ardından yaptığı konuşmada belki de kimsenin dikkat etmediği sözler aslında büyük bir skandalı ortaya çıkardı.

 

İstanbul'da yapılan şampiyonanın son gününde ilk atlayışında 4.80 atlayan ve ardından da dünya rekoru için üç kez 5.02'yi deneyen Isınbaeva bu haklarında başarılı olamadan altın madalyayı kazandı. 11 aylık aranın ardından yeniden piste çıkan Rus atlet yarışın ardından ise açıklma yaparken  turnuvanın başında yaşanan inanılmaz bir skandalı üstü kapalı olarak açıkladı.

 

"Turnuvanın başında hakemlerle sıkıntı yaşadık. Kurallar konusunda bir türlü anlaşamadık. Daha sonra ise onlara kuralların doğrusunu anlattık ve bildiklerinin doğru olmadığını söyledik. Onlar da IAAF standartlarına yani uluslararası kurallara göre karar vermeye başladılar, çok anlayışlı davrandılar" diyerek ilk kez düzenlediğimiz şampiyonanın garipliğine atıfta bulundu.

Bu hatanın düzelmesinin ardından ortada sorun kalmadığını ve hakemlerin de kuralları hemen öğrendiği için mutlu olduğunun altını çizen Isınbaeva, şampiyonluğu içinse şunları söyledi:

 

'ISINMA OLDU'

 

"Seyircinin burada bana verdiği desteğe çok teşekkür ederim. Yeniden Dünya Salon Şampiyonu olmak çok sevindirici. Son atlayışımdan sonra 2 saat daha vaktim olsaydı dünya rekorunu kırabileceğimden emindim. Çok yorgundum, 2 saat gerekliydi. Biz atletler için çok önemli bir ısınma oldu. Bebeğini bekleyen bir anne gibi bu şampiyonayı bekliyordum. İlk şampiyonluğummuş gibi mutluyum.

Kendimi çok iyi hissediyorum. Başarılı olmak beni inanılmaz mutlu etti. Bugün anladım ki geçmişte yaptıklarımdan daha iyisini yapabilirim. Olimpiyatlar öncesinde önemli bir ısınma oldu bizim için. Her şey çok güzel."

 

TEK BAŞINA YARIŞTI

 

Isinbeva, sırıkla atlamada ilk hakkında 4.70'i geçip 2. hakkında da 4.80 atladı. Daha sonra ara veren Rus sporcu 2 saat sonra yeniden sahne aldı. Stockholm'de kendi kırdığı 5.01'lik rekoru kırmak için 3 kez 5.02'yi deneyen Isınbaeva başarılı olamazken son atlayışının ardından takla atarak zaferini kutladı. 2. ise 4.70'e Fransız Vanessa Boslak oldu.

 

BRİTANYA 'BAYRAĞI' ZİRVEDE

 

4x400 metre kadınlar bayrak yarışında ABD'yi 3 sanise ile geçen Büyük Britanya altına ulaştı.

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 4x400 metre bayrak yarışına ABD ile Büyük Britanya'nın mücadelesi damga vurdu. Shana Cox, Nicola Sanders, Christine Ohuruogu ve Perri Shakes-Drayton'dan oluşan Britanya takımı yarışın başından itibaren kopuş yaşamazken Christine Ohuruogu, ABD'li rakibi Jernail Hayes'e büyük fark atıp son 400 için takımına büyük avantaj sağladı.

Leslie Cole, Natasha Hastings, Jernail Hayes ve Sanya Richards-Ross'tan oluşan ABD takımı özellikle son turda Ross ile büyük bir atak yaparken Britanya'nın gerisinde kalmaktan kurtulamadı ve 3.28.79'la gümüş madalyada kaldı. Britanya7nın 3.28.76 ile altına ulaştığı yarışta bronz ise 3.29.557lik derece elde eden Rusya'nın oldu.

 

18'LİK AMAN'IN '100'Ü GÜLDÜ!

 

 

Erkekler 800 metrede altın madalya 18 yaşındaki Etiyopyalı atlet Muhammet Aman'ın oldu.

Yarışa iyi başlayan Aman, ilk turun sonunda Polonyalı Adam Kszczot'a geçilirken Etiyopyalı atlet son tura geride girdi. Son 100 metrede yeniden atağa geçen Aman, 1.48.36'lık derecesiyle şampiyonluğa ulaştı. Çek Cumhuriyeti'nden Jakub Holusa 1.48.62'yle ikinci sırayı elde ederken Büyük Britanya'dan Andrew Osagie ise 1.48.92'le bronzda kaldı.

 

ALTIN MADALYA KOMŞU'YA GİTTİ

 

-Erkekler yüksek atlamada altın madalya Yunanlı Dmitrios Chondrokoukis'in oldu. 2.33'ü ilk atlayışında geçen Yunanlı sporcu, birinci olurken 2.33'ü ikinci hakkında geçen Rus Andrey Silnov 2. oldu.

-Bronz madalyanın 2.31'i geçen Rus atlet Ivan Ukhov'a gittiği yarışlarda Yunanlı atletlerin atlayışları sırasında Yunan müzikleri çalındı. Tribünlerin de alkışla destek verdiği Yunanlı Chondrokoukis, zaferinin adından tribünleri selamladı.

 

BERNAARD LAGAT KENDİNİ YORMADI

 

Erkekler 3 bin metrede ABD'li Bernaard Lagat şampiyonluğa ulaşıp altın madalyanın sahibi oldu. Final müsabakasında rahat bir yarış çıkaran geçen yılın şampiyonu Lagat, 7.41.44'lük derece elde edip ilk sırayı kimseye kaptırmadı.

Lagat'ın ardından ikinci sırayı 7.41.77'lik derecesiyle Kenyalı Augustine Kpirono Choge alırken bir diğer Kenyalı atlet Edwin Cheruiyot Soi'nin diskalifiye edilmesiyle bronz Mo Farah'a verildi.

 

UZUN ATLAMAYA REESE DAMGASI

 

Kadınlar uzun atlamada ABD'li sporcu Brittney Reese, 7.23 metrelik atlayışıyla dünya şampiyonasının rekoru kırıp altın madalyaya ulaştı. Şampiyonanın üçüncü gününde son atlayışında 6.98'lik derece yakalayan vatandaşı Janay Deloach'ı 7.23'le geride bırakan Reese altın madalyayı kazanan isim oldu.

 

Sonucun ardından büyük sevinç yaşayan ABD'li atlet heyecanını tribünlerle de paylaşırken 3. sırayı ise 6.89'la Büyük Britanya rekoru kıran Shara Proctor elde etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor