Şampiyon Trabzon'un kupası

9 ayar gümüş olan 8 kilo ağırlığındaki şampiyonluk kupası 34. hafta sonunda sahibine verilecek. Fenerbahçe ile Trabzonspor'un şampiyonluk mücadelesi verdiği Spor Toto Süper Lig'de, şampiyonluk kupası Spor Toto Genel Müdürlüğü'nde görücüye çıktı. Fenerbahç

Şampiyon Trabzon'un kupası

9 ayar gümüş olan 8 kilo ağırlığındaki şampiyonluk kupası 34. hafta sonunda sahibine verilecek. 

Fenerbahçe ile Trabzonspor'un şampiyonluk mücadelesi verdiği Spor Toto Süper Lig'de, şampiyonluk kupası Spor Toto Genel Müdürlüğü'nde görücüye çıktı. Fenerbahçe ve Tarabzonspor formalarına sarılmış şampiyonluk kupası 2 hafta boyunca Spor Toto Genel Müdürlüğü'nde sergilenecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Spor Toto Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar, şampiyonluk kupasını Spor Toto Genel Müdürlüğü'nde ağırladıklarını belirterek kupanın 9 ayar gümüş olduğunu ve 8 kiloluk bir ağırlığı bulunduğunu ifade etti.

Uçar, "Bizim için önemli olan kupanın maddi ağırlığı değil manevi ağırlığı, tribünler üzerindeki etkisi" diye konuştu. Şampiyonluk kupasının hak edenin elinde yükselecek olmasının heyecan verdiğini ifade eden Uçar, "Spor Toto olarak ligin sponsorluğunu aldık. İlk kez kupayı vereceğiz. Süper Ligin isim sponsorluğu çalışmasında böyle bir alışverişe girdik. Spora destek, futbola destek vermek için kaynak oluşturduk. Bu kaynağı kat ve kat geri aldık. Futbol güçlü bir ekol. Karşılığını fazlasıyla almaktan
memnunuz. 5 yıllık maliyeti 125 milyon dolardır. 6 ayın sonunda bu parayı çıkardık. Futbola, spora kaynak, kupayı kazanacak olan kulübe bir bereket girecek" dedi.

Kupanın imalatını Federasyon'un üstlendiğini söyleyen Uçar, "Maddi bir ücreti olduğunu düşünmüyorum. Kupayı kaldırmak Trabzonspor'a veya Fenerbahçe'ye kısmet olacak. Biz futbolu ayakta tutmaya çalışıyoruz. Türk sporuna destek oluyoruz. Tribün, yönetim anlamında hak edenin bu kupayı almasını diliyoruz. Bu kupa önümüzdeki yıllarda gururla, onurla şerefle hak edenin olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler