Şampiyon Trabzonspor!

 İnançları sebebiyle dışlandığını ve kırgınlıklarını dile getiren Trabzonspor’un efsane isimlerinden biri olan Fatih Tekke içini çarpıcı açıklamalarına devam ediyor.Bordo-Mavili takımda gelecekteki hedeflerini açıklayan Tekke,  yine özel hayatına dair çar

Şampiyon Trabzonspor!

 

İnançları sebebiyle dışlandığını ve kırgınlıklarını dile getiren Trabzonspor’un efsane isimlerinden biri olan Fatih Tekke içini çarpıcı açıklamalarına devam ediyor.

Bordo-Mavili takımda gelecekteki hedeflerini açıklayan Tekke,  yine özel hayatına dair çarpıcı  itiraflar yaptı. İşte Fatih Tekke'nin açıklamaları;

‘Tek yumruk olmalıyız’

82 puanlık sezonun etkilerinin hâlâ devam ettiği söyleniyor. Bir futbolcunun bu gibi durumlardan etkileneceğini düşünmüyorum. Geriye dönüp baktığımızda benim de 2-3 tane şampiyonluğum alındı diye düşünüyorum. Tabii ki üzücü bir şey ama futbol bu neticesinde. Trabzonspor camiası gönüllerde şampiyon oldu zaten. Resmiyette yok ama bizim için şampiyon oldu. İnanılmaz bir performans sergilediler. Maddi olarak karşılığını aldı camia. Fakat bir sene geçmedi, gelinen durum bu. Fenerbahçe tüm kirliliğin ortasında ama şu an çeyrek final oynuyor. Bence bunun konuşulması lazım. Transfer olarak Fenerbahçe 2-3 tane transfer yaptı. Trabzonspor daha fazla transfer şansı elde etti ama değerlendiremedi. Takım hep böyle kalacak değil. 20 yılın en kötü hali. En fazla bu kadar olur yani. Trabzonspor’da bunlar kimsenin aklına gelmezdi ama konuşulması gereken şey bu süreçten sonra ne yapılması gerektiği. Burada taraftara da iş düşüyor. Eski futbolculara, eski hocalara da iş düşüyor. Ama bir masanın etrafında toplanamıyoruz. Tek yumruk olmamız gerek.

‘Güneş’e haksızlık yapıldı’

Sayın başkanın, “Derdi Trabzonspor olan değil, başka dertleri olan insanların yönetiyor olması...” demeci çok talihsiz. Trabzonspor’un Şenol Güneş gibi 10 tane ismi yok hoca olarak. Türkiye’de 3 tane isim saysan biri Şenol hoca. Eksikleri yok mu? Çok var bu süreçte. Ama siz Şenol hocayı getiriyorsanız tabii ki o yapacak transferleri. Futbolu iyi biliyorsanız bu güvenin oluşması lazım. Bir talihsiz açıklaması daha var, “Bizim bu büyük paraları bir kişinin eline verme lüksümüz yok” diye. Olur mu ya! Şenol Güneş’e bu konuda haksızlık yapıldı. Şenol Güneş de bu anlamda dik duramamıştır. Neticesinde Trabzonspor zarar görmüştür. Hem de çok büyük zarar görmüştür. Trabzonspor bence çok sağlam bir geri dönüş yapacak. Ama bu çok kolay olmayacak. Süresi uzun olacak çünkü 15 tane yabancı var. Bunların maddi ve manevi yükümlülükleri var. Güçlü döneceğiz ama umuyorum süresi uzun olmaz.

‘1461’le gurur duyuyorum’

Diğer kulüplere bakıldığında birçoğunda 4-5 tane Trabzonlu var. Örneğin Burak, Trabzon’a gelmeden önce sıradan bir oyuncuydu ama şu an Türkiye’nin yıldız futbolcularından biri. Demek ki bunları doğru kullanamama gibi bir durum var. Alt yapılarda, hocalarda, hocaların bakış açısında güven sorunu var. Türkiye’deki birçok oyuncu yıldız olmaya aday. Fakat kulübe 15 tane yabancı oyuncu transfer edilince çocuk kendini gösteremiyor. 1461’in hocası, ekibi çok güzel şeyler başardı. Bizim de çok hoşumuzu gidiyor. Gurur duyuyoruz. Başarılar diliyorum onlara. Trabzon’un mevcut bulunduğu durumdan çıkması lazım. Bunun için de ne gerekiyorsa yapılması lazım.


‘Bir gün hoca olacağım’

Benim bir idealim var. Eğer Trabzonspor’un içerisinde kalacaksam, futbolun içerisinde kalacaksam, hoca olacaksam tabii ki Trabzonspor derdim var. Hep arkasından taş atılan karakter olmuşum. Benim tek bir şeyim var o da taraftarla olan inanılmaz bağım. Onlar bana inanılmaz güveniyorlar. Beklentileri de var. Zamanı gelince bu beklentilerini boş çıkarmam ama futbol bu neticesinde. Kadro yapılanması, yönetimi, taraftarı, Trabzon şehri... Kolay değil tabii... Ama ben bir gün teknik direktör koltuğuna oturacağım. Kendimi buraya hazırlıyorum. Hayalimdeki başarılar nasip olacak diye düşünüyorum.

‘İçimden geldiği gibi hareket ederim’

Fatih’in tepkileri değişti tabii. Ama Fatih’in değişmesi mümkün değil! Şöyle söyleyeyim, benim muzdarip olduğum konu şuydu; Türkiye’de ‘projektör basın’ var. Yani karanlığın içine bir ışık vuruyor, sadece orayı alıyor. Agresif olabilirim, evet, ama biri benim aileme, inancıma, namusuma, canıma kastettiği zaman. Hayatta her şeyde ben netim. Bütün kartlar açık benim adıma. Bu da insanları rahatsız ediyorsa, çok sorun değil. Tepki olarak, bağırmak yerine daha normal konuşarak aynı şeyi kullanabilirim. Daha farklı, daha yumuşak yollardan bunu yapabilirim. Bu kadar zekam olduğunu da düşünüyorum. Ama denemiyorum hiç. Buna gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü ortadan samimiyet kalkar. Gönlümden nasıl geliyorsa öyle davranmayı tercih ettim hayatta. Bu bana zarar verdi ama benim çocuklarıma bırakacağım en önemli şey o.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler