Şampiyon rekor denemesi yapacak

Kenan Sofuoğlu 400 km hız rekoru deneyecek

Şampiyon rekor denemesi yapacak
Trabzonlu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün açılış gününde 400 kilometre hız rekoru denemesi yapacak.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, ismi Osman Gazi Köprüsü olarak belirlenen ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4. köprüsü unvanına sahip olan asma köprünün açılış töreninde 400 kilometre hız rekoru denemesi yapacak. Sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Sofuoğlu’nun daha önce trafiğe kapalı alanda denenmiş 396 kilometre hız rekoru bulunuyor.

Kenan Sofuoğlu bu hafta sonu Dünya Supersport Şampiyonası’nın İtalya’daki 8. ayak yarışına katılacak. İtalya’daki bu yarıştan sonra köprüde deneme sürüşleri yaparak rüzgar ve diğer doğal faktörleri değerlendirecek.

Dilovası Dil Burnu ile Altınova’nın Hersek Burnu arasında yapımı tamamlanan Osman Gazi Köprüsü’nün 30 Haziran’da ulaşıma açılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor