Şampiyon Miami Heat oldu

NBA Final Serisi 5. maçında Oklahoma City Thunder'ı 106-121'lik skorla deviren Miami Heat, seride 4-1 öne geçti ve NBA'de 2011-2012 sezonunun şampiyonu oldu. NBA'de final serisinin beşinci maçında Miami Heat sahasında Oklahoma City Thunder'ı ağırladı. Mia

Şampiyon Miami Heat oldu

NBA Final Serisi 5. maçında Oklahoma City Thunder'ı 106-121'lik skorla deviren Miami Heat, seride 4-1 öne geçti ve NBA'de 2011-2012 sezonunun şampiyonu oldu.

 

NBA'de final serisinin beşinci maçında Miami Heat sahasında Oklahoma City Thunder'ı ağırladı. Miami'nin sahası olan America Airlines Arena'da oynanan mücadeleyi 121-106'lık skorla kazanan Heat, 2006 yılının ardından tarihindeki ikinci şampiyonluğunu kazandı.

 

Geçtiğimiz sezon bir araya gelen Lebron James, Dwayne Wade ve Chris Bosh üçlüsü geçtiğimiz sezon kaybettikleri final serisi sonrasında gelen eleştirilere bu şampiyonlukla yanıt vermiş oldu.

 

Kariyerinin ilk günlerinden bu yana bir numaralı NBA efsanesi Michael Jordan ile kıyaslanan ve sürekli olarak bu kıyaslamanın altında kalan Lebron James ise ligdeki 9. yılında ilk kez mutlu sona ulaşarak şampiyonluk yüzüğünü parmağına geçirdi.

 

HEAT FIRTINASI

Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan ve ilk çeyrekten itibaren farkı açan Miami Heat, rakibinin kendisini yakalamasına bir daha izin vermedi. Oldukça konsantre bir görüntü çizen Miami Heat takımında tam 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşmayı başardı.

 

Ev sahibi ekipte 26 sayı 13 asist 11 ribaund ile oynayan Lebron James triple-double yaparak geceye damgasını vurarken; Chris Bsoh attığı 24 sayıyla galibiyette önemli bir rol oynadı. Miami Heat adına 8'de 7 üçlük atarak tam 23 sayı kaydeden Mike Miller ise gecenin sürpriz performansını göstererek, Thunder'ı yıkan isimlerin başında geldi.

 

Şampiyon Miami Heat'de Dwayne Wade 20 sayı, Shane Battier 11 sayı, Mario Chalmers ise 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.

 

DURANT AYAKTA KALDI AMA

Oklahoma City Thunder cephesinde ise takımı adına ayakta kalabilen tek isim Kevin Durant oldu. 32 sayı 11 ribaund ile oynayan Kevin Durant mağlubiyete engel olamazken; 19 sayı kaydeden fakat düşük şut yüzdesi ve yaptığı top kayıpları ile dikkat çeken Russel Westbrook beklentilerin altında kalan isim oldu.

 

Serinin genelinde büyük hayal kırıklığı yaratan James Harden ise bu karşılaşmada daha derli toplu bir görüntü çizerken; 19 sayı 5 asist ve 4 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.

 

MVP LEBRON

5. maç süren ve Miami'nin 4-1'lik üstünlüğüyle sona eren final serisinin en değerli oyuncusu ise Lebron James oldu. MVP ödülünü NBA efsanesi Bill Russel'ın elinden alan Lebron James, final serisini 28.6 sayı 9 ribaund ve 5.8 asist ile tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler