Şampiyon geri döndü

 Kawasaki Deltafin Lorenzi takımıyla Dünya Supersport Şampiyonası'na 1,5 yıl sonra dönen Kenan Sofuoğlu, sezonun ilk yarışını kazanarak 18. zaferine imza attı. Supersport Şampiyonası'nı 2007 ve 2010 yıllarında kazanan çifte şampiyon Sofuoğlu, yarışa Kawas

Şampiyon geri döndü

 

Kawasaki Deltafin Lorenzi takımıyla Dünya Supersport Şampiyonası'na 1,5 yıl sonra dönen Kenan Sofuoğlu, sezonun ilk yarışını kazanarak 18. zaferine imza attı. Supersport Şampiyonası'nı 2007 ve 2010 yıllarında kazanan çifte şampiyon Sofuoğlu, yarışa Kawasaki ZX-6R motosikletiyle 4. sıradan başladı.

Avustralya’nın Phillip Island Pisti'nde cumartesi günü yaşanan ölümlü kaza ve güvenlik nedeniyle 21 turdan 15 tura indirilen yarışı Sofuoğlu, 9. tura kadar dördüncü sırada götürdü. Rakiplerini 9 tur boyunca dördüncü sırada izleyen başarılı yarışçı, atağa geçerek 10. turu 3. sırada geçti. Rakiplerinin yaptığı ataklara karşılık veremediği yarışta çifte şampiyon Sofuoğlu, 11. turda liderliği Fransız Foret’ten aldı. Sofuoğlu damalı bayrağı ilk sırada görerek, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 18. zaferini ilan etti.

23 pilotun bitirdiği yarışta Fransız Fabien Foret (Kawasaki İntermoto Step) ikinci, Avustralyalı Broc Parkes (Ten Kate Honda) üçüncü olurken, Kenan Sofuoğlu’nun takım arkadaşı Sheridan Morais de yarışı 6. sırada bitirdi. Avustralya’da tamamlanan ilk ayaktan sonra Kenan Sofuoğlu 25 puanla genel klasmanda ilk sırada yer alırken, Fabien Foret 20 puanla 2., Broc Parkes’de 16 puanla 3. sırada bulunuyor. Markalar sıralamasında da Kawasaki, 25 puanla sezona birinci sıradan başladı.

Ödül töreninde büyük bir gururla İstiklal marşını okutan Kenan Sofuoğlu, yarıştan sonra yaptığı açıklama, “Moto2’de yaşadığım kötü sezondan sonra böyle bir zafere ihtiyacım vardı. Kawasaki ile tekrar buraya dönme kararı almak benim için zordu ama Dünya şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. Yarışı çok da kolay kazanmadım. 11. turda atak yaparak birinciliğe çıktım. Amacım 10 tur bekleyip, kalan turlarda tempoyu arttırmaktı ve yarış tamamen benim istediğim gibi gelişti. Yarışın kısa olduğunu biliyordum ve 5 tur kala tırmanışa geçerek liderliği ele geçirdim. Sezonun ilk yarışını kazandığım için çok mutluyum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler