Şamil Ekinci müzesi açıldı

Trabzonspor'un başında 4 şampiyonluk yaşayan efsane başkanlardan Şamil Ekinci adına yapılan müze açıldı.Müzenin açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, efsa

Şamil Ekinci müzesi açıldı

Trabzonspor'un başında 4 şampiyonluk yaşayan efsane başkanlardan Şamil Ekinci adına yapılan müze açıldı.

Müzenin açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, efsane başkan Şamil Ekinci, Asbaşkan Nevzat Şakar, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Trabzonspor camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Şamil Ekinci müzesinin açılışında konuşan, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, müzenin çok görkemli olduğunu ve kulübe yakıştığını belirterek, "Bizlere düşen görev Trabzonspor’un şanlı tarihinin ilkleri el aldığı bu müzeyi insanlarımıza en güzel şekilde sergilemektir. Tüm camiaya hayırlı olsun” dedi.

Kendisi adına yapılan müzenin gurur kaynağı olduğunu ifade eden efsane başkan Şamil Ekinci ise, “Hayatımın en büyük hediyesini aldım. Bundan büyük mutluluk olmaz. Bu anlamda tüm Trabzonspor camiasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, “Bu müze Trabzonsporluların ne kadar kadirşinas olduklarının göstergesidir. Şamil Ekinci’nin Geçmişte yöneticilik yapmış ve buralı olmadığını da düşünen olmuştur. Ama kulüp öyle düşünmedi. Böyle devasa bir müzeyi hizmete sunmuştur. Şehirde bir tur atmak isteyen insanlar bundan sonra şüphesiz Ayasofya, Sümela gibi bu müzeyi de ziyaret edecektir” dedi.

Açılış kurdelesi kesilen müze daha sonra ziyaretçiler tarafından gezildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor