Şakar'dan çok önemli açıklamalar

Burak'la transfer dedikodularıyla ilgili her zaman konuşuyoruz. Bir gün bana geldi, 'Ağabey 1 yıl daha kalayım, iyi transferler yapalım. Kesin şampiyon oluruz' önerisini yaptı. Son günlerin en önemli isimlerinden Trabzonpor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Akşam'a

Şakar'dan çok önemli açıklamalar

Burak'la transfer dedikodularıyla ilgili her zaman konuşuyoruz. Bir gün bana geldi, 'Ağabey 1 yıl daha kalayım, iyi transferler yapalım. Kesin şampiyon oluruz' önerisini yaptı.

 

Son günlerin en önemli isimlerinden Trabzonpor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Akşam'a gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

Şakar, özellikle Türkiye'nin kralı Burak Yılmaz'ın durumu ile ilgili hem net hem de çarpıcı bilgiler verdi.

 

Hakkında birçok transfer haberleri çıkan Burak Yılmaz gerçekten ayrılacak mı?

 

İşte Şakar'ın bu soruya cevabı:

 

'Burak Yılmaz'la görüşmelerimiz oldu. Kesinlikle bizden ayrılmak konusunda bir talebi olmadı. Transfer dedikodularıyla ilgili sürekli oturup konuşuyoruz. Bana, 'Ağabey bir yıl daha kalayım, iyi transferler yapalım, kesin şampiyon oluruz' dedi.

 

Bizim hedeflerimizle Burak Yılmaz'ın istekleri örtüşüyor. Bizden yıllık 1.8 milyon lira para alıyor. Primlerle birlikte bu miktar da 2.3 milyon lirayı buluyor. 

 

Kesinlikle faydalı bir oyuncu. Ancak bütün her şeyi Burak'a endekslemek diğerlerine haksızlık olur. Burak sadece başarılı bir takımın, önemli bir oyuncusu.

Trabzonspor'daki maddi ve manevi şartlarından da memnun. Trabzonspor'un Avrupa'daki hedeflerine uygun transferler yapacağız.

 

SELÇUK PARA KAZANDIRIP GİTMELİYDİ

Geçen sezon sözleşmesi biten oyuncuların birçoğu, sezon sonunda ayrıldı. Bu bize tecrübe oldu ve bu sezon herkesle anlaştık. Şu anda sezon sonu sözleşmesi biten bir tek oyuncumuz bile yok. 

Selçuk İnan gibi bir oyuncuyu kaybettiğimiz için üzüldük. Bonservissiz gitmesinden dolayı iki kere üzüldük. Trabzonspor bu oyuncuyu Manisa'dan alırken ciddi bir bedel ödemişti. Selçuk bizimle para bile konuşmadı. Ayrılmayı kafasına koymuştu.'

 

Bombalar yolda Devamı Sayfa 2'de

 

Nevzat Şakar, transfer konusunda da, 'Her an 2 bomba transfer yapabiliriz' açıklamasında bulundu. Bu sezon Zokora'nın performansından memnun olmadığını da belirten Şakar, 'Biz daha iyi şeyler bekliyorduk. Önemli bir oyuncu. Adrian ve Henrique de öyle. Yeni sezonda onlardan patlama bekliyoruz' dedi. 

 

Federasyonun yeni yabancı yönetmeliğinde 5+2 düşündüğünü ancak bunun yeni sezona yetişmeyeceğini de belirten Şakar, 'Bu yönetmelik aynen devam eder' ifadesini kullandı.

 

AVRUPA'DA 3 NUMARA

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 34 maçta attığı 33 golle 2011-2012 sezonunun en skorer ismi olan Burak Yılmaz, Avrupa'da da en çok gol atan 3. oyuncu olmayı başardı. TFF'den yapılan açıklamada, Trabzonsporlu futbolcunun, elde ettiği 49.5 puanla da tüm golcüler arasında 8. sırada yer aldığı kaydedildi. Listenin 1 numarasında, 50 gol ve 100 puanla Barcelonalı Messi bulunuyor.

 

Kafalarına göre ayarlamışlar!

Geçen sezonun ilk yarısının temiz olduğunu söyleyebilirim. Ancak ikinci yarıda yaşananlar ve belgeler ortada. Bizim için ortaya atılan iddiaların hepsine mahkemede cevap verdik. Yine de veririz. Ne başkan ne ben bir tek haram puan istemeyiz. Zaten tapelerde de böyle bir şey yok. 

Şampiyonluk hakkımızdı. Ancak hakkımızın verilmesi konusunda iyimser değiliz. Federasyon'dan bir şey beklemiyoruz. Belli ki kafalarına göre ayarlamışlar. 

 

KUPA BİZE BİR LÜTUF DEĞİL 

YILDIRIM Demirören sadece başkanımıza değil, aynı sözü bana da söyledi. 'Sadri Başkan'a da söyledim. Kupa sizin' dedi. Ama biz yazılı bir taahhüt istemedik. İnsanların sözlerine güveneceksiniz. Ama göreve geldikten sonra yaptıkları ortada. Bu bizim için bir lutüf değil. En tabii hakkımız.'

 

UEFA, FIFA sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Bu konuda kulüp olarak resmi bir girişimimiz olmadı ama başkanımız, Platini'yle görüştü. Haklılığımızı herkes biliyor. Her şey apaçık ortada. 

Devamı Sayfa 3'te


KİŞİLER DE AYRILMAMALI

'TÜZEL kişilerle, gerçek kişiler ayrılsın' düşüncesinde değiliz. Gerçek kişiler, tüzel kişileri temsil etmek için seçilir. Tüzel kişilikler, gerçek kişilerle temsil edilir. Genel kurul beni yönetici olarak seçiyorsa, benim yaptıklarım, söylediklerim kulübü de bağlar. 

BİZİM camiamız haksızlığa isyan eder. Dürüstlüğü ilke edinmiştir. Bazı camialar bunu kabul etmez. F.Bahçe'nin duruşunun tasvip edilecek bir tarafı yok. Aynı durumda biz olsaydık, kulüpten ayrılıp evimizde oturuyor olurduk.

 

Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı bekliyoruz

'F.Bahçe'nin bu sezon da Avrupa'da ceza alma ihtimali var. Bizim bu sezon da Şampiyonlar Ligi'ne katılma gibi bir beklentimiz var. Geçen sezon da çok başarılı olduk. 7 puan topladık, son dakikada gruptan çıkamadık. Trabzonspor'un Avrupa'da da hedefleri var. Transferlerini de buna göre yapmalı. Taraftarın bu konudaki beklentilerini anlayışla karşılıyoruz. 

GEÇEN yıl Şampiyonlar Ligi'nden gelen parayla birlikte yaklaşık 130 milyonluk bir bütçe oldu. 

 

CEZADAN 4 TRİLYON KAYIP

12 milyon lira kadar da ürün satış ciromuz var. Bu olaylardan yaşanan gerilimler bize büyük zarar verdi. 

CENTİLMENLİG'den 1 milyon lira, cezalardan da 3 milyon lira kaybımız var. İnşallah düşmanlıklar son bulur ve sporun ruhuna döneriz.

 

Şener başkanlığı istemiyor

Kulüpler Birliği başkanlığı için sayın Sadri Şener'e baskı var. Bu konuda çok telkinde bulunanlar oldu ama o Trabzonspor'un başkanı olduğunu ve buna sıcak bakmayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler