Saha kapatma cezası kalkacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar TRT Spor'da katıldığı Basın Tribünü programı bittikten sonra kendisine yöneltilen, "Kulüp başkanları ve medyanın önemli insanlarıyla akşamları görüşecek misiniz” şeklindeki soruya net bir cevap verdi:

Saha kapatma cezası kalkacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar TRT Spor'da katıldığı Basın Tribünü programı bittikten sonra kendisine yöneltilen, "Kulüp başkanları ve medyanın önemli insanlarıyla akşamları görüşecek misiniz” şeklindeki soruya net bir cevap verdi: “Türk futbolunda Paper Moon ve İstinye Park dönemi bitti. Beni hiçbir akşam dışarıda göremeyeceksiniz. Çünkü ben işimden çıkar evime giderim. Evimden çıkar işime giderim.”

Aydınlar ayrıca bir gün Fenerbahçe başkanı olur musunuz şeklindeki soruya, “Neden olmasın” şeklinde yanıt verdi. Aydınlar, başka önemli açıklamalarda da bulundu. İşte o açıklamalar…

“Yabancıda sınırsız sözleşme, ancak 10'u ligde görev yapabilecek”

“6+2+2 yöntemi doğru değil. Mümkünse temelden çözme niyetindeyiz. Sorunlu takımlarımız var. Paralar boşu boşuna yabancılara gitmesin. Dolayısıyla bunları rahatlatacak çözüm getirmeyi planlıyorum. Yapacağımız düzenlemenin kalıcı olmasını istiyorum. Ama olmazsa mevcut durumda kulüpleri rahatlatacak bir şeyler yapacağız. Futbolcular kontenjan konusunda sıkıntı yaşayan kulüplerimize büyük güçlük çıkartıyorlar. Yabancı sayısı sınırsız olacak. Kulüplerimiz yine 6 sahada, 2 kenarda, 2 tribünde futbolcu bulundurabilecek. Sezon başlarken bize 10 kişilik bir liste verecekler. Bu sayının üstündeki sözleşmeli yabancı futbolcuları Avrupa Kupası maçlarında oynatabilecekler. Devre arasında yine bir 10 kişilik liste vererek ilk listeyi değiştirme, dışarıdaki futbolcuyu kadroya alma şansları olacak.”

“Başbakanımızla 3 kez görüştüm”

“Başkanlığa ben talip olmadım bu konuda talepler geldi. Gerek medya gerek spor camiasından olumlu tepkiler alınca girmeye karar verdim. Başkanlık ilk kez teklif edildi. İlk teklifi bana getiren 4 kulüp oldu ama bunu ilk söyleyen Londra’da Şampiyonlar Ligi final maçında Rıdvan Dilmen oldu. Futbol Federasyon Başkanlığı size çok yakışır demişti. Ben de ‘nereden çıkarıyorsun hiç düşünmüyorum’ demiştim. Başkanlığa aday olmaya karar verince Sayın Başbakanla görüştüm. Adaylığımı açıklayınca telefon açıp tebrik etti. Başkan seçilince yine arayıp tebrik etti. Sanıyorum ki Başbakanımızın bu konuda olumlu şeyler yapacağıma inancı var. Ben yapı olarak; her yaptığım işin iyisi ve mükemmelini yaparım.”

“Bir gün neden Fenerbahçe olmasın”

“Şu an Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıyım, günün birinde neden Fenerbahçe başkanlığı da olmasın. Alacağımız kararlarla Fenerbahçe camiasından tepki alacağımı düşünmüyorum. Bu camia benim ne kadar adil dürüst olduğumu bilir. Şu an üzerime aldığım sorumluluğun yükümlülüklerini yerine getirmek zorundayım. Kaldı ki Fenerbahçe kulübünün kayırmacılığa ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bu anlayışı değiştirmeliyiz. Herkes kendi işini yapacak. Ben federasyonu yöneteceğim onlarda kendi kulüplerini. Hakem hatası her zaman olacak. Dünyanın her yerinde var hiçbir zaman hatasız bir lig söz konusu değil. Alışkanlıklarımızdan vazgeçmek zorundayız. Biz de ölçülü ve mesafeli duruşumuzla sevgi ve saygıya dayalı duruşumuzla bu tür söylemleri izin vermeyeceğiz. Karşıdan da böyle tekliflerin gelmeyeceğini düşünüyorum.”

“Kurumsallaşmanın ne olduğunu göreceksiniz”

“Başarıya ulaşılması için Futbol Federasyonu başkanının arkasında ciddi durması gereken projeler var. Bunları hayata geçireceğim. Öncelikli olarak kurumsallaşmaya önem vereceğiz. Aslında kime sorsanız kendi kurumunun iyi olduğunu düşünür. Türkiye’de özel şirketler de dahil kurumsallaşmayı tamamlamış 100 tane şirket bulamazsınız. Kurumsallaşmayı 6 ay ile bir sene içinde başaracağız. Önümüzdeki günlerde nasıl bir Futbol Federasyonu olduğunu göreceksiniz.”

“Melih Bey'e ‘Egemenoğlu gidecek’ sözü vermedim”

“Ankaraspor konusunu Melih Bey’le görüştük. Ahmet Bey’le bir araya geldik. Uzun süredir üstünde durduğumuz bir anlaşma var. Karşılıklı mutabakat sağladığımız konuları yerine getirince Ankaraspor davasını geri çekecektir. Ankaraspor yöneticilerine Yunus Egemenoğlu istifa edecek diye söz vermedim. Yunus Bey önemli hukukçu ve yönetim kurulumuzun önemli bir üyesi. Başka şartlarda anlaştık. Karşı tarafın da şartlara uymasını bekleriz. 12 milyon TL konusunda anlaştık. Ankaraspor, BankAsya 1. Lig’den başlayacak. Anlaştığımız paranın nereden ödeneceği konusunu daha sonra değerlendirelim. 12 milyon TL para olarak değil bir vergi borcu. Bu konuda mutabakatımız var. Ankaraspor’la yeni dönemde beyaz sayfa açmak için anlaştık. Önceki yönetimin o kararının yanlışlığı diye bir şey yoktu. Bu konuda başka polemikler doğmasın diye daha fazla konuşmak istemiyorum.”

“Bir tek Sadri Bey’den isim istedim, problemi de onlarla yaşıyorum”

“Sadri Beyin tepkisi biraz duygusal. Çok sevdiğim ve değer verdiğim bir insan. Bir kulüp çıkıp bana desin ki ‘Bu ismi önerdik, Mehmet Ali Aydınlar da onu şu kurula kuruma getirdi’, ertesi gün istifa ederim. Yönetim kurulu arkadaşlarım bir kısmının halen hangi takımı tuttuğunu bilmiyorum. Hakan Kınık için ‘bu da Fenerbahçeli’ dediler. ‘Fenerbahçeli sayısı fazlaymış’ dediler Gazetelere bakıyorum yöneticilerin tuttuğu takımları yazmışlar. Hakan için Galatasaraylı yazıyor. Böyle görevlere geldiğinizde o formaları üzerinizden çıkartmak zorundasınız. Zaten hiç bir kulüpten isim almadım. Önerilen isimler listemize girmedi. Bir başkana sordum bana üç beş isim ver anlaşabileceğim birini almak isterim dedim. Bir tek onlarla problem yaşıyorum. Ben bütün kulüplerin temsilcisiyim. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Göreceksiniz biz herkese eşit mesafedeyiz. Bu listeden kimsenin memnun olmadığını biliyorum. Ben kendi işime bakayım herkes kendi işine baksın.”

“Hukukta sıkıntı olmayacak”

“Kulüplerle futbolcular arasındaki ilişkiler mahkemeye gitmeyecek. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda çözülecek. Mahkemeye gidecek olan konular, menajerlerle olan, masörle olan fizyoterapistle olan yöneticiyle olan ilişkiler. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda 100 hakem olacak. Futbolcu kendine bir hakem seçecek, kulüp de kendine bu 100 kişiden bir hakem belirleyecek ikisinin seçtiği bir araya gelip 3. hakemi seçecekler. Çözülmezse Tahkime gidecek. Kulüplerle ve menajerlerle olan sorunlar 15 günde çözülüyor. Sonra kulüpler borçları ödemediği için kulüpler transfer yasaklarıyla karşı karşıya kalıyor. Aslında bunlar normal mahkemelere gitse belki uzlaşma yolunun önü açılacak. Bu işler kulüplerin lehine.”

“Hiddink ve Yanal görevlerini yapacaklar”

“Hiddink ve Ersun Yanal görüşmüyorlarsa bu bir yanlış. Bu bir piramit. Piramidin tepesiyle tavanı arasında bağ kurulmalı ben bunu sağlarım. Bu yapıda ne yapmak gerekiyorsa yerine getirecekler. Başka ülke milli takımları değiller. Herkes görevini yapacak. Eğer bu doğruysa bir kopukluk varsa kabul etmem mümkün değil. Ben buna müdahale ederim.”

“Seyircisiz maçlar kalkacak”

“Seyircisiz maçlar kalkacak. Talimatlarda değişiklik yapacağız. Maç gelirini nasıl kullanacağımızı değerlendireceğiz.”

“Yargıya gidilirse gereğini yaparız”

“Seçimli genel kurulda statü değişikliği olması benim kararım değildi. 240 katılan vardı. Yapılan genel kurul üstünde şahsi sorumluluğum yok. Değiştirilen 20 madde konusunda yanlışlık varsa ve yargıya gidilirse gereğini yaparız. 6+2+2 yöntem doğru değil. Temelden mümkünse çözme niyetindeyiz. Sorunlu takımlarımız var. Paralar boşu boşuna yabancılara gitmesin. Dolayısıyla bunları rahatlatacak çözüm getirmeyi planlıyorum. Yapacağımız düzenlemenin kalıcı olmasını istiyorum. Ama olmazsa mevcut durumda kulüpleri rahatlatacak bir şeyler yapacağız. Bir sabah kalktım gazeteyi açtım tam sayfa Spor Toto’nun ilanı. Spor Toto önemli bir kurum ve Türk sporuna çok katkısı var. Bunun gibi başka sponsorlar var ama Spor Toto baş aktör. Bir gün sonra seçim var ve bir gün önce manifesto var. Spor Toto futbolu yönetmeye talipmiş gibi ilanını görmeyi şık bulmadığımı söyledim. Bakınca maksadını aşmış gibi göründü. Arkadan konuşmam, insanların yüzüne bakarak konuşurum.”

“Bir tek Erol Karabıyık aramadı”

“Fenerbahçe Acıbadem yine büyük hedefleri kovalayacak. 2+1 konusundaki itirazımız kabul edilmedi. Ama bilinsin ki bu iş bitmedi, bunu herkes görecek. Beni bütün federasyon başkanları aradı, bir tek Erol Karabıyık aramadı. Bana üç ya da dört numara pozisyonunda oynayacak 3 oyuncu sayamazsınız. Sayın Karabıyık voleyboldaki seyirci patlamasının Fenerbahçe Acıbadem’le başladığını görmezden geliyor. Bizim maçlarımızdaki seyircileri çıkartıp bir de öyle analiz yapsınlar. Neredeyse bizim başarımızı kıskandığını düşüneceğim. Hatta diyebilirim ki bizim başarılı olmamızı istemiyor.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor