Sağlam'dan 55-0 açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Manchester United ile yapacakları maça ilişkin, ''Sahamızda, taraftarımız önünde Şampiyonlar Ligi'ne ısınmış, havasını solumuş bir takım olarak bir dünya deviyle karşılaşacağı

Sağlam'dan 55-0 açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Manchester United ile yapacakları maça ilişkin, ''Sahamızda, taraftarımız önünde Şampiyonlar Ligi'ne ısınmış, havasını solumuş bir takım olarak bir dünya deviyle karşılaşacağız'' dedi.

Sağlam, Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi'ne Valencia karşısında aldıkları 4-0'lık yenilgiyle kötü başladıkarını, ancak deplasmandaki Glasgow Rangers maçında iyi bir oyun sergilediklerini, hatta yüzde 58'e 42 gibi topa sahip olma yüzdesiyle rakibe ciddi baskı oluşturduklarını söyledi.

Daha sonra yine deplasmanda Manchester United ile karşılaştıklarını anımsatan Sağlam, Old Trafford'da mücadele etmenin her takım için zor olduğunu, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele eden bir takım olarak kendileri için bu karşılaşmanın biraz daha zor geçtiğini vurguladı.

"ÖNÜMÜZDE 3 ZORLU MAÇ VAR"

Sağlam, Manchester United maçının ilk yarısında, kendi potansiyellerini ve yeteneklerini sahaya yansıttıklarında skoru değiştirebilecekleri gerçeğini gördüklerini, ikinci 45 dakikada bu çerçevede mücadele ettiklerini ancak skoru lehlerine çevirecek pozisyonları üretme konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. ''Glasgow ve Manchester deplasmanlarının ardından futbolun doğrularını yaparsak, kendimiz gibi mücadele edip yeteneklerimizi sahaya yansıtırsak başarılı olabileceğimizi gördük'' diyen Sağlam, şöyle devam etti:''Önümüzde 3 zorlu maç var. Yarın sahamızda, taraftarımız önünde Şampiyonlar Ligi'ne ısınmış, havasını solumuş bir takım olarak bir dünya deviyle karşılaşacağız. Bu, oyuncularımız için de güzel bir fırsat. İyi bir futbol oynayıp sahadan futbol tarihine altın harflerle yazılacak bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum.

Evet, karşımızda dünya devi olacak. Ama futbolda inandığınızda kimsenin olmayacak dediği şeyleri gerçekleştirebilirsiniz. Biz geçen sezon bunu başarmıştık. Bu maç, ilk gol, ilk puan ve ilk galibiyetle tanışmak için çok iyi bir fırsat.''

Sağlam, ''Sahada taraftarları coşturacak, agresif bir Bursaspor izleyecek miyiz?'' sorusuna, ''Bizi tamamen desteklemeye hazır bir taraftarımız olacak. Karşımızda bir oyucu grubunun en üst düzey performans göstermesi için gerekli iyi bir takım olacak. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde iyi bir maç bekliyorum'' yanıtını verdi.

 "ŞAKA YAPMIŞTIR HERHALDE"

Bir başka soru üzerine takımda sakat oyuncu bulunmadığına değinen Sağlam, Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson'ın, ülkesinde yaptığı, ''Maç 55-0 biter'' yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine ise, ''Ben buna ne diyeyim? Şaka yapmıştır herhalde. Kendisi ciddi bir cevap olarak söylememiştir. Bunu Ferguson'ın güzel bir şakası olarak, skoru bir kenara bırakıp Bursaspor kazanır tarafını ciddiye alıp gerçekleştirmeye çalışalım'' değerlendirmesinde bulundu.

"KENDİMİZİ ALIŞTIRDIK"

Sağlam, Bursaspor'un Fenerbahçe maçında çok üst düzey bir performans sergilediğini belirten bir gazetecinin, bunun bu maç için avantaj mı dezavantaj mı oluşturacağı yönündeki sorusunu ise, ''Biz bu yoğun döneme kendimizi alıştırdık. Bütün oyuncularımızı her an forma giyecek gibi hazırladık. Uyguladığımız değişikliklerle daha diri bir takımı sahaya çıkarabiliyoruz. Fenerbahçe maçındaki üst düzey performansın avantaj olacağını düşünüyorum'' diye yanıtladı.

"SERCAN ÜZÜLÜYORDUR"

Başarılı teknik adam, ''Bu maç sizce Sercan için daha özel olabilir mi?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:''Bazen kaleciler komik goller yiyebiliyor, büyük hatalar yapabiliyor. Bazen de forvet oyuncuları çok basit goller, pozisyonlar harcayabiliyor. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Biz oyuncularımızı iyi niyetine bakıyoruz. İyi niyetle mücadele etmeleri, pozisyon üretmeleri bizim için daha önemli. Daha sonrasında da hata ve eksiklerini gidermeleri için verdikleri uğraşı önemsiyoruz. Biz dahil futbolun içinde olan herkes hata yapar. Bu gibi durumlarda ülke olarak olaylara daha hoşgörülü yaklaşmamız gerek. Herhalde bu duruma en çok Sercan üzülüyordur.''

İBRAHİM ÖZTÜRK

Bursaspor'un defans oyuncusu İbrahim Öztürk de henüz Şampiyonlar Ligi'nde puan alamadıklarını bu maça da bu bilinçle çıkacaklarını belirtti. ''Kazanırsak, kazanacak çok şeyimiz var'' diyen İbrahim Öztürk, kendi saha ve seyircileri önünde sahadan galibiyetle ayrılabilmek için çok çalışacaklarını söyledi.

İbrahim Öztürk, ''Henüz gol atamamak ve puan alamamak sizde sıkıntı yaratıyor mu?'' sorusuna, ''Elbette yaratıyor. Çünkü gol atmadan maç kazanılmıyor. Bu da üzerimizde baskı oluşturuyor. Bu maçta ilk golümüzü atıp, ilk galibiyet ve puanlarımızı alıp bu baskıyı üzerimizden atacağız'' yanıtını verdi.

"UEFA'YA GİTMEK İSTİYORUZ"

''Valencia maçı sonrası neler değişti?'' sorusunu ise İbrahim Öztürk, ''Şampiyonlar Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptık. Bazı şeylerin farkına 4-0'lık yenilginin ardından vardık. İnşallah Manchester United maçı bizim için asıl başlangıç olacak. Bu maçı kazanıp UEFA'ya gitmek istiyoruz'' diye yanıtladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler