Sadri Şener'in tartışılan sözleri

 Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Kulüp Başkanı Sadri Şener'in Kayserispor kalecisi Volkan Babacan'ı hedef alan açıklamalarında 'artniyet' olmadığını bildirdi.Yener, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen 'Trabzon Günleri-5' etkinlikler

Sadri Şener'in tartışılan sözleri

 

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Kulüp Başkanı Sadri Şener'in Kayserispor kalecisi Volkan Babacan'ı hedef alan açıklamalarında 'artniyet' olmadığını bildirdi.

Yener, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen 'Trabzon Günleri-5' etkinlikleri kapsamında, 'Nasıl Bir Trabzonspor?' konulu söyleşi de konuştu. 'Bize her yer Trabzon' diyen Trabzonsporlu taraftarların büyük katkısı sayesinde takımın bir dünya markası haline geldiğini belirten Yener, "Yönetime geldiğimizde beri hedefimiz, efsane Trabzonspor'un başarılarını yakalamaktır" dedi.

Kulübün fazla borçlandığına ilişkin eleştirilere cevap veren Yener, güçlü bir kadro oluşturmak için güçlü bir bütçeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Takımın başına Şenol Güneş'in geçmesiyle birlikte 'mükemmel bir ivme' kazanıldığına işaret eden Yener, rakiplerle arasındaki puan farkının inmesini, "Şu anda Türkiye'nin en kaliteli teknik kadrosu ve futbolcu kadrosu bizde. Bu kadronun bizi hedefimize taşıyacağına inanıyorum" sözleriyle değerlendirerek, ligi şampiyon olarak göğüsleyeceklerini söyledi.

Önceliklerinin işten ve aileden önce Trabzonspor olduğunu ifade eden Yener, "İnşallah bu yıl herşey gönlümüzce olur" temennisinde bulundu.

Takımlarını destekleyen taraftarlara da 'Avni Aker'i doldurun' çağrısında bulunan Yener, başarı yolunca iç saha baskısının önemine işaret etti.

Kulüp Başkanı Sadri Şener'in Kayserispor Kalecisi Volkan Babacan'ı yönelik açıklamalara da 'açıklık' getiren Yener, Cordoba ve Zalad örnekleri vererek, Türkiye'de kalecilerin kasıtlı yanlışlarının çokluğunu vurguladı. Şener'in de bunlara dikkat çekmek istediğini savunan Yener, "Yoksa burada başka bir artniyet yok" ifadesini kullandı.

Hakem hatalarının da eskiye oranla çok daha azaldığını ifade eden Yener, "Hakemlerimiz elbette hata yapacaktır. Hakemlerimizin iyiniyetli olduklarını düşünüyorum. Biz yapılan spekülasyonlara bakmadan işimize bakacağız" şeklinde konuştu.

Söyleşinin bir diğer panelisti olan Trabzon TSYD Başkanı gazeteci Ergun Ata ise, Trabzonspor'un Başkan Şener'in söylediğinin aksine kadro sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Trabzonspor'dan iki takım çıkmaz" dedi.

Başkan Şener'in Kayserispor kalecisi Volkan Babacan için sarfettiği sözleri de doğru bulmadığını ifade eden Ata, "Başkan Şener'in sözleri amacını aştı. Açıklamaların gereksiz olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

OLİMPİYAT BAYRAĞI TRABZON'DA

'Trabzon Günleri-5' etkinlikleri çerçevesinde, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Genel Koordinatörü Nihat Doker, bir söyleşide, başkentteki Trabzonlulara, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak olan 'Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları' çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Türkiye'de, 81 il içinde ilk kez olimpiyat bayrağı Trabzon'da dalgalanmaktadır" diyerek, Trabzon'un Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacağını belirten Doker, Trabzon'un Avrupa'nın birçok önemli şehrini geride bırakarak, yapılan oylama sonucu olimpiyatları düzenlemeye hak kazandığını vurguladı.

Olimpiyatlara 49 ülkeden sporcu katılacağını ve 9 branşta yarışmaların yapılacağını anlatan Doker, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda yaklaşık 8 bin kişiyi şehrimizde ağırlayacağız. Mevcut konaklama imkanları yeterli olmadığı için Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bin 100 kişilik yurtları revize edildi. Bunun yanında 2 bin 800 kişilik yeni yurtlar yapıldı. Bunlar oyunlar süresince Olimpiyat Köyü olarak hizmet verecek. Olimpiyatlarda 5'i antrenman alanı, toplam 17 spor tesisi kullanılacak. Bu çerçevede, büyük olimpiyatlarda olduğu gibi Trabzon'a önemli yatırımlar, spor tesisleri inşa ediliyor. Bu çerçevede toplam 290 milyon TL'lik bir yatırım yapılıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler